Search
Close this search box.

Bitcoin koers verwachting | Gaat Bitcoin nog veel stijgen?

Bitcoin koers verwachting 2021 - 2025 Bitcoin, de meest bekend crypto en ook de eerste. Het heeft de grootste marktwaarde en de meeste adoptie en bekendheid. De bitcoin prijs ziet er de laatste tijd goed uit, de adoptie neemt toe vanwege de recente macro ontwikkelingen. Het digitale goud biedt een uitvlucht en geeft in 2024 zover het beste rendement op alle investeringen. Lees hier meer over de bitcoin verwachtingen.

 

Wat is Bitcoin en waarom is de prijs van Bitcoin zo hoog?

Bitcoin, gecreëerd door Satoshi Nakamoto, is de allereerste cryptocurrency die is ontstaan. Het is een gedecentraliseerd digitaal activum dat niet wordt gecontroleerd door een derde partij, zoals banken of de overheid. Elke transactie wordt geverifieerd en opgeslagen op de blockchain door de miners die worden beloond voor elk blok dat wordt geverifieerd. Elke vier jaar of na elke 210.000 blokken vindt er een halvering plaats waarbij nieuwe bitcoins in omloop komen als blokbeloningen geproduceerd door miners, en na elke halvering dalen de beloningen van de miners met 50%. In 2009 bijvoorbeeld, begon het systeem met 50 munten die elke tien minuten werden gemijnd, wat terugviel tot 12,5 bitcoins, twee halveringen later, en nu is het 6,25 bitcoins na de derde halvering die plaatsvond in mei 2020. Dit proces zal doorgaan tot alle 21 miljoen bitcoins gehalveerd zijn. Deze halveringen leiden vaak tot een prijsstijging omdat bij elke halvering het aanbod van munten krimpt terwijl de vraag gelijk blijft, dit gezegd hebbende wordt de volgende halvering verwacht in 2024.

De prijsgeschiedenis van Bitcoin (BTC)

Bitcoin is een zeer volatiel activum, en het is een uitdaging om de toekomstige prijs nauwkeurig te voorspellen. In 2013 begon de munt met een prijs van $13,50 en steeg begin april tot $220, om vervolgens halverwege april met ongeveer $70 te dalen. We hebben veel ups en downs gezien tijdens de reis van de munt, in januari 2018 daalde hij bijna 50% en herstelde zich vervolgens veel beter tegen midden 2019, In 2020 zelf slaagde de munt erin om net onder de $10000 uit te komen en zag ook een dieptepunt van $5000 in de marktcrash van midden maart, en sindsdien heeft de munt zich vrij goed hersteld. Bitcoin kopen? Dat kan het beste bij deze exchanges:

ExchangeWaaromRating Aantal cryptocurrenciesGratis registreren?
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste Nederlandse exchange

Rating

9.5

Aantal crypto

150+

Bekijk Bitvavo
 /></a><br />
<p class=Finst

bespaar gemiddeld 82% op transactiekosten

Rating

9,4

Aantal crypto

40+

Bekijk Finst
 /></a><br />
<p class=Coinmerce

Groot aantal crypto om te traden

Rating

9,2

Aantal crypto

150+

Bekijk Coinmerce

Top Crypto Handelaren Voorspelling van de Bitcoin Prijs

1. Jeremy Liew, een partner bij Lightspeed Venture Partners, een vroege investeerder in Snapchat, en een actieve investeerder in een uitwisseling met business insider in mei 2017 legde zijn vertrouwen in Bitcoin en voorspelde dat het $ 500.000 zou bereiken tegen 2030, zijn voorspelling werd ook gesteund door Peter Smith, de CEO en mede-oprichter van blockchain.

2. Mike Novogratz, een voormalig hedge fund manager en crypto liefhebber, voorspelde in maart 2019 dat de marktkap van bitcoin naar verwachting de toenmalige marktkap van goud, die 7,5 biljoen dollar bedroeg, zal overtreffen. En hij verwacht dat dit binnen tien jaar zal gebeuren.

3. Wences Casares, CEO en oprichter van Xapo, is ook een fervent voorstander van bitcoin die er in 2011 in betrokken raakte. Tijdens een Consensus Conferentie in New York in 2017 schatte hij dat bitcoin in vijf tot tien jaar tijd $ 1.000.000 zal bereiken, wat betekent niet eerder dan 2024 maar zo laat als 2027.

4. Chamath Palihapitiya is de mede-eigenaar van Golden State Warriors en oprichter van Social Capital, hij begon zijn investeringsreis al in 2012 zijn enthousiasme voor bitcoin kan worden bepaald door het feit dat hij op een gegeven moment 5% van alle bitcoin in omloop bezat. Zijn korte termijn voorspelling suggereert dat bitcoin $ 1.00.000 zal bereiken in de komende 3 – 4 jaar en voor de lange termijn voorspelt hij dat het de grens van $ 1 miljoen in of tegen 2037 zal bereiken

5. Volgens Bloomberg’s Crypto Galaxy Index (BGCI) rapport van juni, is een analist van mening dat tenzij er een significante fout in bitcoin zit, het gewaardeerd zal blijven worden door investeerders. Ze suggereren optimistisch dat bitcoin een voordeel heeft ten opzichte van ruwe olie, goud, aandelen, en grondstoffen. Om verder toe te voegen zeiden ze dat elke keer dat BTC daalt in volume, het terug klimt met een stijging in waarde in vergelijking met voorgaande jaren. Ze citeren – “Na de 60% daling van 2014, tegen het einde van 2016, evenaarde de crypto de piek van 2013 […] Na de bijna 75% daling in 2018, zal Bitcoin volgens ons dit jaar de recordhoogte van ongeveer $ 20.000 benaderen.

6. Adam Back, een cryptograaf en cryptopionier voorspelde dat de waarde van bitcoin in de komende vijf jaar zal stijgen tot $3.00.000 per bitcoin. Hij gelooft dat hyperbitcoinisatie ertoe kan leiden dat bitcoin $10 miljoen bereikt. “$100.000 bitcoin lijkt niet zo ver gezien we al een paar keer de $10.000 drempel hebben overschreden terwijl weinigen enkele jaren terug zelfs maar $1.000 verwachtten en $10.000 gek leek,” zei Back via Twitter.

Bitcoin koers verwachtingen voor 2024

Bitcoin heeft het vrij goed gedaan en is aan zijn bull-run begonnen, Macro-investeerders zoals Paul Tudor Jones kopen het als een hedge tegen inflatie. Het is nu niet meer afhankelijk van institutionele adoptie om zijn bull-run voort te zetten, aangezien meer en meer individuen het zien als een hedge tegen inflatie om waarde te behouden. Bovendien staan landen als de VS, Japan en Zuid-Korea ongelooflijk open voor het integreren van bitcoin en andere cryptocurrencies in hun financiële systeem door het te reguleren. Tegen het einde van 2024 zal bitcoin naar schatting $100.000,00* bereiken.

Wordt Bitcoin veel waard in 2024? Wel of niet Bitcoin kopen?

Het is natuurlijk interessant om te weten wat Bitcoin gaat doen in het volgende jaar en of het de moeite is om het te kopen of niet. Ons professioneel team kan geen financieel advies geven maar heeft wel zeer positieve vooruitzichten. De beslissing om Bitcoin wel of niet te kopen moet u natuurlijk wel zelf doen. Echter, als we naar de crypto markt kijken zien we dat de piek nog lang niet bereikt is en er zeer veel mogelijkheden liggen.

Met de snelle adoptie van bitcoin door de mainstream, kunnen we verwachten dat de adoptiegraad van bitcoin in 2024 verdrievoudigd zal zijn. Bitcoin lijkt niet ver weg meer voordat het in veel gevallen fiat zal vervangen. In 2024 zou Bitcoin 32.000 dollar kunnen bereiken, als de ontwikkelingen stabiel zijn.

Bitcoin koers verwachtingen voor 2025

De vierde bitcoin halvering zal naar verwachting plaatsvinden in 2024, wat betekent dat we voor 2025 een piek in de prijs kunnen verwachten. De verwachting is dat de prijs een all-time high van $100.000 zal bereiken, tot wel $400.000 op basis van de voorspellingen van experts. Gebaseerd op Fibonacci extensies alleen al, kunnen extra korte-, middellange-, en lange termijn prijsdoelen worden gevonden. Alleen al op basis van wiskunde wijzen Fib ratio’s op prijzen van $75.000, $64.000, $47.000, $31.000 en $25.000 voor mogelijke nieuwe prijsrecords.

FAQs over Bitcoin verwachting

1. Zal Bitcoin in waarde stijgen? Volgens experts en crypto-enthousiastelingen is een groot deel van de mensen optimistisch over de waardestijging van Bitcoin in de komende jaren.

2. Is het slim om te investeren in Bitcoin? Dat hangt af van u en uw doel, of u op zoek bent naar een investering voor de lange of de korte termijn. Bovendien is het sterk aan te raden dat u grondig onderzoek doet voordat u een investeringsbeslissing neemt.

3. Hoe wordt de prijs van Bitcoin bepaald? De prijs van Bitcoin wordt, net als andere valuta, bepaald door vraag en aanbod.

4. Kan Bitcoin ingewisseld worden voor echt geld? U kunt Bitcoin krijgen met valuta zoals USD of Euro. Maar Bitcoin is een virtuele elektronische valuta met een efficiënt ingebouwd transfersysteem. U moet het inwisselen in een beurs en omzetten in fiat om het in te wisselen voor echt geld.

5. Hoe vaak verandert de prijs van Bitcoin? De prijs van Bitcoin kan binnen enkele seconden veranderen, er is geen standaard frequentie van prijsverandering voor Bitcoin.

6. Wat was de laagste prijs van Bitcoin? De laagste prijs was in oktober 2010, toen Bitcoin minder dan een dollar waard was en 0,125 dollar kostte, en in 2011-februari tot april, toen het werd verhandeld tegen 1,00 dollar.

7. Is de prijs van Bitcoin over de hele wereld hetzelfde? Ja, de prijs van Bitcoin over de hele wereld is hetzelfde, alleen wanneer u overstapt op uw lokale fiat, varieert de prijs van 1 BTC in dat geval. Bijvoorbeeld in USD, 1 BTC is gelijk aan $9.385,89 USD en als het gaat om INR, 1 BTC is gelijk aan Rs 7.13.080,32.

8. Wat is het verschil tussen bied- en laatprijs? De biedkoers is de hoogste prijs die een koper betaalt voor een waardepapier en de laatkoers is de laagste prijs.

9. Is Bitcoin veilig en legaal? Bitcoin maakt transparantie en decentralisatie mogelijk, en verschillende landen hebben specifieke regels en voorschriften.

10. Hoe begin ik met het kopen van Bitcoins? U kunt hier direct naar toe gaan om Bitcoins te kopen. U kunt gemakkelijk Bitcoin kopen met behulp van een credit- of debetkaart, met fiatvaluta’s. U kunt zelfs meer dan 300 cryptocurrencies direct omzetten naar Bitcoin.

11. Hoeveel kost het om 1 Bitcoin te kopen? 1 Bitcoin is gelijk aan $9.165,12 vanaf 26 februari 2020.

12. Kan Bitcoin Crashen tot nul? Dit is een van de dingen waarvan de waarschijnlijkheid bijna onmogelijk is.

13. Hoe werkt Bitcoin? Bitcoin is een virtuele munteenheid die werkt op basis van blockchain-technologie, waarbij alle transacties worden vastgelegd in een openbaar grootboek dat blockchain wordt genoemd. Bitcoin kopen? Dat kan het beste bij deze exchanges:

ExchangeWaaromRating Aantal cryptocurrenciesGratis registreren?
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste Nederlandse exchange

Rating

9.5

Aantal crypto

150+

Bekijk Bitvavo
 /></a><br />
<p class=Finst

bespaar gemiddeld 82% op transactiekosten

Rating

9,4

Aantal crypto

40+

Bekijk Finst
 /></a><br />
<p class=Coinmerce

Groot aantal crypto om te traden

Rating

9,2

Aantal crypto

150+

Bekijk Coinmerce