Je vriendin verrassen met een stedentrip Barcelona! Aparthotel Napols Abapart, Barcelona, Spanje

Mijn vriendin was jarig en ik wilde eens iets anders doen. Voorgaande jaren kocht ik vaak materiële cadeaus zoals sieraden, horloges en hebbedingetjes. Die zag ik vaak na 1 of 2 keer dragen nooit meer terug. Het werd me al snel duidelijk dat Malou niet zoveel gaf om dit soort cadeaus, dus ik moest goed nadenken dit jaar. We hadden net 2 mooie reizen achter de rug waar we beide enorm van genoten, dus het was me al snel duidelijk! Het moest een stedentrip gaan worden, en wat is dan beter dan een stedentrip Barcelona? Met zon, zee, strand en cultuur was dit natuurlijk direct een favoriet. Even zoeken op Ryanair.nl, en ik vond al snel betaalbare vluchten! Vertrek: Eerste week van November! Kosten? 131 euro retour voor 2 personen!

Hotels en appartementen in Barcelona

Voor een stedentrip Barcelona heb je natuurlijk ook een verblijfplaats nodig. Als een echte Hollander ging ik weer op zoek: ik wil veel, voor weinig. En dat kan. Mijn strategie?

Ik check Booking.com of soortgelijke sites.

  • Zoeken op hotels/appartementen (in het centrum)
  • Filteren op maximaal budget per nacht (dit keer maximaal 70 euro ingesteld)
  • Sorteren op beste beoordelingen, beste bovenaan
  • Alleen kijken naar hotels met 100 beoordelingen of meer (zodat het ook door een grote groep goed is bevonden)
  • Gebruik kortingscodes of links! Er zijn her en der online kortingen te vinden via speciaal gegenereerde codes of links. Zoek niet verder, hier is er al een voor Booking.com! –> https://www.booking.com/s/35_6/2ed2838f

Met deze simpele stappen kan het eigenlijk niet meer mis gaan. Je hebt een maximaal budget ingesteld, en de beste staat bovenaan, tegen jouw budget. Helemaal bovenaan stond Aparthotel Napols Abapart. Geen hotel, maar een appartementencomplex. Top locatie, schoon, goede beoordelingen, goede service en goede prijs. Boeken dus!

Aparthotel Napols Abapart

Transfer vanaf Girona, stedentrip Barcelona

Dus we stappen het vliegtuig in, komen aan op het vliegveld van Girona, en moesten natuurlijk nog bij het hotel zien te komen. Er zijn bussen op het vliegveld die naar het grote busstation in Barcelona gaan. Kosten: 25 euro voor enkeltje, 50 euro retour. Niet schrikbarend, maar wel kosten waar je rekening mee moet houden!

Eenmaal aangekomen op het station in Barcelona, was het nog maar 5 minuten lopen naar hot hotel. Het station zit letterlijk om de hoek! Metrostations? In dezelfde straat.. Handig!

Ons hotel / appartement: Aparthotel Napols Abapart

Vervolgens netjes geholpen bij de receptie. Sleutel gekregen en hop naar boven. Je doet de deur open en verwacht wel een ruime kamer gezien de foto’s, maar wow! Het is werkelijk een compleet appartement met 2 slaapkamers, een ruime badkamer, een aparte keuken met alle apparatuur en een complete woonkamer plus balkon! Wow! Dit steeg echt boven al onze verwachtingen, en dat voor maar 283 euro voor 5 nachten. Topdeal dus! Al helemaal als je je bedenkt dat je hier makkelijk met 2 stelletjes had kunnen verblijven (2 kamers met beide een 2 persoons bed).

Voordat we de stad gaan verkennen eerst even opfrissen. Malou ging even lekker badderen, ik schonk alvast een drankje in. Genieten maar!

Jim Beam Honey Whiskey, Barcelona, Spanje
Jim Beam Honey Whiskey, Barcelona, Spanje

Barcelona verkennen

Einde middag, dus tijd om de stad te verkennen! Vergeef me om het grote aantal foto’s, maar er zijn gewoon zoveel mooie foto’s dan ik niet kan kiezen. Barcelona heeft ook zo veel te bieden!

Sagrada Familia, foto genomen door een fontein, Barcelona, Spanje, 31
Sagrada Familia, foto genomen door een fontein, Barcelona, Spanje, 31
Malou kan haar geluk niet op, het strand! Barcelona, Spanje.
Malou kan haar geluk niet op, het strand! Barcelona, Spanje.
Panorama uitzicht over de stad. Barcelona, Spanje
Panorama uitzicht over de stad. Barcelona, Spanje
Malou wil de haai pakken, in het Aquarium van Barcelona. Barcelona, Spanje, 28
Malou wil de haai pakken, in het Aquarium van Barcelona. Barcelona, Spanje, 28
'lekker' vlees op de markt.... Barcelona, Spanje, 27
‘lekker’ vlees op de markt…. Barcelona, Spanje, 27
Werkelijk een prachtig en imponerend gebouw. Barcelona, Spanje, 26
Werkelijk een prachtig en imponerend gebouw. Barcelona, Spanje, 26
 
 

Tickets voor FC Barcelona

Maar natuurlijk de stedentrip Barcelona op zichzelf niet alles. Ik had nog een verassing in petto! Alhoewel ik het natuurlijk ook een beetje voor mezelf had gedaan. Als je een stedentrip Barcelona gepland hebt, moet je natuurlijk ook een wedstrijdje mee pakken! Dit had ik vooraf geregeld, gewoon op de officiële website van FC Barcelona. Tickets bemachtigd in de 4e ring, ja dat is hoog! Prijs: 28 euro per kaartje, viel me heel erg mee!

Malou wist echter nog van niets. Dus wij lekker de hele dag op pad, in de metro, ik langzaam maar zeker sturen op een Metro halte vlakbij het stadion. We stappen uit, wandelen lekker rond, maar waar komen toch ineens al die mensen vandaan? Malou zegt: Is er wat te doen ofzo? Ik bleef lekker vaag en zei: geen idee, misschien een voetbalwedstrijd?

Nog steeds niets in de gaten

Het grappige was dat we steeds dichter bij kwamen, en je van de buitenkant amper kunt zien dat het een gigantisch stadion betreft. Het stadion is namelijk voor het grootste deel ingegraven, het is helemaal niet zo hoog. Malou had dus nog steeds niets door, we lopen langzaam door de menigte, en ineens stop ik. Wacht even mop, en ik loop naar de counter. Ik maak daar een kort praatje en kom terug met de tickets. Kom, we gaan naar binnen! Ik had thuis al kaartjes geregeld, Barca speelt zo! Malou wist neit wat ze hoorde.

De uitdrukking op haar gezicht was priceless, dit had ze echt niet aan zien komen. Het was een leuk moment en elke euro waard, een leuke unieke ervaring, ook voor Malou, die nog nooit in een groot stadion was geweest.

De menigte voor het stadion Barcelona, Spanje
De menigte voor het stadion Barcelona, Spanje
Malou was ineens een echte support(ster) Barcelona, Spanje
Malou was ineens een echte support(ster) Barcelona, Spanje

Gaudi, Ramblas en meer

De dagen erop zijn we op allerlei verschillende plekken geweest. Het prachtige park van Gaudi, was wat ons betreft 1 van de hoogtepunten. Maar er was zoveel meer te zien, lekker loungen aan het strand, de ramblas en ga zo maar door! Tot slot nog wat foto’s waaronder enkele van mijn persoonlijk favorieten. Het is een stad waar je prachtige plaatjes kan schieten, dat is duidelijk!

Even stoppen voor een lange belichtingsfoto, Barcelona, Spanje, 17
Even stoppen voor een lange belichtingsfoto, Barcelona, Spanje, 17
1 van mijn all-time favoriete foto's, een bootje in de haven van barcelona. Foto met lange belichting van 30 seconden. Barcelona, Spanje, 16
1 van mijn all-time favoriete foto’s, een bootje in de haven van barcelona. Foto met lange belichting van 30 seconden. Barcelona, Spanje, 16
Een duif in park Guell, het park van Gaudi
Een duif in park Guell, het park van Gaudi
Slotjes aan een hek, Barcelona, Spanje
Slotjes aan een hek, Barcelona, Spanje
Zonsondergang, uitzicht. Barcelona, Spanje
Zonsondergang, uitzicht. Barcelona, Spanje
Een beetje gek en artistiek? Barcelona, Spanje, 21
Een beetje gek en artistiek? Barcelona, Spanje, 21
Wat een prachtig uitzicht over de stad, Barcelona, Spanje, 20
Wat een prachtig uitzicht over de stad, Barcelona, Spanje, 20

PS. Wist je dat er ook veel marathons worden gelopen in Barcelona? Check voor meer info Marathonreizen Barcelona. Ook voor georganiseerde single reizen wordt vaak voor Barcelona gekozen. 

Samenvatting van onze stedentrip Barcelona

Al met al kijken we allebei terug op een prachtige midweek. Architectuur, zon, zee, strand, gezelligheid, lekker eten, panoramische plekken. De stad heeft eigenlijk alles. Het is wat ons betreft dan ook de nummer 1 op je lijstje mocht je op zoek zijn naar een leuke, betaalbare stedentrip.  Inspiratie nodig voor een andere stedentrip? Check dan nog even de trip naar Monaco!

2 comments

Complimentje geven, een vraag stellen of wat te zeuren? Laat dan hier je berichtje achter...