Kraken exchange

Kraken inloggen

Inloggen op Kraken kan via deze link.

Kraken exchangeJesse Powell lanceerde Kraken, een cryptocurrency exchange gevestigd in de Verenigde Staten, op 28 juli 2011. Het is ’s werelds op drie na grootste cryptocurrency exchange in termen van handelsvolume, en het biedt ook futures contracten en handelen met marge aan.

Het was echter pas na twee jaar van rigoureus testen en ontwikkelen dat het formeel werd onthuld in 2013. Kraken cryptocurrency exchange biedt 72 cryptocurrencies, evenals cryptocurrency naar fiat valutahandel in Amerikaanse dollars en euro’s. Echter, na de formele introductie, boden ze aanvankelijk enkel Bitcoin en Litecoin aan. Kraken is beschikbaar in 172 landen en in 48 staten in de Verenigde Staten, met het hoofdkantoren in San Francisco en Californië. Inwoners van state New York en Washington kunnen geen Kraken Cryptocurrency exchange account aanmaken.

Inwoners van 176 landen kunnen een account bij Kraken aanmaken en zo cryptocurrencies kopen en verkopen, zolang ze de wettelijke leeftijd hebben bereikt die vereist is door hun land of deelstaat. De eerste stap is om u aan te melden voor een Kraken account, wat eenvoudig is aangemaakt via de website . Het is aanbevolen dat u de KYC-richtlijnen of Know your customer richtlijnen volgt voor een betere beveiliging om uw gegevens, portemonnee en account te beschermen. Als gevolg hiervan is het van cruciaal belang om tijdens de registratie wettelijke documenten te gebruiken die door uw staat of land zijn verstrekt, zoals een rijbewijs, nationale identiteitskaart of paspoort.

kraken homepge

Hoe werkt het Kraken exchange?

De opname- en stortingslimieten op het Kraken crypto exchange platform zijn verdeeld in drie niveaus, die als volgt zijn:

Starter

De starter is de eerste tier voor accounts die geen KYC en verificatie hebben ondergaan. Degenen met een niet geverifieerde rekening kunnen onbeperkte bitcoin stortingen doen en elke dag tot $ 5.000 opnemen, maar kunnen geen fiat opnemen of storten. Verder kunt u handelen op marge, beloningen krijgen via staking, en bitcoin kopen, verkopen.

Intermediate

Voor degenen in de intermediate categorie zijn hun rekeningen direct onderworpen aan KYC-richtlijnen en verificatie. Leden met een intermediate account kunnen onbeperkt cryptocurrency stortingen doen, $500.000 per dag opnemen, en bankoverschrijvingen doen tot $100.000 per dag en $500.000 per maand. U kunt ook handelen op marge, staking beloningen ontvangen, crypto functies verhandelen, en bitcoin kopen/verkopen en converteren.

Pro

Crypto handelaren die zijn gevalideerd en hun financiële informatie en geschiedenis hebben gepresenteerd, krijgen Pro rekeninghouders aangeboden. Als u dit Kraken Crypto account heeft, kunt u onbeperkt opnames, stortingen en bankoverschrijvingen uitvoeren. U kunt ook handelen met marge, beloningen ontvangen voor staking en crypto futures verhandelen.

Is Kraken betrouwbaar?

Vanwege de volgende factoren is Kraken een van de grootste, meest betrouwbare, veilige en gebruiksvriendelijke handelsplatformen:

Wanneer u op zoek bent naar een legaal cryptocurrency platform, is handelscertificering en -goedkeuring een belangrijke eigenschap om te overwegen. Kraken is een van de exchange die u kunt vertrouwen met uw geld, omdat het een van de meest gereguleerde cryptocurrency exchange is. Ze zijn geregistreerd en hebben licenties als officiële crypto platform bij overheidsinstanties in verschillende landen, zoals CryptoFacilities Ltd in het Verenigd Koninkrijk, Bit Trade Pty Limited in Australië, en geregistreerd als een Money Service Business (MSB) bij FinCEN in de Verenigde Staten alsook FINTRAC of The Financial Transactions and Reports Analysis Centre of Canada in Canada.

Is de Kraken exchange gebruiksvriendelijk?

Kraken exchange is een eenvoudig bitcoin exchange platform. De Kraken trading software maakt het mogelijk om makkelijk aanpassing aan het dashboard uit te voeren. U kunt verschillende grafiektools gebruiken voor technische analyse, maar ook complexe orders aanmaken met verschillende keuzes zoals een markt orders, limit- en stop loss orders. U kunt direct handelen en orders aanmaken door het tabblad Handel bovenaan te openen en de cryptocurrency te selecteren die u wilt aankopen. Bovendien kunt u de market depth onderzoeken om te zien hoeveel volume er wordt verkocht of gekocht op de verschillende prijsniveaus.

Is Kraken veilig?

Op het gebied van veiligheid heeft geen enkele gebruiker van Kraken ooit een klacht geregistreerd. De Kraken exchange is nog nooit gehackt , wat in tegenstelling tot sommige andere exchanges wel het geval is. De beveiliging van Kraken is zeer betrouwbaar, ze kozen er zelf voor om extra voorzorgsmaatregelen te nemen na de opkomst van meer criminele activiteiten en hackings op verscheiden cryptocurrency platforms. Hieronder enkele redenen waarom u er zeker kan van zijn dat de beveiliging van Kraken tot de beste hoort:

 • 95 procent van alle activa wordt offline bewaard in een cold wallet om te voorkomen dat derden toegang zouden krijgen.
 • Kraken gebruikt twee-factor authenticatie
 • Kraken volgt de KYC of of Know your customer richtlijnen .
 • Ze koppelen je telefoonnummer en e-mailadres om ongeoorloofde opnames door derden te voorkomen. Als er een transactie of geldopname plaatsvindt, wordt u via e-mail of via een sms op de hoogte gebracht, en u kunt elke transactie direct annuleren als u deze niet heeft geautoriseerd.
 • Ze hebben hun cyber-security team en een grote bounty ingezet om misbruik door derden te monitoren en te voorkomen.
 • Uw rekening is bovendien verzekerd door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) tegen verliezen veroorzaakt door inbreuken door derden.
 • De servers staan in beveiligde kooien en worden voortdurend bewaakt door bewakers en videomonitors. Kraken versleutelt ook al uw gevoelige contactinformatie op zowel elk systeem- en gegevensniveau en voert regelmatig veiligheidstesten uit.

Hoe kan ik de klantenservice van Kraken contacteren?

Kraken biedt consumenten 24 op 7 klantenondersteuning via live chat. Deze chat wordt beheerd door experts, en u wordt direct geholpen. Het support team van Kraken zal u voorzien van een passende oplossing voor uw probleem. Kraken biedt ook een handige help pagina met de meest gestelde vragen aan. Op deze help pagina kunt u gemakkelijk de antwoorden op uw vragen vinden, ofwel door gebruik te maken van de zoekfunctie, ofwel door gebruik te maken van de tabbladen dei gerangschikt zijn per categorie.

Kraken storting, hoe werkt het?

U kunt een storting doen met behulp van SEPA-overschrijving, Visa of MasterCard. Als u euro’s wilt storten, gebruik dan een SEPA-overschrijving , als u een Kraken pro account heeft, kunt u uw debit of credit card gebruiken. Als u echter uw creditcard gebruikt, wordt er een fee van 3,75% + 0,25 euro in rekening gebracht. Momenteel ondersteunt Kraken geen stortingen via iDEAL, Bancontact of Skrill.

Kraken kosten

De opnamekosten van Kraken variëren, afhankelijk van de cryptomunt die u wilt opnemen. Ze brengen geen kosten in rekening totdat de order is uitgevoerd. Als gevolg hiervan, wordt u in rekening gebracht op basis van de orderstatus, en als u een taker of maker bent. Zo variëren de kosten van 0,00% tot 0,260% afhankelijk van uw 30-daagse handelsvolume.

Hieronder een overzicht van de handelskosten indien uw 30-daagse handelsvolume tussen:

 • $0 – $50,000 dan betaalt u een maker fee van 0.16% of een taker fee van 0.26%
 • $50,001 – $100,000 dan betaalt u een maker fee van 0.14% of een taker fee van 0.24%
 • $100,001 – $250,000 dan betaalt u een maker fee van 0.12% of een taker fee van 0.22%
 • $250,001 – $500,000 dan betaalt u een maker fee van 0.10% of een taker fee van 0.20%
 • $500,001 – $1,000,000 dan betaalt u een maker fee van 0.08 of een taker fee van 0.18%
 • $1,000,001 – $2,500,000 dan betaalt u een maker fee van 0.06% of een taker fee van 0.16%
 • $2,500,001 – $5,000,000 dan betaalt u een maker fee van 0.04% of een taker fee van 0.14%
 • $5,000,001 – $10,000,000 dan betaalt u een maker fee van 0.02% of een taker fee van 0.12%
 • $10,000,000+ dan betaalt u een maker fee van 0.00% of een taker fee van 0.10%

Dat wil zeggen, hoe meer u handelt, hoe minder u betaalt aan handelskosten.

Indien u gebruikt maakt van instant buy betaalt u voor de meeste cryptomunten een fee van 1,5% . Voor stablecoins wordt 0,9 procent in rekening gebracht.

Veelgestelde vragen

 • Wat moet ik doen als de Kraken account niet werkt?

Als de Kraken app of website crasht of niet werkt, controleer dan eerst of u een goede internetverbinding heeft. Als dat niet werkt, probeer dan uw toestel opnieuw op te starten. Als er niets mis is met de website van Kraken, kunt u proberen de Kraken app te upgraden naar de meest recente versie. U zou ook de beveiligingsinstellingen van uw apparaat kunnen controleren, aangezien privacybeperkingen op uw apparaat kunnen voorkomen dat uw browser toegang krijgt tot de website. Tot slot, als u ontdekt dat het platformwerkt, maar alle mogelijkheden zijn onbeduidend, neem dan contact op met de live chat voor assistentie; misschien is er iets mis met uw account.

Het supportteam van Kraken is 24 op 7 bereikbaar.

 • Is het mogelijk dat een Kraken call of handelstransactie mislukt?

Om te controleren indien een transactie is mislukt, kan i best rechtstreeks contact opnemen met de Kraken helpdesk. Zij beschikken over deskundige medewerkers die goed gescreend zijn en open staan om u te helpen in geval van nood. U kunt contact met hen opnemen via een ticket of live chat , en u zult binnen een uur een antwoord via e-mail ontvangen.

 • Voor wie is Kraken het meest geschikt?

Het Kraken cryptocurrency trading platform is het meest geschikt voor de volgende doeleinden:

Cryptocurrency spot trading

Staking zowel on-chain als off-chain

Future trading met een hefboom van maximum 50x

Kraken futures

 • Is de Kraken exchange geschikt voor nieuwkomers?

De Kraken exchange mobiele apps en de officiële tradingplatform zijn beide gebruiksvriendelijk, waardoor ze geschikt zijn voor alle handelaren, professionals en beginnende gebruikers. Bovendien biedt het bekwame klantenondersteuning die nieuwkomers zal helpen bij het leren gebruiken van de Kraken exchange. Het bevat ook voorbeeld FAQ’s om u te helpen bij het configureren van het platform naar wens.

 • Kan ik mijn cryptomunten staken bij de Kraken exchange?

Ja , dat kan. Staking is een uitstekende strategie om uw munten en fiat te investeren die anders op uw Kraken account zouden staan. Als een stimulans om staking te stimuleren, kunt u beloningen verdienen wanneer u cryptocurrencies en fiat inzet voor een vaste periode. Voor sommige cryptomunten kan een bindingsperiode nodig zijn. Om staking rewards te verdienen, kiest u simpelweg de activa die u wilt inzetten, en nadat the bindingsperiode voltooid is, zal je account klaar zijn om staking rewards te ontvangen. Staking kan zowel op als buiten de blockchain plaatsvinden. On-chain staking stelt u in staat om uw activa in te zetten met behulp van blockchain Proof of Stake protocollen zoals Tezos, terwijl off-chain staking u in staat stelt om uw activa in te zetten met behulp van interne algoritmen van Kraken. Alleen gekwalificeerde landen kunnen deelnemen aan off-chain staking.

Er zijn geen wachttijden of lock-up periodes voor staken op de Kraken exchange en de uitbetalingen worden twee keer per week uitgevoerd.

Staking is momenteel beschikbaar voor XTZ (Tezos), ATOM (Cosmos), ETH 2 (Ethereum 2.0), FLOW (Flow), KAVA (Kava), KSM (Kusama), DOT (Polkadot), ADA (Cardano), en SOL (Solana).

 • Is er een Kraken app voor iOS of Android?

Kraken heeft een eigen app waarmee u veilig kunt handelen vanaf uw iOS- of Android smartphones. De Kraken app is te downloaden via Google Play en de Apple App Store. U kunt de Kraken app ook downloaden door de QR-code te scannen met uw iOS of Android telefoon, deze QR-code kan u vinden op de officiële website van Kraken.

Conclusie

Kraken levert uitstekende functies voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers, evenals minimale kosten, betrouwbaarheid en veiligheid. Als u op zoek bent naar een top cryptocurrency exchange, is Kraken een van de topoplossingen die u kunt vinden.

Voordelen op een rijtje:

Kraken logo

 • Exchange functionaliteit is ingebouwd.
 • Staking is mogelijk
 • Zeer veilige en betrouwbare exchange.
 • Redelijke opnamekosten
 • Een breed scala aan cryptomunten word ondersteund.
 • Het eenvoudige platform is eenvoudig te leren voor beginnende gebruikers.
 • Live chat is 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar.