Wat te doen in Parijs | 3 dagen city guide voor je stedentrip

Home » Europa » Frankrijk » Wat te doen in Parijs | 3 dagen city guide voor je stedentrip

Ongelofelijk toch, dat zo’n geweldige, grote stad op slechts enkele uren afstand van ons afligt! Parijs is daarom echt een must see. Je moet er gewoon een keer naartoe zijn geweest. Parijs is een bestemming die perfect is voor een lang weekendje weg. In ongeveer 3 dagen kun je op je gemak alle highlights van de stad zien & ervaren. Parijs kan wel een beetje overweldigend zijn omdat het zo’n grote stad is. Wat te doen in Parijs? Waar ga je overnachten? Waar ga je je auto parkeren? Wat is de moeite waard om te zien & hoe werkt de metro? Na het lezen van dit blog hoef je je dat niet meer af te vragen!

De rivier Seine en de Eiffeltoren

Overnachten in Parijs

Bespaar je de moeite om eindeloos op zoek te gaan naar een hotel incl. parkeergarage (been there, done that) want die ga je (budget wise) niet vinden. Het fijnste is om een hotel te hebben in het centrum en je auto dan net buiten of net binnen de ring te parkeren. Probeer een hotel te vinden in het 1e, 2e, 3e, 5e of 18e arrondissement, dan lig je centraal en in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden.

De rivier Seine in Parijs

Parkeren in Parijs

In Parijs zijn natuurlijk ontzettend veel parkeergarages, maar ook veel parkeergarages waar je de hoofdprijs voor betaald. Indien je bijvoorbeeld in de dichtstbijzijnde parkeergarage bij je hotel wilt staan en per dag betaald, betaal je zo’n 30 euro per dag(!!). Via de website Paris France Parking kun je checken welke parkeergarage het dichts bij jou hotel is en kun je deze online reserveren. Je betaald bij aankomst en krijgt een kaartje waarmee je zo vaak als je wil kunt uitrijden en inrijden. Wanneer je voor 3 dagen betaald, moet je 3 dagen later op hetzelfde tijdstip weg zijn als dat je 3 dagen eerder gearriveerd bent. De parkeergarage waar wij hadden geparkeerd, bij Place des Fêtes, was ruim en bewaakt en ligt dichtbij het metrostation.

Metro in Parijs

Wanneer je auto staat geparkeerd kun je de metro pakken naar je hotel. De metro in Parijs werkt heel gemakkelijk en is echt het fijnste en goedkoopste vervoermiddel wanneer je een weekendje in Parijs bent! Via de app maps.me kun je checken welk metrostation het dichtste bij is (en hoe je daar naartoe moet lopen). Op elk metrostation in Parijs vind je een kaart van het metro netwerk waar je dus kunt zien welke metro je moet nemen om op je bestemming aan te komen. Kom je er niet uit? Dan is er altijd een informatiebalie waar ze je kunnen helpen OF je download de app Moovit. Deze app is echt geweldig en werkt internationaal! De app checkt je huidige locatie, je geeft in waar je naartoe wilt en vervolgens krijg je precies te zien hoe je kunt reizen. Makkelijker kan het echt niet.

Bezienswaardigheden in Parijs

Het leuke van de stad Parijs is, is dat er ontzettend veel bezienswaardigheden zijn. Er is zelfs zoveel te zien dat je echt wel een beetje een planning in je hoofd moet hebben, met name als je (maar) 3 dagen hebt. Hieronder hebben we een leuke voorbeeld dagplanning voor je gemaakt.

Dag 1 in Parijs

Aankomst

Zorg dat je op tijd vertrekt vanuit Nederland zodat je uiterlijk om 13.30 uur in je hotel in Parijs aan zult komen. Van de parkeergarage naar je hotel hoef je maar maximaal een half uur in te plannen wanneer je je auto parkeert aan de ring en je hotel in het centrum is.

Oui Oui, les Baguettes in Paris!

Montmartre

De wijk Montmartre is een superleuk gedeelte van de stad waar je zeker uren kunt rondlopen. Het heeft een gezellige sfeer, er zijn leuke winkeltjes en restaurants & je vind hier natuurlijk de beroemde Sacré-Cœur. Vanuit het dichtstbijzijnde metrostation moet je even wat trappen omhoog lopen, maar eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht over Parijs (helaas niet met Eiffeltoren). Montmartre is de kunstenaarswijk van Parijs omdat onder andere Picasso en Van Gogh hier hebben gewoond. Dit zie je ook terug in het straatbeeld. In de winkeltjes kun je schilderijen en andere vormen van kunst kopen en langs de straten zie je kunstenaars die ter plekke aan het werk zijn.

De sfeervolle wijk Montmartre in Parijs
Montmartre heeft gezellige straatjes, winkeltjes en restaurants

Sacré-Cœur

De Sacré-Cœur is gelegen op een heuvel in de wijk Montmartre en is een prachtig gezicht. De 200 traptreden leiden naar de bassiliek toe en vanuit deze traptreden heb je uitzicht over de stad Parijs.

Het uitzicht op de Sacré-Cœur vanaf de voet van de heuvel

Moulin Rouge

Wanneer je vanuit de Sacré-Cœur weer naar beneden loopt, dan loop je de wijk van de Moulin Rouge in. Ook dit is een leuke wijk waar je volop winkeltjes vind. Het meest opvallende van deze wijk is natuurlijk dat je er ontzettend veel seksshops en cinema’s gaat vinden. Letterlijk elk gebouw in deze straat heeft wel iets te maken met seks, maar het is nog steeds niet te vergelijken met de Wallen natuurlijk. Aan het einde van deze straat loop je tegen het Moulin Rouge gebouw op, wat echt niet te missen is. De Moulin Rouge is een cabarettheater in Parijs waar je chique kunt dineren terwijl je van de show kunt genieten. Je moet er wel wat geld voor neerleggen want een avondje Moulin Rouge kost 180 euro per persoon.

De wijk rondom Centre Georges Pompidou

Wanneer je uitstapt bij het metrostation bij Centre Georges Pompidou kom je in een ontzettend leuk gedeelte van Parijs uit. Je vind hier vele winkeltjes, restaurants en winkelcentra waar je je avond prima kunt besteden.

Lees ook: Waar kan je 5x onwijs lekker en betaalbaar eten in Parijs?

Dag 2 in Parijs

Eiffeltoren

De Eiffeltoren ligt in het 7e arrondissement van Parijs aan de Seine. Het mooiste uitzicht heb je vanaf het uitzichtpunt ‘Esplanade of Trocadero‘, vanuit de brug Pont d’lena of vanuit het park dat aan de voet van de Eiffeltoren ligt. Zorg dat je uiterlijk om 8.30 uur bij de Eiffeltoren bent zodat je ervan kunt genieten zonder de massa’s toeristen. Om 09.30 uur opent namelijk alles eromheen en wordt het steeds drukker.

Tip: scoor een ontbijtje bij een boulangerie in de buurt van je hotel. Bij de Eiffeltoren vind je namelijk niet veel boulangeries. Neem het mee naar de Eiffeltoren en maak er een picknick van. Goedkoper én leuker!

Bestaat er een perfecter ontbijtje?!

Arc de Triomphe

In het 8e arrondissement vind je de Arc de Triomphe, aan het einde (of aan het begin) van de Champs-Élysées. Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. De boog staat in het midden van de rotonde van een van de drukste punten van Parijs waar 12 lanen bijeenkomen. Na de Eiffeltoren is dit het bekendste bouwwerk van Parijs.

De Arc de Triomphe

Champs-Élysées

De Champs-Élysées is dé bekendste straat van Parijs en misschien wel van de hele wereld. Je vind hier alle bekende & luxe merken van Louis Vuitton tot H&M. De straat staat bekend om haar luxueuze en unieke uitstraling. Wanneer je bij Arc de Triomphe begint, kun je de hele Champs-Élysées aflopen totdat je bij de brug Pont Alexandre ||| uitkomt.

De bekenste straat van Parijs: Champs-Élysées
Het gebouw waar Louis Vuitton zich in bevindt is enorm!

Pont Alexandre III

Pont Alexandre III is een van de mooiste bruggen in Parijs over de Seine. De brug is gemaakt van metaal en is 45 meter breed en 160 meter lang. Pont Alexandre III is prachtig versierd en geeft een prachtig uitzicht over de Seine. Zeker de moeite waard om even te stoppen!

De mooiste brug in Parijs: Pont Alexandre III

Dag 3 in Parijs

Musée du Louvre

Het Louvre is het grootste en bekendste museum ter wereld en ligt in het 1e arrondissement. Hier vind je het bekendste kunstwerk van Leonardo Da Vinci, de Mona Lisa. Het gebouw bestaat uit 3 vleugels en de entree is gevestigd in het glazen gebouw dat in het midden van het plein staat. Het Louvre trekt zo’n 32.000 mensen per dag dus je kunt je wel voorstellen dat het hier ontzettend druk wordt! Wanneer je het Louvre wilt bezoeken moet je er dus vroeg bij zijn.

De glazen piramide is de entree van het Louvre museum
Het paleis van het Louvre

Jardin des Tuileries

De Jardin des Tuileries is een prachtig park. Het park bevindt zich tussen het Musée du Louvre en place de la Concorde. Naast mooie bloemen en grasvelden vind je hier hier vijvers, beelden en fontijnen, Over het hele park staan losse stoelen die je kunt gebruiken om ergens te gaan zitten. Ook bevinden zich een aantal restaurantjes in het park.

Jardin des Tuileries met uitzicht op het reuzenrad en paleis van het Louvre

Quartier Latin

Het Quartier Latin is een wijk in het 5e en 6e arrondissement op ongeveer een kwartier loopafstand van het Louvre museum. Quartier Latin is de oude studentenwijk van Parijs en daarmee een van de oudste wijken van Parijs. In deze wijk kun je je lunch scoren bij een van de vele take-aways.

Lees ook: Waar kan je 5x onwijs lekker en betaalbaar eten in Parijs?

Naast baguettes, quiche Lorraine en croissants vind je ook op elke straathoek iemand die verse crêpes maakt

Notre-Dame

‘Om de hoek’ van Quartier Latin ligt de Notre-Dame. Hier staan genoeg bankjes dus hier kun je je lunch opeten terwijl je de Notre-Dame aanschouwt. Momenteel (juli 2020) staat de Notre-Dame nog steeds in de steigers, maar de voorkant kun je wel goed zien. Je moet echter niet verwachten hier nu een mooie foto te maken vanwege de omheining.

Meer Frankrijk-inspiratie nodig?

Wij hebben verschillende tips voor Frankrijk verzameld op onze blog. Zo hebben wij verschillende kampeertips en tips over hoe je goedkoop naar Monaco kan gaan. Deze blogs kun je lezen op onze Frankrijk-pagina.

Gastblogger

Dit artikel is geschreven door een gastblogger. Samen met een team van gastbloggers informeren we jullie over alle uithoeken van de wereld. Mis je nog een plekje op deze website waar jij wel bent geweest en wil je een leuk artikel aanleveren? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Meer berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *