Crypto met potentie (2023)

Bitcoin is zonder twijfel de nummer één cryptocurrency van de wereld. Het is ook de eerste en oudste cryptocurrency. Echter, Bitcoin heeft heel wat moeten doorstaan om zijn huidige status te bereiken. Het werd voor grap aan gezien in het begin. Heel weinig mensen hadden interesse erin. En nu wil het zichzelf meten met belangrijke wereldmarkt producten zoals olie en goud.

Bovendien heeft Bitcoin geleid tot zoveel andere soorten cryptocurrency dat het bijna niet te volgen is. In totaal zijn er nu meer dan 7.000 soorten. Wat zijn goede cryptomunten voor 2023?

Crypto met potentie in 2023

Benieuwd naar welke altcoins potentie hebben in 2023? Bekijk de lijst hieronder!

Bitcoin cash

Een van de kansrijke altcoins in 2023 is Bitcoin Cash. Deze altcoin is ontwikkeld om de vertraging van bitcoin-transacties met toename in transactiekosten te verhelpen. Zo hebben een groep Bitcoin ontwikkelaars hun eigen versie van Bitcoin in augustus 2017 gelanceerd. Het werd Bitcoin Cash genoemd en maakt snellere en frequentere transacties met lagere kosten mogelijk. Dit kan verder aantrekken in 2023.

Bitcoin Cash kopen? Dit kan hier!

Litecoin

De zogenaamde lichte versie van Bitcoin, bezit ook veel potentie voor groei in 2023. Litecoin is, in tegenstelling tot de complexe Bitcoin, gemakkelijker te mijnen. Waar Bitcoin vereist dat je krachtige computerpower nodig hebt om het te mijnen, vereist Litecoin minder zware computerkracht. Zo zijn Litecoin transacties met drie minuten ongeveer drie keer zo snel als Bitcoin. Dat is wat eenieder wenst, gemak en snelheid, dus mogelijk verdere groei voor Litecoin.

Litecoin kopen? Dit kan hier!

Direct crypto kopen? Dit kan bij de volgende crypto exchanges:

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 209 Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2023. 9.2 43 Finst
Coinmerce Coinmerce Nederlandse exchange, acceptatie iDeal & 150+ Cryptocurrencies 180 180 Coinmerce

Ethereum

Ethereum belooft ook verder te groeien in 2023. Het is een op blockchain-technologie gebaseerd softwareplatform waarin gebruikers een cryptocurrency, Ether, kunnen uitwisselen. Ether staat qua marktwaarde op de 2e plaats, achter Bitcoin. Investeerders profiteren niet alleen van Ether, maar ook van Ethereum als host voor andere cryptocurrencies. Daarom zal Ether verder stijgen in waarde in 2023.

Ethereum kopen? Dit kan hier!

binance coinBinance Coin

Binance Coin bezit veel potentie voor groei in 2023. Het maakte zichzelf los van Ethereum door zijn eigen DEX in 2017 te lanceren. Gebruikers konden toen niet alleen BNB verhandelen, maar ook andere cryptocurrencies omwisselen ermee. En dit heeft Binance DEX tot de grootste exchange gemaakt qua volume wereldwijd. Bovendien krijgen gebruikers die voor transacties betalen met BNB, korting. Een slimme manier om gebruikers BNB verder te laten gebruiken. Daarom behoort het tot de opkomende cryptomunten in 2023.

Binance Coin kopen? Dit kan hier!

XRP

Nog een crypto met potentie is XRP van Ripple. XRP is door Ripple Labs gemaakt waarbij XRP wereldwijd wordt gebruikt voor snelle en goedkope geldoverdrachten. Ripple Labs heeft een aantal partnerschappen aangekondigd waarbij in de toekomst meer samenwerkingen op de financiële markt worden verwacht. XRP zal in de toekomst geaccepteerd worden binnen de financiële marktgemeenschap. Echter, het zal de waardestijging van 36000% van 2017 niet evenaren.

XRP kopen? Dit kan hier!

Crypto met de meeste potentie

Bitcoin, is hoe je de munt ook draait of keert, de nummer één cryptocurrency. Niet alleen van de wereld, maar ook voor de verwachtingen van 2023. Dat Bitcoin nu zoveel aandacht geniet, is niet aldoor het geval geweest voor Bitcoin. Zo dreven speculanten de Bitcoin koers op waardoor deze een hoogtepunt van ongeveer $ 20.000 bereikte in december 2017. Daarna stortte deze in 2018 in om tegen het einde van dat jaar een dieptepunt van $ 3.234 te bereiken. Ook in 2022 ging de koers heen en weer.

Vanaf toen heeft Bitcoin echter een comeback gemaakt, omdat de prijs in januari 2021 steeg tot meer dan $ 40.000 voor een marktkapitalisatie van meer dan $ 1 biljoen. Dat betekent dat bitcoins meer dan 69% van de crypto markt hebben opgeëist. Bitcoin is toch onderhevig aan volatiliteit, omdat de prijzen terugvielen na deze high. Echter, het blijft de grootste naam hebben in crypto en krijgt daarom wereldwijde acceptatie.

Deze acceptatie krijgen zijn bekende rivalen niet. Daarom is het crypto advies voor 2023 toch dat Bitcoin wel de beste cryptocurrency zal zijn voor nieuwe investeerders om hun geld in te beleggen.

Meer tips

Wil je nog doorlezen over dit onderwerp? Weet je niet waar je precies moet beginnen? Lees ons artikel over de ‘beste crypto’s‘ of ‘welke crypto kopen‘ of ‘welke NFT kopen‘ voor meer tips!