NFT CryptoPunks Verwachting

nft cryptopunks

Wat zijn CryptoPunks?

CryptoPunks zijn één van de eerste collecties van NFT’s die in 2017 op de markt kwamen. Deze collectie bestaat uit 10.000 unieke pixel-figuurtjes. Iedere CryptoPunk heeft unieke eigenschappen en attributen, zoals hun kapsel, hoed of andere accessoires, en sommige zijn zeldzamer dan anderen. Zo zijn er bijvoorbeeld slechts 9 alien-figuurtjes en 24 gorilla-achtige figuurtjes in de collectie, en deze zijn dan ook het meeste waard. Deze collectie van NFT’s is bedacht door Larva Labs. Dit is een groep van twee techneuten die zich nogal bezighouden met het ontwikkelen van generatieve kunst, waaronder dus de CryptoPunks collectie. De CryptoPunks NFT’s zijn gebouwd op het netwerk van Ethereum. In tegenstelling tot ETH zijn NFT’s géén cryptocurrency, ze worden slechts bewaard op de blockchain van het ETH-netwerk.

nft cryptopunksOmdat er van iedere CryptoPunk NFT maar één eigenaar kan zijn, maakt dit ze ideaal voor mensen die houden van verzamelingen. Toen de CryptoPunks net op de markt kwamen, in 2017, werden ze verkocht voor slechts honderden dollars. Tegenwoordig heb je echter al minimaal 94,99 ETH (ongeveer 250.000 euro) nodig om één NFT CryptoPunk te kunnen bezitten, en dan hebben we het slechts over de goedkoopste; de duurste uit de collectie wordt namelijk verkocht voor meer dan 7,5 miljoen euro! Het is lastig om de NFT CryptoPunks prijs te voorspellen, omdat de prijzen erg veel variëren. Ook is de prijs afhankelijk van de zeldzaamheid van de CryptoPunk NFT, zo zijn de alien-figuurtjes veel meer waard dan een willekeurige mannelijke figuur.

NFT CryptoPunks kopen

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van één van deze NFT crypto’s, dan is dat mogelijk via Opensea, de grootste marktplaats voor het kopen en verkopen van NFT’s. Hier kun je gemakkelijk de NFT CryptoPunks kopen. Let wel op dat je met Ethereum moet betalen, aangezien meeste NFT’s op het netwerk van ETH zijn gebouwd.

NFT CryptoPunks prijs verwachting

Vanwege de hype rond NFT’s is het geen wilde gok om te zeggen dat de NFT CryptoPunks verwachting positief is en de prijzen in de toekomst zullen gaan stijgen. NFT crypto’s worden namelijk ook steeds populairder onder grote corporaties. Zo had bijvoorbeeld Visa laatst een CryptoPunk NFT gekocht voor $165.000 aan ETH.

NFT’s uitgelegd

NFT’s worden steeds populairder en je hoort er ook steeds meer over, maar wat is een NFT nou eigenlijk precies? NFT staat voor non-fungible token. ‘Non-fungible’ betekent dat het uniek is en niet vervangbaar is. Bijvoorbeeld: wanneer je met iemand een euro ruilt tegen een andere euro, hebben jullie nog steeds precies één euro, maar wanneer je een NFT ruilt met iemand, hebben jullie allebei iets compleet anders.

Nu dat je begrijpt wat NFT betekent, is het mogelijk dat je je afvraagt wat je in de praktijk hieraan hebt. Naast het feit dat het hele goede verzamelitems zijn, kan de technologie ook in de echte wereld toegepast worden. Denk bijvoorbeeld aan tickets voor festivals; als deze worden uitgegeven als NFT hoe je je nooit meer zorgen te maken dat je een nep ticket hebt gekocht. NFT kan dus effectief zijn in het voorkomen van plagiaat. Je zou denken dat je gewoon een screenshot kan maken van NFT CryptoPunks, maar dat bewijst je eigenaarschap niet. Je kunt namelijk ook de Mona Lisa naschilderen, maar dat betekent niet dat het jouw eigendom is. Dit is hoe je NFT’s kunt zien.

NFT-transactiekosten

Omdat de meeste NFT’s gebouwd zijn op de blockchain van Ethereum, moet er voor iedere transactie een netwerkvergoeding betaald worden. Dit wordt ook wel een “Gas Fee” genoemd. Vanwege de recente stijging in populariteit van NFT crypto’s, zijn deze kosten ook erg gestegen. Zo kun je bijvoorbeeld al 100 euro kwijt zijn na het kopen van een NFT van slechts 30 euro. Voor veel mensen in de NFT-wereld is dit een enorme tegenslag, maar wij denken dat dit in de toekomst opgelost zal worden met verschillende upgrades aan het ETH-netwerk.