LiteBit exchange

LiteBit inloggen

Je kan inloggen bij de LiteBit exchange via Cryptocurrency Kopen, Beheren en Verkopen – LiteBit.

LiteBit exchangeLiteBit is de oudste Europese cryptocurrency exchange opgericht in 2013 met hoofdkantoor in Rotterdam Nederland. Het rechtsgebied van Litebit, dat sinds november 2020 formeel geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank staat alleen burgers van EU-landen toe om deel te nemen aan cryptocurrency exchange. Meer dan 40 munten zijn beschikbaar en worden ondersteund op de exchange. De officiële website is beschikbaar in vier verschillende talen, Duits, Engels, Frans, en Nederlands.

Ondanks zware concurrentie van andere exchanges, is het doel van de LiteBit exchange om het meest gemakkelijke, klantvriendelijke en betrouwbare cryptocurrency exchange in Europa te zijn. Zo begon LiteBite in 2013 met slechts 14 medewerkers en handelden ze voornamelijk Bitcoin en Litecoin op de exchange. Ze werden in 2019 en 2020 door het grote publiek verkozen tot de “Beste Crypto Broker”.

Waar de exchange in het begin voornamelijk actief was op de Nederlandse en Belgische cryptomarkt, is Dit FinTech bedrijf met Oliver van Duijn als CEO er dan ook in geslaagd om te groeien tot één van de grotere spelers op de Europese cryptomarkt. Momenteel en heeft LiteBit meer dan 50 betrouwbare specialisten in dienst om hun klanten van dienst te zijn.litebit Homepage

Welke cryptocurrencies kan ik kopen op LiteBit?

LiteBit heeft misschien geen grote selectie van cryptocurrencies.De de cryptocurrency exchange omvat ongeveer 46 verschillende cryptomunten, wat niet slecht is, maar het is nog steeds een klein aanbod vergeleken met grote concurrenten. Natuurlijk, zijn de meer bekende munten allemaal beschikbaar, maar het is ook mogelijk om de minder bekende cryptomunten te vergrendelen op de exchange. Als gevolg hiervan is het product aantrekkelijk voor zowel beginnende als geavanceerde handelaren.

LiteBit is nog relatief klein, maar er is duidelijk ruimte voor uitbreiding naarmate de populariteit van de cryptocurrency toeneemt. Als gevolg hiervan zouden we niet schieten als LiteBit in de toekomst verschillende cryptomunten aan zijn arsenaal blijft toevoegen. In een snelgroeiende industrie als cryptocurrencies is dit nodig om te voldoen aan de vraag van de klanten.

waarom litebit

Hoe werkt de Litebit exchange?

Het Litebit exchanges is functioneel, responsief en makkelijke te gebruiken maar, om gebruik van te maken zal je eerst lid moeten worden.Om een Litebit cryptocurrency handelsrekening te openen, moet u zich eerst registreren met uw e-mailadres en een veilig wachtwoord aanmaken dat ten minste 12 verschillende tekens bevat.

Om voor onbepaalde tijd te kunnen handelen of van de premium diensten te kunnen genieten zal je eerst je account moeten verifiëren en, voldoen aan de KYC-normen of Know Your Client-richtlijnen. Om uw account volledig te valideren en in te schakelen, kunt u een paspoort of nationale identiteitskaart gebruiken, evenals je telefoonnummer.Je kunt ook gebruik maken van Google 2FA, ook wel bekend als Google twee-factor authenticatie. Deze twee-factor authenticatie combineert uw login met uw smartphone en voorkomt ongewenste toegang tot uw Litebit account en gegevens.

Er zijn geen tiers op de Litebit exchange, hoewel u als beginner beperkt bent tot een handelsvolume van EUR 25.000 per jaar. Als je met succes de Know Your Customer of KYC-richtlijnen en het verificatieproces voltooit, zal uw limieten verhoogd worden. LiteBit vraagt documenten van uw bron van inkomsten als je een handelsvolume van 25.000 euro of meer per jaar hebt. Als bewijs kunnen de volgende documenten worden gevraagd:

 • Rekeningafschrift Loonstrook
 • Een overzicht van uitbetaalde dividenden per aandeel
 • Een lijst van transacties in cryptocurrency’s

Is Litebit betrouwbaar en veilig?

Als u op zoek bent naar een makkelijk te gebruiken cryptocurrency exchange , overweeg dan zeker LiteBit. De exchange heeft een lange weg afgelegd en is behoorlijk gegroeid ten opzichte van 2013.

In 2017 werd de Litebit exchanges helaas twee keer gehacked, maar het antifraudeteam van LiteBit betrapte de hackers voordat ze geld konden stelen. De exchange heeft sindsdien hun beveiligingssysteem verbeterd. Dit doen ze door het systeem stap-voor-stap te testen op beveiliging om te voorkomen dat hackers toegang zouden krijgen tot je apparaat.

Om uw gegevens en referenties te beschermen, moet elk lid voldoen aan KYC-richtlijnen voordat ze worden gevalideerd. LiteBit koppels je account aan je telefoonnummer en raad aan om een twee-factor authenticatie te gebruiken om ongeoorloofde toegang vanaf een ander apparaat of locatie te voorkomen. Ze hebben een fraudeteam opgeleid dat gedragspatronen analyseert om zo vroegtijdige hackers op te sporen.

Ze houden zich strikt aan de wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme WWFT, die in 2020 in werking is getreden. Al uw gegevens worden ook opgeslagen op offline servers die voldoen aan de General Data Protection Regulation (GDPR) regelgeving. Dat wil zeggen dat u de enige bent die toestemming heeft om toegang te krijgen tot uw gegevens. Bovendien werd LiteBit uitgeroepen tot de “Beste Crypto Broker” voor de jaren 2019 – 2020.

Litebit reviews op het internet

LiteBit.eu wordt helaas als “Slecht” beoordeeld op Trustpilot met een 2,6 / 5 e, dit met een totaal van 2772 reviews.

starten litebit

Is de LiteBit exchange gebruiksvriendelijk?

De UI van het Litebit exchange platform is gemaakt met eenvoud in het achterhoofd en geminimaliseerd zodat zelf de meest onervaren trader het platform kan gebruiken. Litebit biedt een kennisbank aan om u aan de slag te helpen met het platform. Zo bestaat deze kennisbank uit menus met de meest gevraagde vragen met hun antwoorden. Bovendien is het menu en het platform voor exchange eenvoudig te gebruiken, waardoor het geschikt is voor zowel beginnende als ervaren handelaren.

Hoe kan ik de klantendienst van LiteBit bereiken?

Stel dat u een noodgeval hebt of een vraag over het platform, dan kan je de Litebit klantendienst contacteren. Litebit staat bekent om hun snelle en betrouwbare klantenservice. Helaas biedt LiteBit geen live chat aan, maar heeft wel een helpdesk pagina met veel gestelde vragen en een chatbot die uw vragen kan beantwoorden. Binnen de hulppagina zijn alle vragen per thema gerangschikt, waardoor het eenvoudig is om een soortgelijk onderwerp te vinden. U kunt ook de zoekfunctie gebruiken om een vraag en het bijbehorende antwoord op te zoeken. De chatbot als de kennisbank is natuurlijk 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar.

Indien je liever rechtstreeks contact op neemt met de klantendienst, dan kan dat via:

 • E-mail, LiteBit garandeert een reactietijd van 24 uur
 • U kunt ook de Litebit klantenservice bereiken op het nummer +31 (0) 10 310 41 75, deze is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.
 • U kunt de FAQ’s of chatbot raadplegen om zelf een oplossing te vinden voor uw probleem
 • Fraude kan je melden via fraud@litebit.eu of door het nummer +31 (0) 10 307 48 16 te bellen.

Litebit storten, hoe werkt het?

LiteBit biedt verschillende betalings- en stortingsmogelijkheden aan zoals iDEAL, Bancontact, Giropay, Sofort, MyBank, SEPA-bankoverschrijving. Visa en Mastercard creditcards kunnen ook worden gebruikt om uw Litebit account te financieren. Bovendien kunt u gebruik maken van LiteBit credits. LiteBit credits zijn virtueele munten die gebruikt kunnen worden om bitcoin te kopen. Elke LiteBit credit is gelijk aan 1 EUR. Dus, als u veel gaat handelen, zijn deze credits een geweldige manier om de uitgaven te beperken.

Litebit brengt 1,25 procent in rekening bij het kopen van Bitcoin en 0,7 procent bij het verkopen ervan. Voor het kopen en verkopen van andere cryptocurrencies brengt LiteBit tussen 2-3 procent in rekening. Als gevolg hiervan worden transactiekosten beïnvloed door verschillende factoren, waaronder prijsschommelingen, marktgrootte, handelsvolume, liquiditeit en de vraag-aanbod van de cryptomunt.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als Litebit uitvalt of crasht?

De Litebit website kan onbereikbaar zijn als gevolg van een van de volgende redenen:

 • Downtime
 • Instabiel internet
 • Incompatibiliteit van je browser
 • De privé beveiligingsinstellingen van uw browser laten het niet toe in te loggen

Voordat u contact opneemt met de Litebit klantenservice, zorg ervoor dat u de bovenstaande test uitvoert om te bepalen of het probleem aan uw kant ligt of niet. Als de bovengenoemde alternatieven niet het probleem zijn, kan je rechtstreeks contact opnemen met de Litebit klantenservicevia +31 (0) 10 310 41 75 voor telefonische ondersteunings of je kunt een ticket in te dienen op LiteBit Helpdesk.

Is het mogelijk om Litebit te bellen in het geval van een storing?

Litebit is een van de grootste trading platforms, met gegarandeerde klantenservice via geautomatiseerde live chat, e-mail, en telefoon. Als gevolg hiervan is het het beste om in geval van nood direct contact met hen op te nemen via telefonisch support contact +31(0)103074820, en zij zullen u bellen als ze in staat zijn om u te bereiken.

Heeft LiteBit een wallet en is deze veilig?

Ja, Litebit biedt een elektronische wallet aan genaamd de Litebit wallet, die zowel compatibel is met de besturingssystemen van uw smartphone en desktop. De Litebit wallet bevat uitgebreide wallet functionaliteit waarmee u direct bitcoin kunt kopen of verkopen. De smartphone Litebit wallet daarentegen heeft beperkingen wat betreft het aankopen en opnemen van tegoeden. Bovendien is de Litebit wallet veilig en betrouwbaar omdat het om een cold waakte gaat die uw investering offline houdt. Hierdoor is het voor een derde praterij onmogelijk om toegang te krijgen tot je wallet.

Voor wie is LiteBit het meest geschikt?

Litebit cryptocurrency exchange is geschikt voor beleggers die op een simpele manier willen investeren in cryptocurrency, crypto-to-crypto willen wisselen of gewoon cryptocurrency willen omzetten naar Euro.

Is de Litebit exchange geschikt voor nieuwkomers?

Ja, de Litebit exchange is eenvoudig te gebruiken en ze hebben een self-service kennisbibliotheek alsook een chatbot die u help indien nodig. Er zijn artikelen in de kennisbank over het gebruiken, instellen en veranderen gebruikersinterface.

Wat zijn de voordelen van de LiteBit exchange?

De mogelijkheid om veilig en snel bitcoins te kopen en verkopen in de makkelijk te gebruiken interface maakt deze exchange perfect voor beginners. Wanneer u een account aanmaakt, kunt u gebruik maken van LiteBit credits, hiermee dan je dan makkelijk andere munten me kopen. LiteBit bewaart bitcoins en andere valuta’s veilig in cold storage.

Enkele puntjes die Litebit een geweldige exchange maakt:

 • Snelle verkoop en aankoop van 40+ cryptomunten.
 • Er zijn tal van betaalmogelijkheden beschikbaar, waaronder iDeal, Bancontact en Sofort.
 • Het platform is in het Nederlands.
 • Het is vrij eenvoudig om een account bij LiteBit te openen.

litebit phone

Is er een Litebit app voor iOS of Android?

Ja, degenen die onderweg willen handelen kunnen dit ook omdat Litebit een mobiele app heeft voor iOS en Android smartphones. Deze is te downloaden via Google Play en de Apple App Store. De Litebit mobiele app is beveiligd met je vingerafdruk en stelt u in staat om direct transacties uit te voeren.

Kan ik cryptomunten staken bij LiteBite?

Bij LiteBit kan je helaas geen cryptocurrency staken alsook bieden ze niet de optie aan om futures of andere derivaten te verhandelen. Ook leveraged tokens, zoals op andere crypto exchanges, zijn niet beschikbaar op LiteBite. Echter, is dit misschien niet essentieel. LiteBit is een laagdrempelig platform met weinig handelsmogelijkheden omdat de exchange zich vooral concentreert op het simpel en eenvoudig beleggen in Cryptovaluta. Daarom is LiteBit de perfecte exchange voor een startende belegger die geen nood heeft aan al die toeters en bellen.

LiteBit naar bankrekening

Bij de LiteBit exchange kan je makkelijk je bankrekening koppelen aan de exchange. Dit kan je doen door een klein bedrag over te storten van jouw persoonlijke bankrekening naar de bankrekening van Litebit. Daarna ben je in staat om zowel LiteBit credits als euro’s (fiat) van je LiteBit account naar je persoonlijke bankrekening storten.

LiteBit geld opnemen

Euros of LiteBit credits opnemen vanuit je account kan je door naar het menu ‘wallets’ te gaan in het dashboard. Daarna klik je binnen het credit overzicht op de knop ‘opnemen’, geef nu het bedrag in dat je wilt laten uitbetalen alsook het IBAN-nummer van je bankrekening. Klik daarna op de knop neem credits op. Het kan 1 tot 2 werkdagen duren voordat het bedrag op je rekening is overgeschreven hou er rekening mee dat in het weekend geen bankverrichtingen worden uitbetaald dus. Indien je de aanvraag vrijdag uitvoert komt een storting mogelijk pas maandag of dinsdag aan.