Home » Noord Amerika » Amerika

Amerika

Reisblogs over backpacken en reizen in de Verenigde Staten van Amerika

In deze categorie vind je alles over reizen in de Verenigde Staten, oftewel Amerika. Een verzameling van handige tips en leuke reisblogs over autohuur, camperhuur of low budget backpacken. Backpacken in Amerika is mogelijk, maar is wel relatief lastig. Amerika is namelijk echt een auto land en heeft daarom weinig te bieden qua openbaar vervoer. Je bent al snel aangewezen op liften, huur auto’s of nog beter: campers en campervans.

Visa / ESTA

Voor je dat Amerika in reist, dien je rekening te houden met een aantal zaken. Als backpacker kom je mogelijk in veel landen en er zijn landen die bij Amerika op de zwarte lijst staan. Ben je daar geweest? Dan wordt je mogelijk geweigerd bij aankomst. Een stempel van bijvoorbeeld Iran in je paspoort, zal door de douane in Amerika niet positief worden ontvangen. Ze zullen je hoogst waarschijnlijk zelfs op het 1e vliegtuig terugsturen. Daarnaast moet je van tevoren ook een ESTA aanvragen. Een ESTA is een visum voor Amerika en dit is verplicht, zonder ESTA kom je het land niet in.

Prachtige natuur

Amerika heeft qua natuur en schoonheid ontzettend veel te bieden. Van extreme droogte en woestijnen in Death Valley tot prachtige bossen in Yosemite Valley. Als je door Amerika een roadtrip maakt, val je letterlijk van de ene verbazing in de andere. De omgeving lijkt elke 2 uur weer volledig te veranderen. Het veelzijdige landschap, de prachtige nationale parken, de uitgestrekte vlaktes, dát is wat Amerika een prachtig land maakt.

De Verenigde Staten van Amerika – Interessante links met nuttige informatie

Wikipedia – Wikipedia Noord-Amerika.
Visum aanvragen – Visum (ESTA) Amerika aanvragen
Website:  Verenigde Staten Info – Uitgebreide informatie over de Verenigde Staten.

Klimaatinformatie voor Noord-Amerika

Amerika

In de Verenigde Staten is het klimaat erg kleurrijk. Hier vind je zeer droge gebieden (Nevada, Arizona), zeer zonnige delen (California). Tropische klimaten tref je hier niet aan, hoewel het meest zuidelijke puntje van Florida er wel heel dicht in de buurt komt.

Kenmerkend voor Amerika is een zeer natte noordwestkust. Wervelwinden, orkanen, overstromingen en gebieden met weer dat op korte tijd enorm om kan slaan. Wie naar Amerika wil reizen doet er goed aan zich te verdiepen in het klimaat om niet voor vervelende verrassingen te komen staan.

Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina’s per regio of land. Voor Noord-Amerika is meer klimaatinformatie beschikbaar op klimaatinfo.nl