• Menu
  • Menu
Home » Noord Amerika » Amerika

Amerika

Backpacken in Noord-Amerika

Backpacken in Amerika kan, maar is wel relatief lastig. Amerika is echt een auto land en heeft daarom weinig te bieden qua openbaar vervoer. Je bent al snel aangewezen op liften, huur auto’s of nog beter: campers en campervans.

Amerika heeft qua natuur en schoonheid wel ontzettend veel te bieden. Van extreme droogte en woestijnen in Death Valley tot prachtige bossen in Yosemite Valley. Als je door Amerika een roadtrip maakt, val je letterlijk van de ene verbazing in de ander. De omgeving lijkt elke 2 uur weer volledig te veranderen. Dat is wat Amerika zo een prachtig land maakt.

Noord-Amerika – Interessante links met nuttige informatie

Wikipedia – Wikipedia Noord-Amerika.
Visum aanvragen – Visum (ESTA) Amerika aanvragen
Website:  Verenigde Staten Info – Uitgebreide informatie over de Verenigde Staten.

Klimaatinformatie van Noord-Amerika

Het continent Noord-Amerika bestaat alleen uit de landen Canada en Amerika (Verenigde Staten).

Canada

Het noordelijke deel van het continent wordt gekenmerkt door koele continentale klimaten, toendra klimaat en sneeuw- en hooggebergteklimaten. Temperaturen boven de twintig graden Celsius komen daar bijna niet voor en in de wintermaanden vriest het vrijwel continu.

Amerika

In de Verenigde Staten is het klimaat een stuk kleurrijker. Hier vind je zeer droge gebieden (Nevada, Arizona), zeer zonnige delen (California). Tropische klimaten tref je hier niet aan, hoewel het meest zuidelijke puntje van Florida er wel heel dicht in de buurt komt.

Kenmerkend voor Amerika is een zeer natte noordwestkust. Wervelwinden, orkanen, overstromingen en gebieden met weer dat op korte tijd enorm om kan slaan. Wie naar Amerika wil reizen doet er goed aan zich te verdiepen in het klimaat om niet voor vervelende verrassingen te komen staan.

Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina’s per regio of land. Voor Noord-Amerika is meer klimaatinformatie beschikbaar op klimaatinfo.nl