Search
Close this search box.

Tezos koers verwachting

Tezos (XTZ) is een blokketennetwerk dat gekoppeld is aan een digitaal token, dat een tez of een tezzie wordt genoemd. Tezos is niet gebaseerd op de ontginning van tez. In plaats daarvan krijgen munthouders een beloning voor hun deelname aan het ‘proof-of-stake’ consensusmechanisme.

Tezos is ontwikkeld door Arthur Breitman. Tezos, ook wel XTZ genoemd, is een munt die een multifunctioneel platform is dat dApps en slimme contracten ondersteunt. Het belangrijkste doel van het platform is het combineren van een zelfcorrigerend protocol en on-chain governance voor het beheer van netwerkaanpassingen.

Inzetten op de hoge koersverwachtingen van Tezos? Tezos kopen kan het goedkoopst bij deze exchange of via deze broker.

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 228 Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2024 9.2 100+ Finst
Coinmerce Coinmerce Nederlandse exchange, acceptatie iDeal & 150+ Cryptocurrencies 180 180 Coinmerce

Daarnaast maakt Tezos gebruik van gedelegeerde proof-of-stake (DPoS) en ondersteunt Turing complete slimme contracten. Het zou de moeite waard zijn om te vermelden dat Tezos uitbarstte in het crypto land door $232 miljoen te verzamelen in hun toenmalige recordbrekende ICO.

De Tezos koersverwachting in 2024 – 2025

De crypto markt is altijd volatiel, gezien deze in het algemeen nog kleiner is dan andere markten waardoor de prijzen sterker kunnen stijgen en dalen. Het is daarom altijd goed te kijken naar de ontwikkelingen en de toekomst om te wat te zeggen over een prognose. De technische analyse van Tezos ziet er positief uit als er wordt gekeken op de lange termijn. Het verhandelen van een Tezos op korte termijn is altijd meer risicovol. Veel coins stijgen op de lange termijn door alle nieuwe ontwikkelingen, partnerships en upgrades.

Veel vragen zich altijd af waarom stijgt Tezos (XTZ) maar dit heeft altijd te maken met wat er gaande is bij een project. Naar de korte termijn kijken is altijd meer risicovol. Tezos is over het algemeen bullish sinds de start van 2020. Van een lage prijs van ongeveer $1,25 in januari, de top cryptocurrency bewoog zich gestaag naar record Year-Till-Date (YTD) All-Time-High (ATH) van $3,6 in het najaar van februari.

Echter, in maart was er een scherpe prijsdaling, waardoor XTZ midden maart op $1.25 handelde. Dit was waar de zaken stonden aan het eind van het eerste kwartaal van 2020.Aan het begin van het tweede kwartaal begon XTZ te stijgen totdat het soms in mei een stijve weerstand van $3 kreeg. De prijs probeerde het niveau vroeg in juni door te drukken door druk te verkopen en sindsdien flirtte XTZ met het $3-niveau.

Koers Tezos

In de afgelopen maanden heeft de Tezos Koers een extreme groei doorgemaakt. Op dit moment is Tezos inmiddels dan ook al terug te vinden in de top 50 van alle cryptocurrency Tezoss. De marktwaarde van Tezos is hard gegroeid en heeft inmiddels ruim een marktwaarde van 3 miljard  bereikt. De verwachting is dat de marktwaarde de aankomende periode nog sterk zal gaan groeien.

Op dit moment zijn er in totaal 764,065,988  coins in omloop, deze cijfers zijn terug te vinden op coinmarktcap.nl. Het merendeel van deze cryptomunt wordt verhandeld op de Binance exchange. Ook is het mogelijk om 24/7 de Tezos koers in de gaten te houden op de website van Binance, Bitvavo, Kraken, Coinbase en andere exchanges waar het verhandeld kan worden.

Kijkend naar het laatste Tezos nieuws, dan lijkt de Tezos toekomst uiterst rooskleurig. Vele experts zijn positief over de crypto en het begint steeds meer acceptatie te verkrijgen. Dit heeft een erg positieve invloed op de Tezos prijs.

Om in te kuntezos spelen op eventuele Tezos koers dalingen of stijgingen is het van belang om het laatste Tezos Nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Wanneer Tezos positief in het nieuws is, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om extra bij te kopen en later te verkopen. Om op de hoogte te blijven van het laatste Tezos nieuws kun je terecht op deze pagina. Ook kun je hier de actuele Tezos koers 24/7 bekijken.

De marktwaarde van de crypto is nog vrij klein te noemen in vergelijking met Bitcoin, maar is het wel duidelijk dat de Tezos koersprijs een sterke groei doormaakt. De Tezos toekomst is er dus zeker ééntje om nauwlettend in de gaten te houden.

Voorspellingen van Tezos voor 2024 – 2025

In het jaar 2022 wordt een exponentiële groei verwacht als gevolg van de inkomende ontwikkeling en de adoptie. XTZ zou aanzienlijk meer dan $8 kunnen handelen en verdere verbetering zou zelfs een optie kunnen zijn. In het best mogelijke geval kan XTZ tegen het einde van 2022 ruilen voor $12-15.

Aangezien we kunnen zien dat Tezos een zichzelf ontwikkelend platform is, is het waarschijnlijker dat het platform de frequente dips overleeft. Verder, als we optimistisch zijn, kunnen we met de adoptie van Dapps en verdere ontwikkelingen voorspellen dat de prijs van Tezos kan oplopen tot 14$ tot 20$.

We kunnen dus aannemen dat XTZ in de loop van de komende 5 jaar een opleving zou kunnen nemen. Op basis van de huidige XTZ-prijs voorspellen we dat de Tezo’s in de komende jaren tot 24 dollar kunnen oplopen als de blokketen DApp-industrie explodeert.

Aangezien Tezos zich nog in het ontwikkelingsstadium bevindt, moet er dus nog veel werk worden verricht om de use-cases te ontwikkelen en het potentieel van de technologie te demonstreren. Nu de ontwikkeling van DApp echter weer op gang is gekomen en er een aantal echt veelbelovende functies op komst zijn, zal het misschien niet lang duren voordat Tezos een keerpunt bereikt.

Alles in aanmerking genomen heeft Tezos zeker het potentieel om de komende jaren in waarde te groeien, maar niets is gegarandeerd. handel zeer zorgvuldig voordat u overweegt te investeren, aangezien totale verliezen zeker binnen de mogelijkheden liggen.

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 228 Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2024 9.2 100+ Finst
Coinmerce Coinmerce Nederlandse exchange, acceptatie iDeal & 150+ Cryptocurrencies 180 180 Coinmerce