Litecoin koers verwachting

Home » Blockchain & Crypto » Litecoin koers verwachting

Op deze pagina geven wij een prognose van de litecoin koers, onze voorspelling is echter geen financieel advies. Laten we eerst naar wat achtergrond informatie van deze coin kijken.

Litecoin is een peer-to-peer cryptocurrency die in 2011 is gecreëerd door Charlie Lee, een voormalig medewerker van Google. De cryptokaart is gemaakt op basis van het Bitcoin-protocol, maar het verschilt in termen van het gebruikte hash-algoritme, hard cap, blokkeertijd en een paar andere factoren.

Inzetten op de hoge koersverwachtingen van litecoin? Litecoin kopen kan het goedkoopst bij deze exchange of via deze broker.

Litecoin werd uitgebracht via een open-source client op GitHub op 7 okt. 2011, en het Litecoin Network ging vijf dagen later live op 13 okt. 2011. Lee’s bedoeling achter Litecoin was om een “lite versie van Bitcoin” te maken, en de ontwikkelaars hebben altijd gezegd dat Litecoin kan worden gezien als het “zilver” van Bitcoin’s “goud”. Litecoin verschilt van Bitcoin in de prioritering van de transactiebevestigingssnelheid, die ongeveer 2,5 minuten per blok bedraagt. Litecoin gebruikers kunnen echter tot ongeveer 30 minuten moeten wachten op de verwerking van hun transactie als gevolg van netwerkcongestie.

Litecoin LTC Voorspelling voor 2021 tot 2025

Litecoin kan genieten van een mooie toekomst met een aantal integraties en samenwerkingsverbanden. Rekening houdend met deze overwegingen wordt aangenomen dat de prijs van Litecoin de komende jaren zal stijgen. Experts geloven dat de prijs van LTC 600 dollar zal bereiken tegen het einde van 2021. Er zijn echter ook tegenstrijdige voorspellingen… TradingBeasts voorspelt dat de LTC-prijs tegen 2021 $270 zou bereiken. Zelfs WalletInvestor denkt dat Litecoin volgend jaar de $300 niet zal overschrijden. De Voorspelling van de Prijs van de Litecoin volgende 5 jaar Gebaseerd op technische analyse, voorspelde TradingBeasts.com, een populaire crypto voorspellingswebsite, dat tegen december 2022, Litecoin naar verwachting zal groeien tot een gemiddelde van $282.68. Een andere voorspellingswebsite, Cryptoground.com gelooft dat LTC zal groeien met de munthandel bij $347.8 tegen het einde van 2024. De Toekomstige Groei van de Prijs van de Litecoin Een van de Crypto Analisten MMCrypto heeft de voorspellingen voor het grootste deel van de crypto voor het komende decennium in kaart gebracht…

Voor en nadelen van deze coin


Zoals u zich kunt voorstellen, zijn er vele redenen om te investeren in Litecoin (LTC). Toch zijn er ook een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden voordat je het gebruikt. Laten we de voors en tegens van Litecoin eens bekijken.

Voordelen van Litecoin (LTC)


Open source
Litecoin is open sourced, wat betekent dat het gemakkelijk veranderingen en software-updates kan implementeren om te reageren op de veranderende dynamiek van de markt. Zo kan het bijvoorbeeld gemakkelijk nieuwe systemen zoals Lightning Network (LN) technologie en het nieuwe SegWit systeem omarmen en overnemen.

Snelle transacties
Vergeleken met andere cryptokringen is Litecoin extreem snel. De LTC-blokketen verwerkt een blok binnen 2,5 minuten, terwijl Bitcoin er 10 minuten over doet om elk blok te verwerken.

Concurrerende tarieven
De transactiekosten voor Litecoin zijn vrij laag, waardoor het een geweldige digitale valuta is om waarde over te dragen. Dit is een van de grote voordelen die Litecoin biedt ten opzichte van andere cryptokringen die er zijn.

Grote marktkapitalisatie
Als we het vergelijken met Bitcoin, heeft Litecoin een hoge bovengrens als het gaat om het totale aantal munten. Dat is in vergelijking met de limiet van 21 miljoen van Bitcoin, Litecoin heeft 84 miljoen, wat vrij hoog is.

Zeer veilig
De snelheid van LTC-transacties maakt het systeem minder kwetsbaar om door aanvallers te worden gehackt of gebruikt voor kwaadaardige activiteiten. Er is slechts een klein tijdvenster voor hackers om te proberen een aanval uit te voeren.

Nadelen van Litecoin (LTC)


Bedenkelijke uniciteit
Litecoin staat bekend om het gebruik van de nieuwste technologieën en dat maakt het uniek. Sommige stemmen in de industrie zijn echter van mening dat het unieke karakter van Litecoin vervaagt, omdat andere cryptokringen, zoals Bitcoin, ook gebruik maken van technologieën voor verbeterde snelheid en efficiëntie.

Geloofwaardigheid aan de lijn
De geloofwaardigheid van Litecoin is in het geding nadat Charlie Lee vorig jaar in december al zijn LTC-holdings heeft verkocht. Daarmee werd zijn geloof en interesse in Litecoin in twijfel getrokken.

Slechte bedrijfsadoptie
De sluiting van LitePay heeft ook gevolgen gehad voor Litecoin. LitePay werd aangeprezen als een potentiële koopmansoplossing voor de investeerders die hetzelfde zou werken als Bitcoin’s Bitpay.

De Litecoin koersverwachting in 2021 en verder

De crypto markt is altijd volatiel, gezien deze in het algemeen nog kleiner is dan andere markten waardoor de prijzen sterker kunnen stijgen en dalen. Het is daarom altijd goed te kijken naar de ontwikkelingen en de toekomst om te wat te zeggen over een prognose. De technische analyse van Litecoin ziet er positief uit als er wordt gekeken op de lange termijn. Het verhandelen van een Litecoin op korte termijn is altijd meer risicovol. Veel coins stijgen op de lange termijn door alle nieuwe ontwikkelingen, partnerships en upgrades. Veel vragen zich altijd af waarom stijgt Litecoin  maar dit heeft altijd te maken met wat er gaande is bij een project. Naar de korte termijn kijken is altijd meer risicovol. https://www.youtube.com/watch?v=5IrqstkGWHU  

Lennard
Lennard

Woont in Vietnam, interesse in cryptocurrency en passief inkomen.

Meer berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *