sdr

Leuke restaurants en lekker eten in Krakau (Kraków), Polen

Home » Europa » Polen » Leuke restaurants en lekker eten in Krakau (Kraków), Polen

We schreven al eerder een leuke blog over de beste bars en cocktailbars in Krakau, en nu is het tijd voor een kijkje in de Poolse keuken! In Krakau eet je over het algemeen veel voor weinig. Op het moment dat ik er was (begin december), stonden er op het grote plein veel kraampjes. Hier werden souvenirs, speelgoed en goederen van leer, schapenwol en vilt verkocht, maar het allerbelangrijkste was toch wel het eten. Het rook kwam onder de kraampjes vandaan. Zie hieronder een sfeerimpressie.

Marktkraam op het grote plein in Krakau
Marktkraam op het grote plein in Krakau

Leuke restaurants in Krakau

Er zijn ogenschijnlijke sjieke restaurants in Krakau waar de tafels gedekt zijn met witte tafelkleden, de wijnglazen op de tafel klaar staan en een pianist de achtergrondmuziek verzorgt. Als je vervolgens op de kaart kijkt, blijken de prijzen niet zo hoog als je verwacht. Je betaalt met voor- en hoofdgerecht ongeveer 50,- euro in zo’n restaurant. We zijn gegaan voor een Georgisch restaurant waar ze ook traditioneel Pools eten serveerden zoals Pierogie (Poolse dumplings). Deze hoor je aan de top vast te pakken, om te keren, erin te bijten en het sap op te vangen door te slurpen. Ja, dat was een uitdaging! Zie hieronder hoe dat eraan toeging.

Veel lekker eten voor weinig in Krakau
Veel lekker eten voor weinig in Krakau

Het Hamsa restaurant in Krakau is erg populair

Verder hadden we graag bij Hamsa in de Joodse wijk willen gaan eten. Toen we hier kwamen met rammelende buikjes, was het helaas vol. We mochten boven in de cocktailbar (Sababa) wachten tot er een tafel beschikbaar was. Toen ze ons kwamen halen, hadden we ons helaas al volgepropt met humus en andere lekkernijen bij de bar. Gezien het menu, het restaurant, de populariteit en de beoordelingen op google, zal het zeker de moeite waard zijn en voel ik nu enige spijt…

Onthouden dus voor de volgende keer!

Check Grandlife voor meer travel inspiratie.

Gastblogger

Dit artikel is geschreven door een gastblogger. Samen met een team van gastbloggers informeren we jullie over alle uithoeken van de wereld. Mis je nog een plekje op deze website waar jij wel bent geweest en wil je een leuk artikel aanleveren? Stuur dan een mailtje naar destift.nl@gmail.com.

Meer berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *