Search
Close this search box.

IOTA Koers Verwachting [Update 2024!]

Tijdens de late 2017 en begin 2018 cryptocurrency hype bubble, kregen weinig crypto activa of altcoins zoveel buzz als IOTA, verhandeld onder de MIOTA tikker. Rond diezelfde tijd was er een enorme hausse in een ontluikende nieuwe technologie die op een dag de wereld zou hervormen en van de technologie een volledig geautomatiseerde, goed geoliede machine zou maken.

Deze technologie wordt het internet van de dingen genoemd, en IOTA werd ontworpen om de munt te zijn die de microtransacties in alle onderling verbonden ivd-apparaten, auto’s, huishoudapparaten en nog veel meer aandrijft. Inzetten op de hoge koersverwachtingen van Iota?

IOTA (IOTA) heeft een huidige prijs van $0,23 en een totale marktwaarde (Coinmarketcap) van $689.600.891. IOTA is een veelbesproken crypto en het volume van de afgelopen 24 uur was $71.542.860. De hoogste koers ooit van IOTA is $5,25. Lees hieronder meer over de crypto en wat onze voorspellingen zijn voor de komende jaren. Gaat de crypto de alltime high van $5,25 voorbij? Lees snel verder!

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 228 Bitvavo
Coinmerce Coinmerce Nederlandse exchange, acceptatie iDeal & 150+ Cryptocurrencies 180 180 Coinmerce

Wat is Iota?

IOTA is niet zoals de rest van de andere cryptocurrencies die er zijn, waardoor het een unieke geprojecteerde waarde en geschat groeipad heeft van de rest van de altcoin markt. In tegenstelling tot de meeste andere cryptocurrencies, maakt IOTA geen gebruik van de traditionele blokkades die vergelijkbaar zijn met Bitcoin of Litecoin, en gebruikt in plaats daarvan een gedistribueerde grootboektechnologie genaamd Tangle. De IOTA Foundation, het bedrijf achter het altcoin-project, zegt dat Tangle de ontbrekende schakel is voor het Internet of Everything and Web 3.0. image1 1 – IOTA

Prijsvoorspelling: Hoe hoog kan de IOT van Altcoin gaan?

Elke MIOTA munt maakt deel uit van het grotere IOTA Tangle netwerk, dat een “veilige, schaalbare en gevoelloze transactielaag” aandrijft, die IOTA in staat zal stellen om machines en mensen te “empoweren” om te interageren in een nieuw type van toestemmingloze economie. Blockchains worden op volgorde aan elkaar geregen en alle gegevens worden in blokken opgeslagen. Maar met IOTA fungeert de gedistribueerde grootboektechnologie genaamd Tangle als een stroom van individuele transacties die met elkaar verstrengeld zijn, vandaar de naam van de tech achter de altcoin.

Een andere manier waarop IOTA verschilt van Bitcoin en andere cryptokringen die afhankelijk zijn van basisblokkades, is door het aanbieden van een gevoelloze structuur zodat de economie van Internet of Things kan groeien zonder overbelast te raken met kosten die nauwlettend beheer en menselijk ingrijpen zouden vereisen – precies wat IOTA probeert te verwijderen uit de vergelijking. Investeren in Iota?

IOTA prijs verwachting voor de komende jaren

De IOTA prijs verwachting voor de komende jaren ziet er ondanks het nieuws erg positief uit. In 2024 is er veel gebeurd, maar nu komt 2024 eraan. In dit jaar is de kans groot dat we veel positieve veranderingen gaan zien als je het hebt over IOTA. 

Over de IOTA prijs verwachting van de komende jaren kan veel gezegd worden, maar er is nog niet zoveel duidelijk. Daarom hebben we naar een aantal factoren gekeken die van pas komen als het gaat om de koers van IOTA voor de komende tijd. 

IOTA koers verwachting 2024

De IOTA koers verwachting 2024 ziet er tot nu toe nog best goed uit. Het is nog te vroeg om precieze cijfers te geven, maar we kunnen in ieder geval een positieve uitkomst verwachten door het jaar heen. 

Vooral als het nieuws geen roet in het eten gaat gooien, kan er een grote stijging voor IOTA komen de komende jaren. Het is echter nooit precies te zeggen wat het nieuws en de markt gaan doen. 

IOTA koers prognose 2025

Over de IOTA koers prognose 2025 kunnen we ook nog niet zoveel zeggen. We kunnen wel zeggen dat het een bijzonder jaar kan worden voor IOTA. Aangezien het nog een tijdje in de toekomst is, is hier helaas nog niet zo veel duidelijk over geworden. 

Als het zo verder gaat met de waardering van IOTA binnen de markt, kan 2025 een goed jaar beloven te zijn. Natuurlijk is het nog niet met zekerheid te zeggen wat er gaat gebeuren, maar het ziet er positief uit. 

IOTA koers verwachting tot en met 2030

De IOTA koers verwachting 2025-2030 is natuurlijk ver in de toekomst. Des te verder in de toekomst het is, des te lastiger het wordt om er een vinger op te leggen. Als de community rondom IOTA zo blijft groeien, is het te verwachten dat groei te behalen is voor IOTA. Gelukkig gaat de toekomst ons dit vertellen. 

Jaar Minimumprijs Gemiddelde prijs Maximumprijs
2023 $0.26 $0.59 $0.64
2024 $0.62 $0.73 $0.75
2025 $0.86 $0.97 $1.04
2026 $1.12 $1.27 $1.33
2027 $1.12 $1.27 $1.33
2028 $1.38 $1.49 $1.59
2029 $1.96 $2.10 $2.17
2030 $2.83 $3.00 $3.03

De verwachting tot en met 2030 komt van Digitalcoinprice.com (7 dec 2023)

Gaat IOTA stijgen?

Het is natuurlijk leuk om een IOTA prognose te lezen, maar gaat IOTA stijgen? Hier is nog niet specifiek een vinger op te leggen. Wat we wel zien is dat de crypto markt flink aan het groeien is. Een stijging in prijs voor IOTA is dus niet onrealistisch. 

Voornamelijk als IOTA haar eigen markt op deze manier uit blijft breiden, kan dit grote voordelen voor ze opleveren. Met name als investeerder kan dit positief zijn voor de koers van IOTA. 

IOTA kopen of niet?

Veel mensen zullen zich afvragen; IOTA kopen of niet, wat is verstandig? Helaas is hier voor ons ook niet zoveel over te zeggen. De toekomst kan veel brengen voor IOTA, maar hiervoor zullen ze wel de juiste zetten moeten zetten. 

Wat we hier dus over kunnen zeggen, is dat IOTA kopen of niet vooral aan jezelf is. Het kan een goede keuze zijn als je wilt investeren in crypto, maar overweeg je keuze wel goed. Leg hierbij de voordelen en risico’s naast elkaar. Vanuit hier kun je de beslissing maken of je gaat investeren of niet. 

Gebruik hiervoor de IOTA prognose vooral voor je eigen voordeel. Hou daarnaast het nieuws binnen de crypto markt en IOTA in het specifiek in de gaten als je wilt investeren. 

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 228 Bitvavo
Coinmerce Coinmerce Nederlandse exchange, acceptatie iDeal & 150+ Cryptocurrencies 180 180 Coinmerce