• Menu
  • Menu
Home » Zuid Amerika

Categorie - Zuid Amerika

 


Backpacken, reisroutes & reistips voor Zuid Amerika

Ga je backpacken in Zuid Amerika en ben je op zoek naar de beste reisroutes en reistips? Deze pagina staat vol blogs en nuttige reistips gericht op Zuid Amerika zodat je onderweg niet voor verassingen komt te staan.

Zuid Amerika herbergt veel verschillende natuurgebieden en culturen. Het werelddeel staat met name bekend om haar prachtige jungles en biodiversiteit, gevoed door actief vulkanisme door alsmaar verschuivende tectonische platen. Zuid Amerika heeft voor een ieder wat wils en backpackers weten Zuid Amerika steeds vaker te vinden. Over het algemeen kan gezegd worden dat met enkele uitzonderingen nagelaten, Zuid Amerika voor backpackers goedkoop is om rond te reizen.

Lees je van tevoren goed in over je bestemming. Gebruik indien nodig de zoekfunctie bovenin de website of gebruik het hoofd menu om direct naar het land te gaan waarvan je de informatie zoekt. Heb je vragen? Stel ze dan gerust! Onze redactie en je mede-reizigers helpen graag.


Beste reistijd & klimaat informatie Zuid Amerika

Omdat Zuid Amerika enorm uitgestrekt is en tevens grotendeels op hoogte ligt (Peru, Bolivia, Chili en delen van Argentinië) zijn de verschillen in het klimaat en dus de beste reistijd erg groot. De landen die dicht bij de evenaar liggen hebben een warm en vochtig klimaat welke zich het hele jaar door lenen om te reizen met een backpack. Ga je de hoogte of het zuiden in, dan is het raadzaam om per land of regio te kijken wat de beste reistijd is.

Meer informatie over het continent Zuid Amerika vindt je op Wikipedia

Specifieke info over weer en klimaat in Zuid Amerika is te vinden op klimaatinfo.nl

Veiligheid in Zuid Amerika
Over het algemene kan gezegd worden dat Zuid Amerika voor backpackers veilig is om zorgeloos rond te reizen. Toch zijn er een aantal regio’s die beter vermeden kunnen worden omdat het risico op (politieke) onrust aldaar een stuk hoger ligt. Ook vind je in bepaalde grensstreken of buitenwijken van grote steden vaak meer drugs gerelateerde criminaliteit. Het beste advies wat we je kunnen geven is om met ‘gezond verstand’ te reizen en deze plekken waar mogelijk zo veel mogelijk te vermijden. Voor het meest recente reisadvies adviseren we om altijd voor vertrek even de website van het ministerie van buitenlandse zaken te raadplegen.