• Menu
  • Menu
Home » Midden Amerika

Categorie - Midden Amerika

 


Backpacken, reisroutes & reistips voor Midden Amerika

Ga je backpacken in Midden Amerika en ben je op zoek naar de beste reisroutes en reistips? Deze pagina staat vol blogs en nuttige reistips gericht op Midden Amerika zodat je onderweg niet voor verassingen komt te staan.

Midden Amerika herbergt veel verschillende natuurgebieden en culturen. Het werelddeel staat met name bekend om haar prachtige jungles en biodiversiteit, gevoed door actief vulkanisme door alsmaar verschuivende tectonische platen. Midden Amerika heeft voor een ieder wat wils en backpackers weten Midden Amerika steeds vaker te vinden. Over het algemeen kan gezegd worden dat Midden Amerika voor backpackers iets duurder is dan bijvoorbeeld Azië of zuid Amerika.

Lees je van tevoren goed in over je bestemming. Gebruik indien nodig de zoekfunctie bovenin de website of gebruik het hoofd menu om direct naar het land te gaan waarvan je de informatie zoekt. Heb je vragen? Stel ze dan gerust! Onze redactie en je mede-reizigers helpen graag.


Beste reistijd & klimaat informatie Midden Amerika

Omdat Midden Amerika in zijn geheel dicht bij de evenaar ligt en de temperaturen vrijwel het hele jaar vrij hoog en stabiel zijn, leent het werelddeel zich het hele jaar door voor backpack reizen.

Meer informatie over het continent Midden Amerika vindt je op Wikipedia

Specifieke info over weer en klimaat in Midden Amerika is te vinden op klimaatinfo.nl

Veiligheid in Midden Amerika
Over het algemene kan gezegd worden dat Midden Amerika voor backpackers veilig is om zorgeloos rond te reizen. Toch zijn er een aantal regio’s die beter vermeden kunnen worden omdat het risico op (politieke) onrust aldaar een stuk hoger ligt. Ook vind je in bepaalde grensstreken of buitenwijken van grote steden vaak meer drugs gerelateerde criminaliteit. Het beste advies wat we je kunnen geven is om met ‘gezond verstand’ te reizen en deze plekken waar mogelijk zo veel mogelijk te vermijden. Voor het meest recente reisadvies adviseren we om altijd voor vertrek even de website van het ministerie van buitenlandse zaken te raadplegen.