Beste crypto 2022

Home » Blockchain & Crypto » Beste crypto 2022

Het jaar 2021 was een ongelooflijk jaar. En daarmee bedoelen we niet alleen de uitbraak van de Corona pandemie. Er zijn mooie prestaties geleverd door verschillende cryptocurrency. Bitcoin heeft zelfs boven verwachting gepresteerd, waarbij wellicht de pandemie aan heeft bijgedragen. Nu zitten we in een nieuw jaar, dus moeten wij ook vooruitkijken. In de volatiele cryptomarkt is het vooral verstandig om verspreid te investeren.

Welke coins kun je nu de beste noemen van 2022? Waarin is het nu interessant te investeren?

Beste cryptomunten 2022

De nummer een cryptovaluta van de wereld, Bitcoin, behoeft geen aankondiging als investeringsoptie. Ook voor 2022 blijft het de beste coin om nu te kopen. Maar waarin kun je nog meer investeren in 2022? Stellar Lumens, XLM, kun je ook beschouwen als een goede coin om nu te kopen. XLM mag dan een turbulent 2020 hebben gehad, nu verhandelt het dichtbij zijn ATH. Bovendien staan er mooie projecten gepland in het verschiet.

Zo heeft Stellar Lumens zelf onlangs $ 5 miljoen geïnvesteerd in Wyre, een toonaangevende blockchain betalingsdienst. Deze investering zal XLM, toegang verschaffen tot valutaparen. Verder is Stellar uitgekozen door de Oekraïense Centrale Bank om bij te dragen aan de ontwikkeling van hun eigen CBDC, central bank digital currency.

De tweede grootste cryptocurrency moeten we zeker niet vergeten in 2022, Ethereum. ETH is vooral belangrijk voor ontwikkelaars om verschillende applicaties te ontwikkelen en te draaien op het Ethereum platform. De marktomvang van Ethereum is ongeveer 19% van dat van Bitcoin. Daarom is Ethereum zeker ook te betitelen als de beste cryptomunt om te investeren.

Een van de opties voor 2022 is ook Dogecoin. Het werd als grap gelanceerd door twee programmeurs. Toch geniet Doge aandacht van invloedrijke influencers, zoals Musk van Tesla, Gene Simmons van rockband Kiss en rapper Snoop Dogg.

Beste crypto om te kopen in 2022

Wat is de beste cryptomunt in 2022 om nog meer te kopen? Een andere crypto coin die je als best kunt beschouwen voor investeringen in 2022 is Litecoin. Met als token LTC, gebaseerd op Bitcoin, is Litecoin gelanceerd in 2011 door Charlie Lee. Litecoin wordt vaak het zilver van de gouden Bitcoin genoemd. Litecoin vertoont veel overeenkomsten met Bitcoin. Echter, LTC heeft een snellere blocksnelheid en biedt daarom een snellere transactiebevestigingstijd.

Minder populair onder de ontwikkelaars, maar het aantal verkopers die LTC accepteert, is groeiende. LTC heeft op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van $ 13 miljard.

Cryptocurrency DOT van maker Polkadot zal naar verwachting interessanter worden in 2022. Door geautoriseerde en toestemming loze blockchains met elkaar te verbinden en ook orakels zal dit systeem verder aantrekken. Het doel is om verschillende netwerken met elkaar samen te werken, zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Dat is trouwens een voordeel van Polkadot vergeleken met Ethereum.

Je kunt op Ethereum een eigen blockchain maken met een eigen token, maar je zult ook een eigen security moeten inbouwen. Terwijl je op Polkadot gedeelde veiligheid, shared security, kunt gebruiken.

Wat is de beste cryptomunt?

Een van de beste cryptomunten, toekomst bekeken voor 2022 is, ADA van Cardano. Het is de grootste derde generatie cryptovaluta en behoort tot de best stijgende cryptomunten. Cardano heeft als ultiem doel het financiële besturingssysteem van de wereld te zijn. Cardano wil dit bereiken door gedecentraliseerde financiële producten te maken, net als het geval is bij Ethereum.

Verder door oplossingen te bieden voor onder meer interoperabiliteit tussen blockchains, kiezersfraude en het traceren van legale contracten. Op het moment van schrijven heeft Cardano een marktkapitalisatie van ongeveer $ 27 miljard en wordt één ADA verhandeld voor $ 0,96.

2022 is nog niet aangebroken, maar de ontwikkelingen rond cryptocurrency spreken voor zich. Bitcoin gaat opnieuw in 2022 records verbreken. Hoewel de overige coins niet zo zeer records verbroken hebben in 2021, zijn de plannen indrukwekkend te noemen. Stellar heeft flinke investeringen gedaan terwijl zij ook aan de wieg staan van het ontwikkelen van CBDC voor Oekraine.

Ethereum is als tweede grootste cryptocurrency nog altijd van grote invloed voor het ontwikkelen en draaien van verschillende applicaties. Cardano werkt eraan het betalingsverkeer veilig te laten plaatsvinden en vergemakkelijken door interoperabiliteit tussen blockchains toe te staan. Polkadot doet er een schepje bovenop door ontwikkelaars de mogelijkheid van zijn eigen security te bieden.

Terwijl LTC steeds meer geaccepteerd wordt door verkopers vanwege zijn snellere transactiesnelheid vergeleken met Bitcoin. Mooie crypto projecten die zeker verder zullen groeien in 2022.

Remi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *