Nieuwe cryptomunten

Home » Blockchain & Crypto » Nieuwe cryptomunten

Als je crypto beginner, ervaren trader of leek bent, de nieuwsberichten waren overal te zien. En te horen. Bitcoin heeft nieuwe verrassende mijlpalen bereikt en de acceptatie van crypto verder positief beïnvloed. Dit geeft zeker motivatie aan bedrijven en ontwikkelaars om nieuwe crypto’s te introduceren. Om voort te bouwen op de bestaande en verbeterde versies te ontwikkelen.

Welke zijn de nieuwe coins voor 2022? Welke kun je beschouwen als veelbelovend voor de toekomst?

Nieuwe cryptomuten kopen? Dit kan het beste bij de Nederlandse Exchange Bitvavo

Nieuwe cryptomunt 2022

Een van de nieuwste cryptomunten gelanceerd in 2022 is de opmerkelijke cryptocurrency, Co2Bitcoin van Co2Bit. Het werd beschikbaar gesteld voor het publiek op 28 januari 2022. Het doel is om lokale projecten te financieren voor het bestrijden van negatieve klimatologische veranderingen. Intussen is Co2Bitcoins al gebruikt om meer dan 100 miljoen bomen in het Braziliaanse regenwoud te verwerven en te beschermen.

Verder heeft Co2Bit al partnerschappen getekend met verschillende regeringen van het Afrikaans continent. De verwachting is dat meer dan 30 landen zullen deelnemen voor eind februari 2022. Het is het doel van Co2Bitcoins om tegen eind 2022 samen te werken met meer dan honderd landen. De liquiditeit van de valuta zal organisch worden ondersteund door de groeiende vraag van beleggers naar cryptocurrencies.

Verder door gedecentraliseerde financiering (DeFi) en de toenemende behoefte aan impactbeleggingen op het gebied van milieu, sociaal en ondernemingsbestuur (ESG). Bekeken vanuit een financieel standpunt is de Co2Bitcoin-valuta is, net als elke andere, afhankelijk van het nut. En zeker ook van de vraag en aanbod, om zijn wisselkoers te bepalen.

Nieuwe cryptomuten kopen? Dit kan het beste bij de Nederlandse Exchange Bitvavo

De nieuwste crypto ontdekken

Welke coin heeft de toekomst, uitgaande van 2022? Elrond is hierbij zeker noemenswaardig die niet zolang geleden in 2020 zijn mainnet lanceerde. Indrukwekkend aan dit blockchain-platform is het sharding-mechanisme dat zeer hoge transactiesnelheden tot wel 100.000 per seconde biedt. Elrond verschilt met andere netwerken die ook sharding toepassen, in dat Elrond een meer holistische toepassing heeft, Adaptive State Sharding.

Zo worden knooppunten, transacties en blockchain-gegevens in shards gegroepeerd, rekening houdend met het aantal beschikbare knooppunten en de niveaus van netwerkgebruik. De doorvoer is zo drastisch verhoogd zonder decentralisatie in gevaar te brengen. Verder overtrof de waarde van het Elrond-token, onlangs $ 1 miljard aan marktkapitalisatie.

Het platform heeft meer dan 90.000 actieve accounts, meer dan 2.000 validators op het netwerk en heeft 115 bedrijven en startups aan boord geholpen om gedecentraliseerde applicaties te bouwen. Het projectteam stopt daar echter niet met ambitieuze plannen voor 100 dagen hypergroei in 2022 en streeft ernaar nog eens een miljard gebruikers aan boord te krijgen.

Nieuwe cryptomuten kopen? Dit kan het beste bij de Nederlandse Exchange Bitvavo

Wat is een interessante nieuwe crypto coin?

Een van de cryptoparels, 2022 te bieden heeft, is ongetwijfeld Bluzelle. Bluzelle wordt op mainnet op 3 februari gelanceerd. Mooi is dat het project al een samenwerking tot stand heeft gebracht met de Web3 Foundation om diensten te verlenen aan dApp-ontwikkelaars op Polkadot.

Bluzelle is een gedecentraliseerd gegevensopslagnetwerk voor blockchain-gebaseerde applicaties. dApps waren tot nu toe beperkt in datgene waarvoor ze een blockchain kunnen gebruiken. Zo moet de uitgifte van tokens en transacties on-chain plaatsvinden, terwijl de opslag van gegevens met betrekking tot de dApp off-chain wordt gehouden. Dit komt door de zeer hoge kosten om gegevens op een blockchain zoals Ethereum op te slaan.

De meeste ontwikkelaars gebruiken daarom gecentraliseerde opslagoplossingen zoals AWS. Echter, dit betekent dat de dApp-gegevens niet veilig en censuur bestendig zijn zoals de blockchains. Dit probleem wordt door Bluzelle opgelost met een interoperabele, gedecentraliseerde database, waarin deelnemende knooppunten hun opslagcapaciteit aan het netwerk leveren.

In ruil hiervoor ontvangen zij een deel van de vergoedingen die worden betaald door degenen die opslag gebruiken. Dit zijn trouwens vergoedingen die veel competitiever zijn dan die in rekening worden gebracht door gecentraliseerde gegevensopslagbedrijven. Om toegang te krijgen tot het Bluzelle-ecosysteem, kun je het BLZ-token gebruiken. En is al beschikbaar op toonaangevende beurzen.

Het is inmiddels sinds het laatste kwartaal van 2020 duidelijk dat Bitcoin steeds hoger in waarde stijgt. Maar er zijn ook andere interessante projecten waarin je kunt investeren in 2022. Opkomende projecten die transacties willen versnellen, zonder dat de veiligheid van de blockchain verloren gaat. Zoals Elrond een voorbeeld daarvan is.

Verder zijn er ook nieuwe opties voor opslag mogelijk op blockchain terwijl de veiligheid behouden blijft, zoals Bluzelle. En om een stapje verder te gaan, is er zelfs een token met blockchain netwerk om klimaatverandering te bestrijden. Co2Bit is zeker ook een investeringsoptie voor 2022.

Nieuwe cryptomuten kopen? Dit kan het beste bij de Nederlandse Exchange Bitvavo

Remi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.