Zo maak je de lekkerste gerechten uit je favoriete vakantieland

Reizen naar verschillende landen zorgt ervoor dat je kennis maakt met verschillende culturen en omgevingen, maar misschien wel het meest belangrijk, verschillende keukens. Als je eenmaal thuis aankomt, wil je natuurlijk alle ervaringen delen met vrienden en familie. Je kan foto’s laten zien, souvenirs meenemen, maar het mooiste wat je kunt doen is iedereen laten proeven wat je zelf hebt geproefd. Misschien heb je wel een kookcursus in het buitenland gevolgd en kan je een perfecte pasta, paella of curry thuis maken voor je geliefden.

Italiaanse keuken

Misschien wel één van de bekendste keukens die we wereldwijd kennen, is de Italiaanse keuken. Overal te wereld is het wel mogelijk om een pizza of pasta te bestellen. Laat je omgeving kennis maken met de smaken die jij in Italië hebt geproefd. Dit hoeft niet eens heel complex te zijn. Een pasta met tomatensaus voldoet vaak al, maar het gaat om de bereiding. Eenvoud en alle smaken naar boven laten komen is de truc van de Italiaanse keuken. Snijd je tomaten in blokjes met Sumisu Knives, en kook het in een pan met gehakt, knoflook, bascilicum, olijfolie, zout en peper. Kook je pasta en serveer het met de saus eroverheen.

Door naar het altijd zonnige Spanje

Wie houdt er niet van de Spaanse keuken, die bekend staat om zijn tapas en paella? Paella is een traditioneel rijstgerecht wat gemaakt kan worden met vlees, zeevruchten en groenten. Met alle juiste ingrediënten is het vrij eenvoudig om een Spaanse paella te maken. Snijd alle ingrediënten zoals uien, knoflook, paprika en tomaten in stukjes met een Japanse groentemes. Verhit de pan en braad je zeevruchten en/of groenten in olie en voeg vervolgens alle ingrediënten toe. Voeg de rijst en bouillon en kruiden toe en laat de rijst garen. Met vrij weinig handelingen kun je jouw omgeving kennis laten maken met de Spaanse keuken.

Eindigen in het verre oosten

We eindigen vandaag in het verre oosten, Thailand. Thaise gerechten zijn gebaseerd op rijst of noedels en groenten. De Thaise smaken zijn unieke en behoren tot één van de beste ter wereld. Het is een perfecte combinatie van zout, zoet, zuur en pittig. Niet direct weggelegd voor een beginner, tenzij je de juiste voorbereiding treft! Zorg ervoor dat je de juiste ingrediënten in huis haalt. Er wordt vaak gekookt met gevoel, dus wees vooral niet bang om tussentijds meermaals te proeven. Maak vooraf een pasta met alle ingrediënten en bak deze met olie in een pan. Vervolgens voeg je vlees of vis toe tot het gaar is. Vergeet niet om tussentijds kokosmelk toe te voegen. Laat alles zachtjes sudderen tot het gaar is. Garneer je gerecht met koriander, limoensap en vissaus en geniet van je Thaise gerecht!