Goedkope roadtrip met een campervan door zonnig Hollywood & Los Angeles

Reisroute van de roadtrip door West-Amerika (in 4 weken):

USA – Los Angeles, Grand Canyon, Horseshoe BendAntelope Canyon, Monument Valley, Arches, Bryce Canyon, Zion, Las Vegas, Death Valley, Yosemite & San Francisco! Vanuit San Francisco vliegen we door naar Hong Kong, daarover later meer.

Eerst zullen we ons richten op Los Angeles! Wil je in 3 minuten de hoogtepunten zien? We hebben namelijk erg ons best gedaan op deze geweldige video. Check de video hieronder!

Goedkope vliegtickets naar Los Angeles:

Vanaf Schiphol zijn we naar LAX gevlogen voor slechts €316,- per persoon. We moesten overstappen op Manchester. We vlogen met Flybe naar Manchester en met Condor naar LAX op zaterdag 1 oktober 2016. De totale reisduur was +/- 16 uur.

Onze prachtige roadtrip campervan van Escape Campervans

Escape Campervan in Los Angeles

In het westen van Amerika verplaatsen wij onszelf met een Escape Campervan. Het is niet alleen erg handig maar het ziet er nog leuk uit ook! Het bedrijf heeft ongeveer 400 campervans met ieder een eigen paintjob. Die van ons is beklad met zon, zee en strand. Het is een handig vervoersmiddel omdat hij kleiner is dan een reguliere camper. Dat betekend dat je op wegen kan komen die onbegaanbaar zijn voor campers en kan parkeren op de normale parkeerplaatsen. In de campervan vind je een tweepersoons bed die je ook kan inklappen tot tafel met bankjes. Achterin de campervan zit een keukentje. In het keukentje zit een koelkastje, een gasstelletje en wasbakje. Alles wat je nodig hebt behalve een toilet en douche!

Escape Campervan, het keukentje achterin

Kosten voor het huren van deze leuke campervan

Kosten? In totaal hebben we voor 26 nachten de campervan gehuurd, en zaten we 500 mijl over ons limiet heen, en er moest dus +- 125 dollar worden bijgebetaald voor de extra miles. Inclusief de extra milage kosten, verzekering en alle andere kosten kwamen we uit op $2041,- dollar, wat omgerend zo’n €1800,- euro is. In onze situatie komt dit neer op €900,- euro per persoon! Niet slecht voor een maand lang een mobiele plek om te slapen. We hadden dan wel redelijk op tijd geboekt (5 maanden van tevoren) maar als je verder vooruit boekt kan het nog een stuk goedkoper. Ik heb namelijk de prijzen ongeveer 30% zien oplopen in de 2 maanden voor ik ging boeken! Plan dus ver vooruit om de beste deal te krijgen.

Parkeren en Camperen in en rond Los Angeles

Zonsondergang in de spiegel

In Los Angeles kan je overal gemakkelijk parkeren. In Amerika gaat iedereen met de auto. Op de meest populaire plekken betaal je soms wat parkeergeld. Hoeveel verschilt per stadsdeel. ‘S nachts hebben we de campervan vaak geparkeerd bij een Walmart en op een RV-park om te overnachten. Het parkeren/overnachten bij de Walmart is gratis. Er staat soms een bord met ‘no overnight parking’ maar het wordt gedoogd. ‘S ochtends kan je er dan meteen terecht voor je ontbijt, wifi en toilet. Nice! Voor een RV-park betaal je met een campervan ongeveer $40 dollar per nacht. Het is even rijden omdat ze aan de rand van de stad liggen. Het voordeel is dat je dan wel kan douchen en soms zelfs een duik kan nemen in het zwembad.

Opnames bijwonen van je favoriete TV-serie of talkshow

Financial Downtown Los Angeles

Los Angeles is ‘home of the stars’ en daarom ook de plek waar veel bekende series en films worden opgenomen. Als je nog in Nederland bent, kan je op internet kijken (www.tvtickets.com) wanneer jouw favoriete serie of talkshow wordt opgenomen. Misschien heb je geluk en gebeurd dat op het moment dat jij in Los Angeles bent. Wij zijn grote fans van The Big Bang Theory en hadden het geluk dat op 4 oktober de opnames plaatsvonden!! Erg gaaf om de sterren te zien en hoe deze opnames eraan toe gaan. En bovenal, het is gratis!! Via tvtickets.com kan je de data zien en tickets bestellen. Als de serie erg populair is moet je wel op tijd zijn! The Big Bang Theory was binnen no time uitverkocht.

P.S. Camera’s of telefoons zijn streng verboden bij de opnames. Alles moet van tevoren worden ingeleverd. We hebben alleen nog onze herinnering en een foto van de tickets. Helaas!

Tickets voor opnames van The Big Bang Theory
Een rij dikke wagens, meeting op zondagmiddag

5 Tips – Wat wel of niet te doen in Los Angeles

✓ Koop een simkaartje in de USA! $30,- dollar voor een T-Mobile simkaartje met 5 GB data.
✓ Gebruik Google maps om te navigeren en betaalbare restaurants in je directe omgeving te vinden. Altijd up-to-date en ook niet onbelangrijk –> het is Gratis!
Gratis camperen (met een campervan of camper) doe je bij Walmart!
✓ Zie de Space Shuttle Endeavour van dichtbij in het Science Center. Toegang tot het Science center is Gratis. De Endeavour kun je zien voor de gigantische hoofdprijs van maar liefst $2,- dollar.

X Lees je van tevoren in over LA, want ja er zijn onveilige plekken waar je niet per ongeluk terecht wil komen! Over het algemeen is LA relaxed en veilig maar voorzichtig zijn kan nooit kwaad.

Beverly Hills – Op zoek naar de sterren

De vele Lamborghini’s die voorbij komen
En een knalgele Bentley…
Lekker ijsje eten in Beverly Hills

Je moet erg geluk hebben om een ster te zien in Beverly hills, maar je kan het proberen. Wij vonden het vooral leuk om alle dikke auto’s, grote villa’s en dure winkels te zien. In de sportieve wagens zitten, denk ik, vooral toeristen die de auto een dagje huren. De grotere, meer comfortabele auto’s kan je niet eens inzien. Die zijn volledig geblindeerd en je kan alleen maar gokken welke ster er achter het glas zit. Als je de huizen van de sterren wil zien, kan je met een tour The Hills door en zij vertellen je dan waar de sterren wonen. Wij vonden dat niet zo interessant dus wij hebben niet bij de sterren op de stoep gestaan.

Foto maken met het Hollywood sign

Wat een plaatje! Het Hollywood bord vanuit de heuvels van LA

Het is maar een bordje in de verte, maar toch leuk om met zo’n bekende plek op de foto te staan. Wij reden er met google maps naartoe maar de weg om dichtbij te komen was afgesloten. We zijn toen maar door smalle, steile straatjes gereden om een goed uitzicht te krijgen op het bordje. Dit kan alleen met een auto of campervan, zeker niet met een grote camper! Mooi plaatje toch?

Griffith Park is ook het bezoeken waard

Uitzicht vanaf Griffith Observatory Park

Vanaf dit park heb je een goed uitzicht op heel Los Angeles. Er staat op de berg een grote, oude telescoop die niet meer werkt. Wel is er veel informatie over de geschiedenis van de berg, stad en de telescoop. Entree en parkeren is gratis. Het was behoorlijk druk dus het kan even duren totdat je geparkeerd hebt. Het uitzicht was in ieder geval top!

Fietsen huren bij Long Beach, Los Angeles

Lekker fietsen op Long Beach

Op veel plekken kun je fietsen huren voor een paar uur. Registreren ging vrij simpel, download de app (CA Bikeshare) en hoppa je hebt zo 2 fietsen beschikbaar! Kosten? Bijna $6,- dollar per uur, niet heel goedkoop dus maar wel de moeite waard. Lekker stukje fietsen langs het strand was heerlijk in het zonnetje en 28 graden, echt een aanrader!

Lekker fietsen op Long Beach

De Endeavour Space Shuttle bewonderen in het LA Science Center

De meest succesvolle Space Shuttle alles tijden – de Endeavour
Wat een knalpijp jonge!

Wist je dat het meest succesvolle ruimtevaartschip ooit in het Science Center van LA staat? Entree is gratis, voor de Space Shuttle vraagt men $2,- entree. Erg interessant om te zien hoe ze dat enorme apparaat door de straten van LA gemanoeuvreerd hebben naar het Science Center (ze laten een timelapse video zien van het verplaatsen van de Space Shuttle. Cool om te zien!)

Los Angeles maakt zijn naam waar, het is (bijna) overal mooi
Financial Downtown LA
Uitzicht vanaf een gebouw waar ik de naam niet meer van weet!

Next stop: The Grand Canyon!

Ook leuk om te lezen: Roadtrip inspiratie voor west-Amerika in de winter.

6 comments

Complimentje geven, een vraag stellen of wat te zeuren? Laat dan hier je berichtje achter...