Tether en Bitfinex in de problemen – bitcoin 10 procent omhoog

Home » Blockchain & Crypto » Tether en Bitfinex in de problemen – bitcoin 10 procent omhoog

Tether & bitfinex in grote problemen.

Tether, de ‘stable coin’ is in grote problemen gekomen. Op zondag 14 oktober begonnen de problemen, de stable coin verloor 2% en de Tether was nog maar 98 dollarcent waard. Op maandag zet deze trend door. De beurs Bitfinex (eigenaar van Tether) lijkt in de problemen te raken. Iedereen die in Tether zit, probeert deze nu in alle paniek te ruilen voor bitcoin. De bitcoin is op Bitfinex daarom stukken duurder dan op andere beurzen.

Bitcoin veel duurder op Bitfinex
Bitcoin veel duurder op Bitfinex

Flinke koersstijging bitcoin en Ethereum, mogelijk door problemen Tether.

De plotselinge stijging lijkt mede te komen omdat de 3 miljard van Tether in hoog tempo in Bitcoin en Ether vloeit. Echter zien we ook dat de market cap groeit, dus er stroomt ook nieuw geld binnen. Het resultaat is een knallende koers. Zal de neerwaartse trend nu dan toch eindelijk afgelopen zijn?

Bitcoin in de plus, Tether lijkt te zijn geknapt
Bitcoin in de plus, Tether lijkt te zijn geknapt

Cryptonieuws heeft ook een interessant artikel geschreven over de het mogelijke faillissement van Bitfinex.

De bubbel lijkt geknapt

We spraken al eerder over bubbels, en waarom de euro en dollar meer zouden kwalificeren als een bubbel tegenover de bitcoin. Meer weten? De blog Bitcoin een bubbel? Laat me niet lachen! vindt je hier.

Chris

Hoofdredacteur. Schrijft graag met een dikke stift. Lekker eigenwijs. Denkt alles te weten, maar doet dat niet. Geniet van de kleine dingen in het leven. Milieubewust, probeert duurzaam te zijn maar geniet soms ook van luxe en verwennerij. Reiziger in hart en nieren. Zoekt graag de grenzen op.

Meer berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *