Search
Close this search box.

QTUM koers verwachting

Qtum is een open-source blockchain-platform dat meerdere virtuele machines mogelijk maakt en tegelijkertijd gebruik maakt van de veiligheid van UTXO. Het is gebaseerd op Proof-of-Stake (PoS) en maakt gebruik van een Decentralised Governance Protocol (DGP), dat het mogelijk maakt om bepaalde blokketeninstellingen te wijzigen door middel van slimme contracten.

qtum koers verwachting

Dit maakt een aantal unieke functies mogelijk, zoals de mogelijkheid voor Qtum om de blokgrootte te bepalen zonder de noodzaak om slimme vorken uit te voeren. Dit betekent ook dat het project zeer schaalbaar is, aangezien het zijn blokken met relatief gemak kan laten groeien om elke hoeveelheid transacties te kunnen verwerken. Qtum heeft ook zijn inheemse QTUM-munt, die, op zijn all-time high, was slechts cent verwijderd van $ 100. De cryptocurrency raakte op 7 januari 2018 $99,87, en sindsdien heeft het veel moeite gehad om terug te keren naar zijn vroegere hoogten. 

Qtum kopen kan het goedkoopst bij deze exchange of deze exchange.

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 228 Bitvavo
Coinmerce Coinmerce Nederlandse exchange, acceptatie iDeal & 150+ Cryptocurrencies 180 180 Coinmerce

Wat is Qtum?

Qtum is een open protocol dat Ethereum smart contracts omvat, dat is ontworpen om een Decentralized Exchange (DEX) aan te bieden als onderdeel van de Ethereum blockchain. De twee mede-oprichters Will Warren en Amir Bandeali creëerden ZRX met als doel het creëren van een vertrouwensloze uitwisseling voor de gebruikers, die zou omvatten in de transactie van elke soort van activa, of het nu gaat om goud, digitale activa of fiat activa.

Ze willen de inefficiëntie van gedecentraliseerde uitwisselingen aanpakken, samen met het onvermogen van verschillende uitwisselingen om samen te werken. Met het Qtum-protocol wordt het proces aanzienlijk sneller en tegelijkertijd worden de transactiekosten geëlimineerd.

Qtum koers verwachting 2024 en verder

Zoals verwacht neemt de vraag naar QTUM-prijsvoorspellingen toe, vooral omdat het project zich zo snel mogelijk naar DeFi heeft gehaast. Onze eerste QTUM-prijsprognose komt van TradingBeasts, waarbij de site beweert dat de munt het hele volgende jaar langzaam zal blijven stijgen. Tegen december 2022 wordt verwacht dat QTUM $2,53 zal bereiken.

Analisten geloven dat de trend zich in 2024 in een vergelijkbaar tempo zal voortzetten en dat de cryptocurrency tegen december 2024 $3.14 zal bereiken.Tegen december 2024, voorspellen de deskundigen dat QTUM bij $3.82 zal zijn. Dit duidt er duidelijk niet op dat de munt op korte termijn weer op zijn oude hoogten – of zijn YTD high voor 2020 – zal terugkeren. De cryptoprijzen zijn echter verre van stabiel, dus het is hoogst onwaarschijnlijk dat QTUM dit soort gedrag in de komende drie jaar zal uitdrukken.

Dan hebben we een QTUM-prijsvoorspelling van CryptoGround, die verwacht dat de munt zal worstelen met zijn prijs die probeert te dalen naar $2,1 voor de komende maanden. In zes maanden tijd ziet de website de munt teruggaan naar $2,67, en naar $2,8811 tegen volgend jaar december.

Koers Qtum

In de afgelopen maanden heeft de Qtum Koers een extreme groei doorgemaakt. Op dit moment is Qtum inmiddels dan ook al terug te vinden in de top 100 van alle cryptocurrency coins.  De marktwaarde van Qtum is hard gegroeid en heeft inmiddels ruim een marktwaarde van 800 miljoen bereikt. De verwachting is dat de marktwaarde de aankomende periode nog sterk zal gaan groeien.

Op dit moment zijn er in totaal 98,230,417  coins in omloop, deze cijfers zijn terug te vinden op Qtummarktcap.nl. Het merendeel van deze cryptomunt wordt verhandeld op de Binance exchange. Ook is het mogelijk om 24/7 de Qtum koers in de gaten te houden op de website van Binance, Bitvavo, Kraken, Coinbase en andere exchanges waar het verhandeld kan worden.

Kijkend naar het laatste Qtum nieuws, dan lijkt de Qtum toekomst uiterst rooskleurig. Vele experts zijn positief over de crypto en het begint steeds meer acceptatie te verkrijgen. Dit heeft een erg positieve invloed op de Qtum prijs.

Om in te kunnen spelen op eventuele Qtum koers dalingen of stijgingen is het van belang om het laatste Qtum Nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Wanneer Qtum positief in het nieuws is, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om extra bij te kopen en later te verkopen. Om op de hoogte te blijven van het laatste Qtum nieuws kun je terecht op deze pagina. Ook kun je hier de actuele Qtum koers 24/7 bekijken.

De marktwaarde van de crypto is nog vrij klein te noemen in vergelijking met Bitcoin, maar is het wel duidelijk dat de Qtum koersprijs een sterke groei doormaakt. De Qtum toekomst is er dus zeker ééntje om nauwlettend in de gaten te houden.

Is QTUM een goede investering voor de toekomst?

QTUM haalde dit jaar niet bepaald elke week de krantenkoppen, maar er waren wel een aantal belangrijke ontwikkelingen. Zo is het project in augustus gestart met een multi-miljoen dollar ontwikkelaarsfonds. De verhuizing kwam voort uit de wens van het project om de volgende grote naam te worden op DeFi. De sector is destijds snel gegroeid, nadat het in juni 2020 de aandacht, fondsen, ontwikkelaars en gebruikers begon te trekken.

Een van de grootste Qtum-munt nieuws meldde dat het een $ 1m fonds om derde partij ontwikkelaars aan te sporen om DeFi-toepassingen op de blokketen van het project te creëren. De architectuur van de Qtum-blokketen heeft immers veel overeenkomsten met die van Ethereum. Beide gebruiken bijvoorbeeld Solidity en EVM, wat betekent dat het voor ontwikkelaars gemakkelijk is om te schakelen tussen projecten. En aangezien Ethereum de bakermat is van DeFi, betekent dit dat er geen reden is waarom ze niet zouden kunnen overschakelen op QTUM, aangezien ze de juiste stimulans hebben gekregen – zoals een fonds van 1 miljoen dollar voor de ontwikkelaars van de DeFi-app.

Het nieuws trok echt de aandacht nadat de oprichter van het project, Patrick Dai, tot 5 miljoen dollar beloofde als er genoeg vraag was. De ontwikkelingsgemeenschap reageerde, en Qtum schoot in minder dan 24 uur met 8 procent omhoog. Sindsdien heeft het project regelmatig updates gepost over de voortgang van de ontwikkeling op zijn blog, maar er kwam weinig echt Qtum-nieuws uit tot 1 november.

Dat was toen het project gepost over de updates van oktober, evenals de release van Qtum v0.20.1. Dit was het grootste nieuws voor QTUM in een tijdje, want het bracht staking features aan de blokketen van het project. Helaas reageerde de prijs niet zo enthousiast, maar toch was dit een grote prestatie voor het project. Met de update werd QTUM een van de zeldzame projecten die gebruik maken van het UTXO-protocol van Bitcoin om een stap in de goede richting te zetten met BTC.

 Sommigen beweren zelfs dat geen enkel ander project erin geslaagd is om het te doen, behalve QTUM. Het is ook vermeldenswaard dat oktober ook begon met betalingen voor de winnaars van de Qtum Stake-A-Thon, waarna het project het grootste deel van zijn inspanningen wijdde aan het leveren van de technologie die nodig is om QTUM het voortouw te laten nemen in de DeFi-sector.

Hoe dan ook, we moeten vaststellen dat cryptocurrencies een dynamische markt zijn, waar veranderingen van de ene op de andere dag zouden kunnen plaatsvinden. Vooraleer te investeren in QTUM raden we u dan ook ten stelligste aan om zoveel mogelijk onderzoek te doen, rekening houdend met de laatste technische analyse, de mening van experts en de markttrends. Door te handelen in CFD’s kunt u ofwel een long positie aanhouden, waarbij u speculeert dat het QTUM/USD tarief zal stijgen, of een short positie, waarbij u speculeert dat het tarief zal dalen. 

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 228 Bitvavo
Coinmerce Coinmerce Nederlandse exchange, acceptatie iDeal & 150+ Cryptocurrencies 180 180 Coinmerce