16x leukste streetart in Georgetown, Maleisië

Home » Azië » Maleisië » 16x leukste streetart in Georgetown, Maleisië

Penang en met name Georgetown is een bestemming in Maleisië die je absoluut niet kunt overslaan. Georgetown is de hoofdstad van Penang en staat vooral bekend om de streetart en staat sinds 2008 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ook wanneer je geen kunstliefhebber bent kun je in Georgetown je hart ophalen! De kunst is namelijk zo gemaakt dat het ook super leuk is om ermee op de foto te gaan (wat heel veel mensen ook doen). Het is een echte puzzeltocht om alle streetart in het stadscentrum te spotten. Wanneer je alles wilt bezichtigen dan ben je wandelend een hele dag zoet. Zo veel is er te zien!

Hoe kom je in Penang

Je kunt met de boot naar Penang reizen vanuit Langkawi als je onze route door Maleisië volgt. Kom je vanuit Kuala Lumpur? Dan kun je Penang bereiken middels het openbaar vervoer. Er is namelijk een brug wat Penang verbind met het vaste land.

Streetart in Georgetown

Wil je ook zoveel mogelijk street art in Georgetown spotten? Vraag dan bij je hostel of in een winkeltje om een kaart waarop de kunstwerken staan aangegeven. Op die manier heb je meteen een looproute en voorkom je dat je een mooi kunstwerk mist. Zoals eerder gezegd, sommige liggen nogal verstopt! De meeste streetart in Georgetown kun je vinden in de straten rondom Lebuh Armenia en Love Lane. In dit blog vind je 16 kunstwerken die je in Georgetown kunt zien.

Wat te doen in Maleisië

Ben je nog aan het oriënteren en weet je nog niet precies wat er allemaal te zien en te doen is in Maleisië? Of ben je gewoon op zoek naar Inspiratie? Of je nu naar Borneo wil gaan voor de prachtige jungle of wil scooteren in Kota Kinabalu, we hebben al veel van dit prachtige land gezien en erover geschreven. Alle Maleisië artikelen zijn terug te vinden op onze Maleisië pagina.

Gastblogger

Dit artikel is geschreven door een gastblogger. Samen met een team van gastbloggers informeren we jullie over alle uithoeken van de wereld. Mis je nog een plekje op deze website waar jij wel bent geweest en wil je een leuk artikel aanleveren? Stuur dan een mailtje naar destift.nl@gmail.com.

Meer berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *