Search
Close this search box.

Ripple XRP koers verwachting

Ripple XRP is een van ’s werelds belangrijkste cryptocurrency – en een van de meest intrigerende. In tegenstelling tot Bitcoin, Ethereum en andere grote namen, brengt het zichzelf niet op de markt met zijn decentralisatie. In plaats daarvan is de crypto nauw verbonden met een aantal banken, beleggingsmaatschappijen en bedrijven over de hele wereld. XRP is ook al lange tijd vast in een rechtszaak, waar het steeds dichterbij komt om deze te winnen. Dit duurt al een langere tijd, maar zal in 2023 ook eindigen waarbij het erop dit moment positief uit ziet voor XRP. Het laatste nieuws ziet er namelijk erg goed uit voor XRP wat ook de stijging verklaart.

Dit lijkt misschien contraproductief wanneer veel handelaren geloven dat het grootste verkoopargument van cryptocentrische valuta de vrijheid van externe bedrijven is. Echter, crypto-experts beweren steeds vaker dat het de sleutel tot het succes van Ripple zou kunnen zijn. Hoewel de wereld van cryptocurrency berucht genoeg is om te voorspellen, geloven sommigen dat Ripple XRP’s unieke marktpositie betekent dat het zou kunnen ontsnappen aan de turbulentie die de industrie in de komende jaren zou kunnen schudden.

Inzetten op de hoge koersverwachtingen van Ripple (XRP)? Ripple kopen kan het goedkoopst bij deze exchange.

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 210 Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2023. 9.2 100+ Finst

Wat is Ripple?

Om elke Ripple-prijsvoorspelling te begrijpen, is het van vitaal belang om te begrijpen wat Ripple XRP precies is en waarom het verschilt van de meerderheid van de andere cryptos op de markt.

Ripple werd voor het eerst gelanceerd in 2012 en, net als Ethereum, wordt de naam vaak gebruikt om zowel het betalingsplatform als de inheemse valuta te beschrijven. Het platform heet eigenlijk RippleNet, terwijl de crypto Ripple XRP is. (Op beurzen staat het vaak gewoon genoteerd als XRP).

De meeste altcoins die op de markt zijn gekomen zijn ontworpen om enkele problemen op te lossen waarvan de oprichters dachten dat ze uiteindelijk het succes van Bitcoin, de zogenaamde king of cryptocurrency, zouden kunnen beperken. Velen, zoals Bitcoin Cash, hebben zich gericht op het gebrek aan schaalbaarheid van Bitcoin. Ripple richtte zich echter op een ander kenmerk van de crypto: de decentralisatie.

In plaats van handelaren en investeerders een manier te bieden om online transacties te doen zonder dat ze door een gecentraliseerde financiële instantie moeten gaan (die langzaam, potentieel onveilig en duur kan zijn), werd Ripple ontworpen om het gemakkelijker te maken voor diezelfde gecentraliseerde financiële instanties om zelf betalingen te doen. Grensoverschrijdende betalingen kunnen nog langzamer verlopen, met veel hogere transactiekosten, dan binnenlandse betalingen – en wereldwijd kunnen bedrijven elke dag honderden van deze transacties verrichten.

Om torenhoge transactiekosten en ongunstige wisselkoersen te vermijden, stelt Ripple bedrijven in staat om betalingen in Ripple XRP te verzenden en te ontvangen. Het biedt een geglobaliseerde valuta die een aantal van de problemen die zowel fiatvaluta als volledig gedecentraliseerde cryptos kunnen teisteren, omzeilt.

Investeren in Ripple? Dit zijn betrouwbare exchanges & brokers.

ExchangeWaaromRating Aantal cryptocurrenciesGratis registreren?
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste Nederlandse exchange

Rating

9.5

Aantal crypto

150+

Bekijk Bitvavo
 /></a><br />
<p class=Finst

bespaar gemiddeld 82% op transactiekosten

Rating

9,4

Aantal crypto

40+

Bekijk Finst
 /></a><br />
<p class=Coinmerce

Groot aantal crypto om te traden

Rating

9,2

Aantal crypto

150+

Bekijk Coinmerce

De Ripple koersverwachting in 2023 – 2025

De crypto markt is altijd volatiel, gezien deze in het algemeen nog kleiner is dan andere markten waardoor de prijzen sterker kunnen stijgen en dalen. Het is daarom altijd goed te kijken naar de ontwikkelingen en de toekomst om te wat te zeggen over een prognose. De technische analyse van Ripple ziet er positief uit als er wordt gekeken op de lange termijn.

Het verhandelen van een Ripple op korte termijn is altijd meer risicovol. Veel coins stijgen op de lange termijn door alle nieuwe ontwikkelingen, partnerships en upgrades. Veel vragen zich altijd af waarom stijgt Ripple, maar dit heeft altijd te maken met wat er gaande is bij een project. Naar de korte termijn kijken is altijd meer risicovol.

Wat kan een Ripple waard worden? 

Dit is een lastige vraag welke niet zo direct te beantwoorden is, niemand weet het exact namelijk en alles is een prognose. Het beste is daarom op de hoogte te zijn van het laatste Ripple nieuws. Dan weet je waar het project en de community mee bezig en wat de prijsverandering kan veroorzaken. Kijk na welke ontwikkelingen gepland staan, welke samenwerkingen ze mee bezig zijn of er al zijn, hoe ze bezig zijn met de community en andere factoren zodat je een goed beeld van een blockchain project.

Een Ripple kan namelijk tientallen keren stijgen als alles er echt veelbelovend uitziet en het team dit ook werkelijkheid weet te maken. Wij doen daarom zelf geen predictie maar zijn wel erg positief over de Ripple toekomst. Maar een voorspelling laten we achterwegen.

Ripple nieuws verwachting

2023 kan een goed jaar worden voor Ripple. In de laatste jaren is de prijs al aardig gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor, maar dit jaar lijkt een veel beter jaar te worden vanwege alle nieuwe ontwikkelingen en de rechtszaak die ten einde gaat komen. Lees hier meer over het laatste nieuws en de verwachtingen van Ripple.

Ripple verwachting 2023 – 2025

Als je je afvraagt ‘moet ik investeren in Ripple XRP’, dan zijn de voorspellingen voor de korte termijn cryptocijfers niet bepaald overtuigend. Maar als we vooruit kijken naar 2023 en daarna, wat kunnen we dan verwachten op de lange termijn?

De Crypto Coin Society houdt vast aan haar optimistische vooruitzichten en beweert dat ze verwachten dat de prijs van XRP op een gegeven moment in 2023 €2,50 kan gaan kosten – een enorme stijging van 854%. Er zijn verschillende factoren die dit niveau van verandering kunnen stimuleren. Aangezien de overheden onder toenemende druk komen te staan om de cryptografische industrie te reguleren, is Ripple beter dan de meeste conventionele cryptos in staat om elke vorm van regelgevend optreden te weerstaan.

Volgens de analist CryptoWhale: “Het enige project in de hele markt dat aandringt op Crypto regelgeving is XRP. Ze weten dat als deze voorschriften eenmaal zijn toegevoegd, het bijna elke andere altcoin volledig zal vernietigen en de vraag van XRP zal doen stijgen”.

CryptoWhale gelooft dat als de regering van het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten een consensus bereikt over de regelgeving voor cryptografie, de vraag naar Ripple omhoog zal schieten. Omdat Ripple al jaren “rustig samenwerkt met overheidsinstellingen om de naleving te verzekeren”, is het veel minder waarschijnlijk dat het wordt gebeten door nieuwe regels of belastingmaatregelen die investeerders weg zouden kunnen laten rennen van meer conventionele cryptos.

Koers Ripple

In de afgelopen maanden heeft de Ripple Koers een extreme groei doorgemaakt. Op dit moment is Ripple inmiddels dan ook al terug te vinden in de top 10 van alle cryptocurrency Ripples. De marktwaarde van Ripple is hard gegroeid en heeft inmiddels ruim 25 miljard bereikt. De verwachting is dat de marktwaarde de aankomende periode nog sterk zal gaan groeien.

Op dit moment zijn er in totaal45,404,028,640 coins in omloop, deze cijfers zijn terug te vinden op Ripplemarktcap.nl. Het merendeel van deze cryptomunt wordt verhandeld op de Binance exchange. Ook is het mogelijk om 24/7 de Ripple koers in de gaten te houden op de website van Binance, Bitvavo, Kraken, Ripplebase en andere exchanges waar het verhandeld kan worden.

Kijkend naar het laatste Ripple nieuws, dan lijkt de Ripple toekomst uiterst rooskleurig. Vele experts zijn positief over de crypto en het begint steeds meer acceptatie te verkrijgen. Dit heeft een erg positieve invloed op de Ripple prijs.

Om in te kunnen spelen op eventuele Ripple koers dalingen of stijgingen is het van belang om het laatste Ripple Nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Wanneer Ripple positief in het nieuws is, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om extra bij te kopen en later te verkopen. Om op de hoogte te blijven van het laatste Ripple nieuws kun je terecht op deze pagina. Ook kun je hier de actuele Ripple koers 24/7 bekijken.

De marktwaarde van de crypto is nog vrij klein te noemen in vergelijking met BitRipple, maar is het wel duidelijk dat de Ripple koersprijs een sterke groei doormaakt. De Ripple toekomst is er dus zeker ééntje om nauwlettend in de gaten te houden.

Ripple verwachting 2023 – 2025

Een andere factor die potentieel een meer bullish 2023-2025 zou kunnen signaleren is het ding dat de crypto markt spiraalsgewijs in maart van dit jaar stuurde – het coronavirus. ZyCrypto heeft voorspeld dat de pandemie omgekeerd de prijs van Ripple XRP zou kunnen doen stijgen, omdat het veel gemakkelijker transacties op afstand mogelijk maakt dan veel meer traditionele betalingsaanbieders. Hoewel dit in dit stadium nog steeds wordt vermoed, kunnen we in de komende vijf jaar meer optimistische Ripple XRP-prijsvoorspellingen zien?

Het lijkt erop dat dit het geval zou kunnen zijn. Het platform WalletInvestor biedt een van de meest bearish Ripple XRP voorspellingen voor de korte termijn, zo ver gaand dat het geen goede investering voor een jaar is omdat de prijs zou kunnen dalen tot $0,04.

Echter, als een lange termijn investering, het projecteert dat Ripple veel beter zou kunnen presteren. Volgens de voorspellingen zou de waarde van de Ripple XRP penning kunnen stijgen tot 0,46 dollar tegen het einde van 2020, oplopend tot 0,58 dollar in 2021, en het bereiken van een gemiddelde prijs van 2,32 dollar in 2025. Dat is een bescheiden maar gestage stijging van meer dan 10%.

Ripple kopen? Dat kan het goedkoopst bij deze exchange.

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 210 Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2023. 9.2 100+ Finst