• Menu
  • Menu

Top 5 – Beste reisapps om onderweg video te bewerken op je telefoon

Home » Reistips » Top 5 – Beste reisapps om onderweg video te bewerken op je telefoon

De beste Apps om video te bewerken op je telefoon

Door de jaren heen zijn er talloze geweldige apps uit gekomen om je prachtige foto’s te bewerken en online te plaatsen. De concurrentie aldaar is enorm, er is keuze genoeg. Voor video bewerken op je telefoon is het net even anders. Dit komt eigenlijk pas net van de grond omdat het bewerken van video veel rekenkracht en energie vergt. Tot voor kort waren mobiele telefoons hier simpelweg niet krachtig genoeg voor. Tegenwoordig is het gelukkig anders en groeit het aanbod snel. We namen er een aantal onder de loep.

Ook interessant: Top 5 – Irritatie en ergernissen in Azië | Canareef, een betaalbaar privé resort op de Malediven

Meer features, of makkelijk in gebruik?

Dit is de hamvraag wat ons betreft. Wat wil je? En wat kun je? Heb je ervaring met video bewerken en ben je op zoek naar talloze ingewikkelde functies voor de professionele look, of wil je binnen enkele minuten of uren een leuke video kunnen maken en uploaden naar je Facebook? In deze Top 5 ‘video bewerken op je telefoon’ leggen wij de focus meer op gebruiksgemak. Dus hoe meer de app voor je doet, des te beter het is!

5. Adobe Premiere Clip

Adobe is natuurlijk een grote naam, meest bekend van Adobe Reader en Photoshop. Vanzelfsprekend is de app die ze hebben ontwikkeld zeer krachtig, maar toch hebben ze het voor elkaar gekregen om voor de doorsnee gebruiker de layout relatief simpel te houden waardoor ook jij er snel een toffe video mee kan produceren. Het had zomaar de nummer 1 in deze lijst kunnen zijn, maar helaas is er ook een groot minpunt: het ondersteunt alleen de allernieuwste en snelste telefoons en het trekt je batterij in no-time leeg. Heb je een high-end telefoon en een flinke powerbank in handen? Dan zeker ff checken!

Download Adobe Premiere Clip direct via Google Play. Ook beschikbaar voor IOS.

4. ActionDirector Video Editor

Één van de meest populaire videobewerkings programma’s op de PC heeft nu ook een eigen app. Het doet de basics, knippen, plakken, trimmen, wat simpele effecten en tekst toevoegen en hoppa je hebt een leuke video die je in enkele minuten kan delen.

De App ondersteunt tegenwoordig zelfs 4k resoluties, maar dat moet je apparaat natuurlijk wel aankunnen. Ga je voor simplicity, dan is dit één van de favorieten.

Download ActionDirector Video Editor direct via Google Play. Ook beschikbaar voor IOS.

3. Videoshow Free Video Editor

Niet de meest originele naam voor een gratis video app maar toch staat deze in de lijst omdat het een app is wat eenvoudig is in gebruik plus omdat het leuke gimmicks heeft wat andere apps niet hebben. Bijvoorbeeld het invoegen van emoji / smileys en stickers en meer mogelijkheden voor het stylen van je foto’s tussendoor. De app lijkt door het vele roze wat meer gericht op vrouwen, maar ook voor de mannen is dit een app waar je in korte tijd een originele video mee maakt. Dit geeft je Facebook of Insta video toch net dat stukje originaliteit.

Download Free Video Editor direct via Google Play. Ook beschikbaar voor IOS.

2. ALIVE – Movie Maker Filmmaker

ALIVE Movie Maker Filmaker behoort tot de beste gratis videobewerking’s apps omdat het een goede combinatie betreft van gebruikersgemak en kracht. Het doet de basics, maar er zijn ook veel mogelijkheden om je video nét dat beetje extra te geven. Kleurcorrecties, filters  en muziek zijn naar wens toe te voegen en te bewerken. Oja, en de muziek wat je gratis mag gebruiken mag ook gedeeld worden op YouTube of social media. Scheelt weer een copyright claim of twee!

Download ALIVE Movie maker Filmmaker direct via Google Play. Ook beschikbaar voor IOS.

1. Quik

De onbetwiste nummer 1! Quik is een nieuwe generatie apps, het is een App ontwikkeld door GoPro en eigenlijk ook uitsluitend bedoeld voor GoPro video’s. Toch werkt de app met vele andere formats en zelfs video’s van mijn Canon spiegelreflex camera verwerkt de app zonder problemen.

De app is ongekend simpel in gebruik, en de beste feature wat ons betreft is dat Quik automatisch de hele video voor je knipt, plakt en bewerkt met één druk op de knop. Gooi je video’s en wat foto’s erin, en Quik doet de rest. Kies een thema, een bijpassend kleurenpalet en hoppa, daar gaat ie dan! Binnen enkele minuten heb je iets moois in handen. Wel nog even je beste momenten tweaken, want de app kiest natuurlijk niet altijd het beste moment uit je shots, maar ook dat aanpassen is erg simpel. Probeer het zelf!

Laat deze app het werk voor je doen, en doe zelf alleen de finishing touch!

Download Quik direct via Google Play. Ook beschikbaar voor IOS.

Het eindresultaat

Wil je zien wat de Quik app zoal kan produceren? Check dan ons YouTube kanaal. die staat namelijk vol met video’s die geproduceerd zijn met deze app. Ook op deze site zijn in veel berichten onze video’s te vinden, hieronder enkele voorbeelden.

Chris
Chris

Hoofdredacteur. Schrijft graag met een dikke stift. Lekker eigenwijs. Denkt alles te weten, maar doet dat niet. Geniet van de kleine dingen in het leven. Milieubewust, probeert duurzaam te zijn maar geniet soms ook van luxe en verwennerij. Reiziger in hart en nieren. Zoekt graag de grenzen op.

View stories

Ook jouw mening telt! Laat hier je reactie achter...

19 comments