• Menu
  • Menu
Home » Europa

Categorie - Europa

Backpacken in Europa

Het werelddeel Europa is in de backpackers wereld eigenlijk een beetje ondergesneeuwd door de vele populaire backpack bestemmingen in Azië en Zuid-Amerika. Toch loont het om te gaan backpacken in Europa. Europa heeft namelijk veel te bieden. Landen zoals Kroatië, Polen, Slowakije en zelfs Griekenland en Spanje zijn zeer goed bereisbaar voor backpackers met een wat kleiner budget. Europa kent veel cultuur. Je vind in Europa vele prachtige oude steden en dorpjes maar ook de geweldige natuur kan niet worden onderschat.

Interessante links met nuttige informatie
Wikipedia – Wikipedia Europa
Facebook groep –  Europa Backpackers

Klimaatinformatie van Europa

Europa heeft een klimaat dat vooral beïnvloed wordt door de omliggende zeeën, het Alpengebergte en door invloeden vanuit het Noordpoolgebied.
West Europa
Het weer in West-Europa heeft veel te maken met depressies die vanuit de Atlantische Oceaan aangevoerd worden. In Nederland zorgt een straalstroom die boven Scandinavië ligt in de zomer voor warm weer en in de winter juist voor koud vriesweer.

Noord Europa

Het weer in Noord-Europa kan vooral beïnvloed worden door poollucht of de aanvoer van warme (zomer) of koude (winter) lucht uit de voormalige Sovjet-Unie. In Scandinavië kunnen grote hogedrukgebieden ontstaan die vrijwel niet van hun plaats te krijgen zijn. Over het algemeen kan je stellen det het in Noord Europa overwegend koud is met gemiddelde temperaturen rond het vriespunt.

Zuid Europa

Zuid-Europa heeft dankzij de ligging nabij de evenaar en een vrij warme Middellandse Zee vooral te maken met droge warme zomers en milde natte winters. Op sommige plekken kan het zelfs in de koudste maanden wekenlang lenteachtig weer zijn.

Oost Europa

Oost-Europa is het meest grillig wat betreft het klimaat. In de winter kan de Balkan ijskoud zijn, in de zomer kan het snikheet zijn en regelmatig wordt dit gebied getroffen door overstromingen als gevolg van heftige neerslag, soms in combinatie met de afvoer van smeltwater uit de bergen.

Specifieke info over weer en klimaat in Europa is te vinden op klimaatinfo.nl