Maloutje

Maloutje,

Ik wil je graag iets vertellen… Maar je moest er natuurlijk wel eerst even iets voor doen. Goed om te zien dat het gelukt is om alle stappen te doorlopen! En nu ben je ineens hier! Spannennddddd =) De mooie bloemen met het heerlijke flesje rosé heb je als het goed is inmiddels al ontvangen. Want naast de bloemen was ik niet van plan iets materialistisch te geven dit jaar. Géén cheesy armbandje of diner…  (want dat doen we al genoeg), en ook een huwelijksaanzoek zal er ook dit jaar niet van komen, Maloutje! Om te beginnen mag je het muziekje hieronder even aanzetten!

Dan kom je alvast helemaal in de stemming. Ik heb namelijk deze prachtige pagina voor je gemaakt. Van mij, voor jou. Je gaat lezen en zien waarom ik zo zielsveel van je hou.

10

En terwijl het bijpassende muziekje lekker afspeelt op de achtergrond wil ik je iets vertellen. We zijn 10 jaar samen en dat wil ik op een unieke manier met je vieren. Zoals je dat van mij gewend bent, moet dat natuurlijk nét weer even anders dan anders. Want 10….. 10 jaar, t-i-e-n jaar! Wow!
Het begon allemaal met een krabbeltje op Hyves…
Het is de meest cheesy pickup line te zijn die ik ooit hebt gebruikt, maar het bleek te werken! Je reageerde, we spraken af, en daar ‘zaten’ we dan. Op het zoldertje van Nikki, destijds een echte Sjonnie en Anita. Het was vooral erg leuk en zeker niet te serieus, dachten we…

1. Het jaar is… 2008

Maar enkele maanden verder ging ik met vrienden een week of 5 op vakantie, naar Mexico nota bene. Dat was het dan, dachten we! Maar niets bleek minder waar, we misten elkaar en bleven in contact. Toen ik terug kwam op 17 juli 2008 stond je mij na een lange nacht doorhalen op de zomerfeesten (met kater en al) met mijn beste maatje Gregor op te wachten op schiphol. Dat was nog eens een verassing! Toen dacht ik echt, yes! That’s my chick! Dat is de dag waarop we ons beiden beseften dat er meer was dan alleen lol. De datum stond: 17Juli!
In het begin waren we vooral bezig met kleine uitstapjes. Je woonde nog thuis, maar was vaak bij mij (en ik verhuisde nogal vaak, dus tof dat je het elke keer weer wist te vinden!). Veel samen zijn, en genieten van de kleine dingen. Veel geld hadden we namelijk niet, dus een filmpje of een parkje met de goedkoopste Yogidrink en kaasflips chips was ook goed!

2 + 3. Het jaar is… 2009 & 2010

In de 2 jaren die volgden gingen we voor het eerst samen op vakantie. Wel met de ouders mee natuurlijk, lekker goedkoop. We gingen naar Slowakije, Polen, en Kroatië. Een krap budget, maar toch beviel het goed! We ontdekten hier eigenlijk dat we meer samen wilde reizen, en het liefst zo ver mogelijk! Maar zo ver was het nog even niet…

4. Het jaar is… 2011

Op persoonlijk vlak gebeurde er ook veel. Ik stopte met werken in de horeca, ik ging terug naar de logistiek. Jij had je eerste administratieve baantjes. Het werd tijd om te sparen en te plannen, en so we did… We legden geld opzij, en gingen oriënteren. Je vondt het stiekem best wel spannend om voor de eerste keer Europa uit te gaan (al zal je dat nooit toegeven :P), en op de bonnefooi reizen zag je (nog) niet echt zitten. Het werd dus een georganiseerde reis naar Thailand, Myanmar en Laos. Ook leuk!
Je leerde daar al snel je grenzen verleggen. Qua hygiëne, maar ook wat wat je wel of niet zou durven doen of eten (zie foto hieronder). En je liet je lekker makkelijk opnaaien, want je wilde je nooit laten kennen =) Dat vond ik leuk. Alles wat ik wilde, wilde jij ook! Al was het maar om te laten zien dat je ook stoer was. Dat zorgde gegarandeerd weer voor geweldige foto’s en herinneringen. Zie hieronder bijvoorbeeld wat leuke beelden uit Thailand!

5. Het jaar is… 2012

We hadden de smaak van het reizen goed te pakken. Maar ook nu waren er grote veranderingen aanstaande. Je kon je draai niet vinden met die stomme administratieve baantjes, bah! Dat was voor mij ook lastig.. Ik probeerde je zo goed als ik kon maar op te vrolijken met wat grapjes en een beetje van mijn ‘kop-in-het-zand-strategie’ bij je erin te krijgen. Problemen bestaan niet! Tegelijkertijd liet jij me ook meer nadenken over mijn eigen issues, want die waren er ook genoeg. We vulden elkaar gewoon perfect aan. Wat jij miste had ik, en andersom. In deze periode kwamen we alleen maar dichter bij elkaar. Een leuke verassing voor je verjaardag kon natuurlijk niet uitblijven. Ik besloot je te verassen met een stedentrip naar Barcelona! Jouw gezicht toen ik vertelde dat je hals over kop  je koffer moest pakken en mee moest gaan vergeet ik nooit meer. ‘En mijn werk dan?’. Lekker belangrijk, let’s go!

6. Het jaar is… 2013

Je besloot het roer om te gooien, je ging weer studeren! Weg met die stomme baantjes, je wilde iets nuttigs gaan doen. En wat was dat een geweldige keuze! Je bloeide enorm op, je straalde dit jaar van geluk en dat was voor ons allebei heel erg fijn. Tussendoor besloten we even een midweekje ertussenuit te gaan, een stedentrip Berlijn was zeker welkom! Wat een geweldige stad.
Maar er was meer, we besloten ook een flinke roadtrip te gaan maken. Ik had een kleine Renault cabriolet op gas. Daar moesten we goed gebruik van maken! Lekker toeren door Europa met als eindpunt het zuidelijkste puntje van Kroatië. Onderweg kwamen we langs deze geweldige brug, en wat zagen we daar? Bungeeeeeeeeeeee!!! Dat konden we natuurlijk niet overslaan. En met frisse tegenzin wilde Malou het ook gaan doen. Want zoals gezegd, Maloutje laat zich niet kennen! Grenzen verleggen als een echte Lara Croft. Ff hier tekenen mop! Let’s go!
Uuuh de twijfel slaat toe, what-did-I-doooooooooooo???
Maar ze gaat toch! #trots

7. Het jaar is… 2014

Na 7 jaar veel samen zijn en vele langdurige logeerpartijtjes verder, besloten we nu toch echt samen te gaan wonen. Ons eerste appartementje, midden in de Beuningse Ghetto! Het was klein, maar groot genoeg voor ons twee. Je wist er echt iets moois van te maken en het voelde echt als thuis, ondanks de regelmatige overlast hebben we het hier toch heel erg goed gehad. Een lekker knus thuisgevoel, compleet verzorgd door Maloutje!
Qua reizen besloten we het dit jaar wel rustig aan te doen, om in de winter en weer flink op uit te gaan. Wel gingen we een weekje naar de prachtige Portugese eilanden. We vlogen naar de Azoren om te Whalewatchen en vulkanen te bekijken. Het was een korte maar prachtige vakantie! Dat smaakte naar meer. Het plannen was begonnen, in begin 2015 stond de volgende reis geplanned. We gaan naar Kuala Lumpur met een rondreis Filipijnen als hoofddoel, inclusief een mooie afsluiter in Singapore. Yes!

8. Het jaar is… 2015

2015 was voor ons een prachtig jaar. Je had veel vrije tijd met je studie, en ik had zo veel overuren gemaakt de afgelopen tijd dat ik een behoorlijk overschot aan vakantiedagen had. Daar moesten we gebruik van maken!  Allereerst stond natuurlijk de grote reis op de planning. Kuala Lumpur, Boracay, Siquijor, Oslob, Palawan, El Nido, Singapore, here we come! Het korte filmpje hieronder vat deze heerlijke tijd perfect samen, samen op het scootertje op verkenning. The world is ours!

Na 5 weken dag en nacht op elkaars lip te zitten hadden we nog steeds geen genoeg van elkaar. Do zoveelste relatietest hebben we doorstaan, zonder ook maar één keer ruzie te maken! Dat is toch wel een prestatie op zich, daar mogen we trots op zijn. Onze relatie voelt gewoon goed, zo natuurlijk, niet geforceerd, leef en laten leven, vertrouwen!
Zoals gezegd was er meer te doen in 2015. We besloten nog even naar Slowakije te gaan, lekker een weekje de natuur in bij het huis van mijn ouders. Natuurlijk kon een stukje Polen niet uitblijven, met als hoogtepunt het indrukwekkende Auschwitz. Dat was minder leuk, maar wel mooi. Het zet je weer even met beide benen op de grond, hoe goed wij het wel niet hebben tegenwoordig!
Inmiddels kwam je 25e verjaardag er weer aan. En waar maak ik Maloutje nou echt blij mee? Ik sloeg de plank in voorgaande jaren al een paar keer mis met mooie horloges of armbandjes. Sieraden geef je niets om, dat heb ik wel geleerd! Het kon dus maar 1 ding zijn, namelijk een vliegticket. Bestemming: Porto!

Het jaar is… 2016

Je zit alweer in het laatste jaar van je studie. Zou je het gaan halen? Ook 2016 bleek weer een topjaar. Je studeerde af, en ik was zo trots als een pauw. Je hebt je HBO in de pocket! Wauw, dat moesten we vieren. En hoe konden we dat het beste doen? Je raadt het al, reizen! We planden onze volgende reis. Twee of drie landen was dit keer niet genoeg, we wilden de wereld rond. Letterlijk! Na dagen/weken/maanden lang plannen had ik voor minder dan 1500 euro een wereldreis aan elkaar geknoopt. Meer dan 10 keer het vliegtuig in, en zelfs de grote oceaan over. Een écht rondje om de wereld.
We begonnen onze reis met een mooie rondreis door Amerika in ons geweldige hippie busje. Los Angeles waar we opnamen van The Big Bang Theory bijwoonden, de Grand Canyon waar we illegaal aan de rand van de canyon kampeerden, waar we Horseshoe Bend & Antelope Canyon nog even bezochten, waar we prachtig de zon op zagen komen in het wilde westen van Monument Valley. De prachtige Arches en hiken in Bryce Canyon. Een pubcrawl in Las Vegas! (kroegentocht), en de bizarre tocht door Death Valley. De overweldigende natuur in Yosemite Valley, wow. Alleen Amerika was al een wereldreis op zich! Maar er stond nog zo veel moois voor de deur… Hong Kong, Singapore, Bali, Gili, Lombok (Rinjani), Flores, de Malediven en zelfs Dubaï kwam voorbij. Poeh, ik moet nog zo veel uitzoeken en schrijven! Ik herinner me als de dag van gister dat ik in Monument Valley met zonsopkomst weer eens op pad ging om foto’s te maken, en dat jij nog heerlijk warm in het busje lag. Ik kijk wel vanuit hier, zei je met een glimlach. 

Het jaar is… 2017

Een nieuw jaar, een nieuw doel! Het was tijd om te verhuizen. We verruilden ons kleine appartementje voor een complete woning. Lekker degelijk! Maar er was meer, met je HBO in de zak ging je solliciteren. Op naar een echte baan! Het duurde niet lang en je kon al beginnen, eindelijk iets wat je écht wilde doen! We worden stiekem toch wel heel erg volwassen. Lange termijn plannen, zelfontwikkeling en en zelfs een gezinsuitbreiding kon niet langer uitblijven. Welkom Duvel en Donder!
Natuurlijk zaten we qua reizen ook niet stil, al bleef het dit jaar even wat dichter bij huis. Want tja, begin 2018 belooft weer een mooi reisjaar te worden! Toch was het heerlijk om er even een weekje tussenuit te gaan naar de Formule 1 van Monaco en aansluitend Lac de Serre – Poncon in Frankrijk.

Het jaar is… 2018

Een nieuw jaar, een nieuw begin! Zo zegde ik mijn vaste baan op, om weer een nieuwe start te maken. Een nieuwe branche, een nieuw begin! Ondanks dat ik er heel wat voor op moest geven (goede baan + contract), steunde je me toch om de stap te gaan maken. Je voelde gewoon dat ik dit wilde en dat mag gezegd worden, ambitie nooit in de weg staan! Je hoge mate van inlevingsvermogen is nog een eigenschap die ik ontzettend van je bewonder, schatje!
Ondertussen stond er ook weer een flinke reis op de planning. Miami, Guatemala, Belize en Mexico stonden op het programma. Je hebt na 1 jaar werken al een vast contract in de pocket, ik ben zo trots op je! De tijd vliegt, en inmiddels zijn we alweer aanbeland op het mooiste feestje van het land: de Nijmeegse vierdaagse. Elk jaar doen we ons best om zo veel mogelijk dagen mee te pakken, zo ook dit jaar! Leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat deze feestweek op de mooiste datum van het jaar valt, 17 juli! Nog meer reden om ons jubileum goed te vieren.
Gefeliciteerd schatje, je hebt het 10 jaar volgehouden met deze eigenaardige kleine man! Die zich gesteund voelt door dik en dun, en die nooit en te nimmer genoeg van je krijgt. Zelfs niet als we tijdens het reizen dag én nacht op elkaars lip zitten. Je bent en blijft mijn schatje, en dat we nu 10 jaar samen zijn is voor mij echt geen verassing.
Ik hou van je!