Top 5 – Beste gratis apps om 4k video te bewerken op je telefoon in 2020

Home » Reistips » Top 5 – Beste gratis apps om 4k video te bewerken op je telefoon in 2020

Door de jaren heen zijn er talloze geweldige apps uit gekomen om je prachtige foto’s te bewerken en online te plaatsen. De concurrentie aldaar is enorm, er is keuze genoeg. Voor video bewerken op je telefoon is het net even anders. Dit komt eigenlijk pas net van de grond omdat het bewerken van video veel rekenkracht en energie vergt. Tot voor kort waren mobiele telefoons hier simpelweg niet krachtig genoeg voor, zéker niet voor 4k! Tegenwoordig is het gelukkig anders en groeit het aanbod ook hier snel. Nieuwe chipsets in de top range telefoons van Apple, Samsung en Huawei zijn verbluffend snel geworden dus geeft het nieuwe video apps ook meer mogelijkheden. We nemen in deze top 5 een aantal recente gratis apps onder de loep om video’s te bewerken op je telefoon en nemen daarbij het gebruiksgemak als belangrijkste factor.

UPDATE 2020: Alle apps zijn opnieuw getest en de inhoud en volgorde van de lijst is veranderd. Enkele apps waren nu alleen nog betaald verkrijgbaar, deze zijn uit de lijst verwijderd en er zijn nieuwe Apps voor in de plaats gekomen (het gloednieuwe Adobe Première Rush). Er zijn nu tevens bij elke App downloadknoppen voor zowel de Apple App store als Google Play store toegevoegd.

Meer features, of makkelijk in gebruik?

Zoals in de introductie aangegeven: dit is de hamvraag wat ons betreft. Wat wil je? En wat kun je? Heb je ervaring met video bewerken en ben je op zoek naar talloze ingewikkelde functies voor een professionele look? Of wil je juist binnen enkele minuten of uren een leuke video kunnen maken en uploaden naar je Facebook? In deze Top 5 ‘video bewerken op je telefoon’ leggen wij de focus meer op gebruiksgemak voor onderweg. Dit neemt niet weg dat alle genoemde apps in deze lijst zeer krachtige videobewerkers zijn met veel opties. Ik raad iedereen dan ook sterk aan om ze alle 5 gewoon even te downloaden en te proberen.

Wat zijn de beste Apps om 4k video te bewerken op je telefoon?

1. Quik

4k video bewerken op je telefoon

De onbetwiste nummer 1 wat mij betreft! Quik is een nieuwe generatie apps. Het is een App ontwikkeld door GoPro en eigenlijk ook uitsluitend bedoeld voor GoPro video’s. Toch werkt de app met vele andere formats en zelfs 4K video’s van mijn Canon en Fuji camera’s verwerkt de app zonder problemen, echter is de output in Mei 2020 wel nog steeds ‘slechts’ HD 1080p. Dit is het enige grote minpunt wat ik kan verzinnen voor deze app. Ik hoop dat ze volledige 4k ondersteuning dan ook snel nog toevoegen aan de app.

De app is ongekend eenvoudig in gebruik en de beste feature wat mij betreft is dat Quik automatisch de hele video voor je knipt, plakt en bewerkt met één druk op de knop. Gooi je video’s en wat foto’s erin, en Quik doet de rest. Kies een thema, een bijpassend kleurenpalet en hoppa, daar gaat ie dan! Binnen enkele minuten heb je iets moois in handen. Wel nog even je beste momenten tweaken want de app kiest natuurlijk niet altijd het beste moment uit je shots – maar ook dat aanpassen is erg eenvoudig omdat je niet per se hoeft te knippen en te plakken. Je kunt simpelweg de ‘highlights’ tappen in de video tijdlijn waardoor de app het automatisch op de maat van de muziek, de edits uitvoert. Laat deze app het zware werk voor je doen, geef het zelf een finishing touch en bespaar zeeën van tijd.

Download Quik voor IOS.
Download Quik voor Android.

2. ALIVE – Movie Maker Filmmaker

4k video bewerken op je telefoon

ALIVE Movie Maker Filmaker behoort tot de beste gratis videobewerking’s apps omdat het een goede combinatie betreft van gebruikersgemak en kracht. Het doet de basics, maar er zijn ook veel mogelijkheden om je video nét dat beetje extra te geven. Kleurcorrecties, filters  en muziek zijn naar wens toe te voegen en te bewerken. Oja, en de muziek wat je gratis mag gebruiken mag ook gedeeld worden op YouTube of social media. Scheelt weer een copyright claim of twee! Het is de meest populaire video bewerking app onder TikTok gebruikers.

Download ALIVE voor IOS.
Download ALIVE voor Android.

3. Adobe Première Rush

4k video bewerken op je telefoon

Adobe is natuurlijk een grote naam, meest bekend van Adobe Reader en Photoshop. Vanzelfsprekend is de app die ze hebben ontwikkeld zeer krachtig, maar toch hebben ze het voor elkaar gekregen om voor de doorsnee gebruiker de layout relatief simpel te houden waardoor ook jij er snel een toffe video mee kan produceren. Het had zomaar de nummer 1 in deze lijst kunnen zijn, maar helaas is er ook een groot minpunt: veel opties zitten achter een betaalscherm en de app ondersteunt veel telefoons niet, zelfs niet mijn gloednieuwe high-end Huawei P30 Pro. Heb je een high-end telefoon in handen welke wél wordt ondersteund én een flinke powerbank in handen? Dan zeker ff checken!

Download Adobe Première Rush voor IOS.
Download Adobe Première Rush voor Android.

4. Videoshow Free Video Editor

4k video bewerken op je telefoon

Niet de meest originele naam voor een gratis video app maar toch staat deze in de lijst omdat het een app is wat eenvoudig is in gebruik plus omdat het leuke gimmicks heeft wat andere apps niet hebben. Bijvoorbeeld het invoegen van emoji / smileys en stickers en meer mogelijkheden voor het stylen van je foto’s tussendoor. De app lijkt door het vele roze wat meer gericht op vrouwen, maar ook voor de mannen is dit een app waar je in korte tijd een originele video mee maakt. Dit geeft je Facebook, TikTok of Insta video toch net dat stukje originaliteit. Het is dan ook een zeer populaire app voor social gebruik.

Download Videoshow voor IOS.
Download Videoshow voor Android.

5. ActionDirector Video Editor

4k video bewerken op je telefoon

Één van ‘s werelds meest populaire videobewerkingsprogramma’s op de PC (Powerdirector) heeft nu ook een 2-tal eigen apps, PowerDirector en ActionDirector. Powerdirector is in app vorm beschikbaar maar kost 37 euro voor een jaar licentie. Ikzelf heb deze aangeschaft omdat ik het nodig had voor enkele opdrachten die wat meer precisie eisten. Deze app werkt goed en is absoluut geschikt voor professioneel gebruik, echter is hij niet gratis en daarom hoort hij dus niet thuis in deze lijst. De andere app heet ActionDirector en is in principe wel gratis. Het doet de basics: knippen, plakken, trimmen, wat simpele effecten en tekst toevoegen en hoppa je hebt een leuke video die je in enkele minuten kan delen. Het nadeel is dat ook bij ActionDirector veel opties verborgen zitten achter een betaalscherm, wat je mogelijkheden behoorlijk beperkt.

De App ondersteunt tegenwoordig wel 4k resoluties, maar dat moet je apparaat natuurlijk wel aankunnen. Ga je voor simplicity, dan is dit net als Quik één van de favorieten. Helaas is deze app niet beschikbaar voor IOS.

Action Director is helaas niet beschikbaar voor IOS.
Download ActionDirector voor Android.

Meer handige tips voor onderweg?

Het eindresultaat

Wil je zien wat de Quik app zoal kan produceren? Check dan ons YouTube kanaal of één van de video’s hieronder.

Quik Video met veel effecten & beat transities

Rustige Quik video met subtiele effecten en transities

Chris

Hoofdredacteur. Schrijft graag met een dikke stift. Lekker eigenwijs. Denkt alles te weten, maar doet dat niet. Geniet van de kleine dingen in het leven. Milieubewust, probeert duurzaam te zijn maar geniet soms ook van luxe en verwennerij. Reiziger in hart en nieren. Zoekt graag de grenzen op.

Meer berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *