De goedkoopste bitcoin van Nederland kopen via BLOX

Home » Blockchain & Crypto » De goedkoopste bitcoin van Nederland kopen via BLOX

De goedkoopste bitcoin

Iedereen is op zoek naar de beste koers, de goedkoopste bitcoin en de beste deal. Maar in hoeverre ben je eigenlijk in staat om zelf de goedkoopste bitcoin te vinden? In de realiteit zal je voor de beste deal tientallen schermen naast elkaar open moeten houden, alles constant moeten refreshen en overal de KYC procedure zijn doorlopen om snel in te kunnen grijpen wanneer grote prijsschommelingen zich voordoen.

Om een lang verhaal kort te maken: jij kan dit niet. Een bot of API wel. En dat is precies wat BLOX voor je doet.

Begrijpen hoe de BLOX crypto app werkt

Crypto kenners zullen na het lezen van deze blog over de BLOX App met veel vragen zitten. Hoe heeft BLOX alle technische aspecten van crypto en blockchain weg weten te werken? Hoe garanderen ze de laagste prijs? Worden er wel daadwerkelijk trades gedaan op de blockchain? Of is het maar een digitaal nummertje in je App? Wat kost een trade eigenlijk qua transactiekosten? Op al deze vragen zal ik proberen een helder antwoord te geven.

Heb je de BLOX app nog niet?

Download voor IOS
Download voor Android

PROMO CODE: Gebruik de promo code ‘DESTIFT‘ bij je registratie in de App en krijg € 5,- gratis tegoed om de App mee te testen!

Hoe werkt de BLOX app precies?

En hoe heeft BLOX alle technische aspecten van crypto en blockchain weg weten te werken?

Eigenlijk is het vrij eenvoudig. Aan elke gebruiker is een multi-functionele portemonnee gekoppeld. Deze portemonnee kan met alle crypto valuta in de App overweg. Op het moment dat jij bijvoorbeeld 1 bitcoin wil kopen in de BLOX App, checkt de app eerst of je genoeg euro’s in je tegoed hebt.

Indien je balans hoog genoeg is, gaat de App bij de verschillende gekoppelde exchanges (een exchange zoals bijvoorbeeld Binance) de huidige prijs voor 1 bitcoin opvragen. Het doel is om zo veel mogelijk exchanges aan de App te koppelen waar tegelijkertijd de prijs kan worden opgevraagd. Zo wordt er ‘on the fly’ een prijsvergelijking gemaakt tussen alle exchanges waarmee een koppeling is.

De goedkoopste bitcoin aanbieder wint

De exchange met de beste prijs op dat moment voor je aankoop van 1 bitcoin ‘wint’. Deze prijs krijg je te zien in je scherm, plus 1 procent fee (het verdienmodel van de App). Vind je de prijs goed en wil je de aankoop voltooien? Dan is het met één klik op de knop geregeld. De App voert de transactie daadwerkelijk uit bij de exchange. De coins worden aangekocht en bewaard d.m.v. van een een uniek ID gekoppeld aan jouw account. Vervolgens checkt de app welke aankopen toebehoren aan jouw account, en update de balans in je portemonnee. Voila!

Eigenlijk gebeurt al het technische dus op de achtergrond. Het enige wat de App je laat zien zijn de balansen gekoppeld aan je account. Voor veel mensen zal dit echt een uitkomst zijn. Geen gedoe meer met lastige termen zoals transaction ID’s, wallet adressen en gas / satoshi’s per byte – wat een verademing!

Is 1% fee per trade niet heel erg duur?

Ja en nee. Voor een reguliere trade op één exchange zou 1% aan transactiekosten als duur kunnen worden beschouwd. Exchanges zoals Binance hanteren voor dergelijke market trades doorgaans tussen de 0,1 en 0,5%. De winst voor jou als gebruiker van BLOX zit hem in de grote prijsverschillen tussen de verschillende exchanges waaraan BLOX gekoppeld is. De prijsverschillen worden doorgaans arbitrage genoemd. Op elk willekeurig moment van de dag zijn er behoorlijke prijsverschillen te zien tussen de verschillende exchanges en om daar volop van te kunnen profiteren kan je de vergelijking beter over laten aan machines dan jijzelf. Zelf ben je namelijk echt niet in staat om zo de goedkoopste bitcoin te vinden en te kopen. trust me, I tried.

Een voorbeeld: Op het moment van schrijven is dit de prijs van 1 bitcoin als volgt:

Binance: 7.285 US dollar
Kraken: 7.142 US dollar
Bitstamp: 7.276 US dollar
OkeX: 7.188 US Dollar
Coinbase: 7.255 US Dollar

Als je de goedkoopste bitcoin zou aankopen op Binance, had je op dit moment van de dag ruim 140 dollar meer betaald dan bijvoorbeeld op Kraken, een verschil van pakweg 2%. Dit is niet zozeer omdat Binance een dure exchange is, maar omdat de immense vraag- en aanbod van bitcoin elke seconde van de dag verschuift. Dit kan komen door nieuws, toeval of gewoon omdat het dag of nacht is op het continent waar de exchange voornamelijk in opereert.

Dure fees bij Euro naar bitcoin & bitcoin naar euro

Daarnaast moet je rekening houden met dure fees voor bijvoorbeeld het gebruik van een creditcard (doorgaans 3%) en ook wordt er nog een ‘withdrawel fee‘ gerekend als je je coins wil verkopen of van de exchange af wil halen. Bij BLOX is euro in of uit via iDeal gratis, je betaald namelijk alléén voor je trades. Met euro erin of eruit pak je dus weer een deeltje ‘winst’ in vergelijking tot reguliere exchanges. Onderschat al deze onderliggende kosten niet, al die kleine beetjes tikken toch best wel aan als je ze allemaal onder elkaar zet.

BLOX is de goedkoopste bitcoin exchange

Als je rekening houdt met bovenstaande context dan is 1% dus ineens helemaal niet zo verkeerd. Ik durf zelfs te stellen dat er onder de streep op dit moment vanuit Nederland geen goedkopere manier is om aan je bitcoins te komen. Het is gewoon ontzettend slim bedacht, BLOX weet zich in die zin vol overtuiging te onderscheiden van de concurrentie.

Dat de App erg makkelijk in gebruik is, is voor veel mensen ook mooi meegneomen. Het is geen ingewikkelde nerdy technologie meer, zelfs je moeder kan bitcoin kopen met deze app.

Wat zijn de nadelen van de BLOX app?

Jawel, er zijn ook nadelen. Vooral de hardcore bitcoin maximalisten zullen dit als een probleem zien: er is namelijk een derde partij die in feite jouw bitcoins aankoopt en voor jou bewaart. Een soort bank dus. Bij traditioneel handelen in bitcoin maak je normaal gesproken een eigen wallet aan, koop je bij voorkeur een hardware wallet zoals een Ledger Nano X en maak je daarmee je eigen, persoonlijke wallet adressen aan. Je bent je eigen bank en zelf verantwoordelijk voor het beveiligen van al je accounts en rekeningen. Er is niemand die je coins kan beheren of afpakken, maar er is tegelijkertijd ook niemand die je kan helpen als je je wachtwoorden verliest of tegen problemen aanloopt.

Ook is het aanbod van verschillende cryptomunten beperkt. Op dit moment zijn er 10 populaire cryptovaluta verhandelbaar in de App. In 2020 is het plan om hier nog pakweg 20 nieuwe munten aan toe te voegen.

Bitcoin in eigen beheer of toch niet?

Mijn ervaring is dat veel beginnende investeerders niet goed begrijpen waar ze mee bezig zijn. Men begrijpt vaak het belang niet van backups maken en raken daardoor duizenden euro’s aan bitcoin kwijt omdat bijvoorbeeld hun laptop crasht of ze geen backups maken van 2FA codes op hun telefoon.

Het is aan jezelf om te bepalen wat je wil. Liever alles in eigen beheer? Zorg dan dat je over voldoende kennis beschikt. Ben je een crypto beginner of heb je geen tijd en zin om je bezig te houden met de technologie en beveiliging daarvan? Kies dan voor een vertrouwde Nederlandse partij zoals BLOX. Indien je je coins laat beheren door BLOX hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over het verliezen van je wachtwoorden. Ze zullen je in het geval van verlies van wachtwoorden en backups altijd kunnen helpen om weer toegang te krijgen tot je coins en tegoeden.

Heb je de BLOX app nog niet?

Download voor IOS
Download voor Android

PROMO CODE: Gebruik de promo code ‘DESTIFT‘ bij je registratie in de App en krijg € 5,- gratis tegoed om de App mee te testen!

Chris
Chris

Hoofdredacteur. Schrijft graag met een dikke stift. Lekker eigenwijs. Denkt alles te weten, maar doet dat niet. Geniet van de kleine dingen in het leven. Milieubewust, probeert duurzaam te zijn maar geniet soms ook van luxe en verwennerij. Reiziger in hart en nieren. Zoekt graag de grenzen op.

Meer berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *