• Menu
  • Menu
Home » Midden Amerika

Categorie - Midden Amerika

Backpacken in Midden-Amerika

Een rondreis Midden-Amerika voert je langs idyllische stranden, diepe jungles en vooral ook indrukwekkende eeuwenoude culturen. In de verschillende landen vind je indianenstammen en met name in Guatemala en Mexico ontdek je de oude Azteken- en Maya culturen.

Midden-Amerika – Interessante links met nuttige informatie

Wikipedia – Wikipedia Midden-Amerika
Facebook groep – Midden en Zuid Amerika backpackers
Website – www.middenamerika.nl

Klimaatinformatie van Midden-Amerika

Het klimaat in Midden-Amerika (centraal Amerika) is een combinatie van tropische, subtropische en hooggebergte klimaten.

Natuurrampen

Kenmerkend voor dit gebied zijn de vele natuurrampen die zich hier voltrekken. Vrijwel elke jaar lees je wel iets over vernietigende orkanen die de arme landen in dit gebied treffen, overstromingen als gevolg van heftige regenval en aardverschuivingen door de veel hoeveelheden regen in combinatie met de ontbossing die hier in een aantal landen flink plaats heeft gevonden.

Backpacken en reizen – beste reistijd

Wie op vakantie gaat naar Midden-Amerika heeft in de winter en het voorjaar het minste kans op zware regenval of tropische stormen. Van orkanen heb je dan al helemaal geen last. In de hooggebergtegebieden in het binnenland van Mexico kan het in die periode wel vrij koel zijn.

Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina’s per regio of land. Voor Midden-Amerika is meer klimaatinformatie beschikbaar op klimaatinfo.nl