Herfst op valkhof park, Nijmegen
Herfst op valkhof park, Nijmegen

Prachtige herfst kleuren in en rond Nijmegen

Home » Europa » Nederland » Prachtige herfst kleuren in en rond Nijmegen

Herfst in Nijmegen – Tussen alle mooie reizen door vergeten we vaak dat thuis ook heel mooi kan zijn. In Nijmegen en omstreken kan ik soms echt genieten van onze mooie stad, zeker nu de afgelopen dagen het zonnetje er weer even lekker door kwam waardoor de herfstkleuren extra mooi waren. Zonder echt op zoek te gaan naar mooie plaatjes, kwam ik de laatste dagen vaak toch op plekken waarvan ik dacht: ja! Hier moet ik even een foto van maken… Geniet je met ons mee van de mooie herfstkleuren in en rond Nijmegen?

De mooiste foto’s van Herfstkleuren in en rond Nijmegen

Herfst in Kronenburgerpark

Het Kronenburgerpark is natuurlijk Nimweeg’s favoriet, dat is inmiddels wel duidelijk. Een nationale hit van Frank Boeijen draagt ook de naam Kronenburgerpark en dat is echt geen toeval. Het park is bij vele een vertrouwde plek om even te relaxen, óók in de herfst! Ik zou zeggen, zet de video hierboven aan terwijl je rustig aan door de herfst foto’s heen scrollt, het geeft een extra Nimweegse dimensie! ?

Herfst in het Kronenburgerpark, Nijmegen
Bankjes in het Kronenburgerpark, Nijmegen
Herfst in het Kronenburgerpark, Nijmegen
Blaadjes in het Kronenburgerpark, Nijmegen

Herfst in het Valkhof park en de Belvedère

Het Valkhof park en de Belvedere zijn natuurlijk niet weg te denken uit een foto reeks over Nijmegen en omstreken. Het is jammer dat de Waalbrug momenteel onder constructie / renovatie is maar toch wil ik jullie deze mooie plaatjes niet onthouden.

Herfst in de binnenstad van Nijmegen

Herfst in de benedenstad van Nijmegen
Herfst in de benedenstad van Nijmegen

Herfst in Lindenholt

Lokatie van de foto: de Hegdambroek, bij het bruggetje tussen de Hegdambroek en de Leuvensbroek.

Herfst in Lindenholt, de Hegdambroek - Nijmegen
Lindenholt, de Hegdambroek – Nijmegen

Herfst in Zwanenveld

Zwanenveld heeft veel leuke groene parkjes die in de herfst echt prachtig zijn om te bewandelen. De foto’s hieronder zijn verschillende lokaties aan de rand van Dukenburg maar ook het wel bekende fietspad dwars door Zwanenveld heen.

Uitzicht over Dukenburg 1 - Foto door Onur
Uitzicht over Dukenburg 1 – Foto door Onur
Uitzicht over Dukenburg 2 - Foto door Onur
Uitzicht over Dukenburg 2 – Foto door Onur

Herfst bij de sluis van Weurt

Ik moest hier toch even van mijn fiets af stappen om een paar foto’s te maken. Dat een simpele straat waar je al 1000 keer met de auto overheen bent gereden, zo mooi kan zijn in de herfst!

Herfst op het fietspad bij de sluit van Weurt - Nijmegen
Het fietspad bij de sluit van Weurt – Nijmegen
Herfst bij de sluit van Weurt - Nijmegen
Nabij de sluis van Weurt – Nijmegen

Herfst in de omgeving van Nijmegen

Winter in Nijmegen

Wist je dat Nijmegen ook heel erg mooi kan zijn in de winter? Afgelopen winter ging ik ’s nachts na het uitgaan op pad terwijl de sneeuw langzaam neer dwarrelde. Het leverde prachtige plaatjes op, ook de dagen erna! Lees de blog: Nijmegen in de winter voor wat vroege winter voorpret. Wil je nog meer Nijmegen? Kijk dan even hieronder tussen de gerelateerde berichten, er zit vast iets leuks voor je tussen!

Deel je mooiste herfstfoto’s van Nijmegen

Zelf ook een mooie foto met herfstkleuren van Nijmegen of omgeving gemaakt? Stuur je mooiste herfstfoto in via ons contactformulier en je foto zal inclusief naam(optioneel) worden toegevoegd aan deze pagina.

Chris

Hoofdredacteur. Schrijft graag met een dikke stift. Lekker eigenwijs. Denkt alles te weten, maar doet dat niet. Geniet van de kleine dingen in het leven. Milieubewust, probeert duurzaam te zijn maar geniet soms ook van luxe en verwennerij. Reiziger in hart en nieren. Zoekt graag de grenzen op.

Meer berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *