Search
Close this search box.

Decred koers verwachting

Decred koers verwachting

 Moet u vandaag Decred (DCR) kopen? Wat is Decred, hoe is het ontstaan, en wat is zijn toekomst? Zal het groeien, of zal het, net als zo veel andere altcoins, in winterslaap gaan? Als je je deze vragen afvraagt en een duidelijk en beknopt antwoord wilt, dan ben je op de juiste webpagina terechtgekomen. Door algoritmische analyse toe te passen op historische gegevens uit verschillende bronnen, kunnen we een redelijke schatting maken van de verwachte toekomst van Decred.

Decred koers verwachtingZonder verder oponthoud, laten we ons dan eerst verdiepen in de oorsprong van deze cryptomunt en zijn historische prestaties met dit Decred prijsvoorspelling artikel.

Decred kopen kan het goedkoopst bij deze exchange.

Wat is Decred?

Decred heeft zijn eigen grondwet uitgevaardigd, waarin onder meer het beginsel van “multi-stakeholder inclusiviteit” wordt genoemd. Dat betekent, in gewone taal, een evenwicht tussen de belangen van de oligarchen en die van de gemeenschap in het algemeen. Met andere woorden, respecteer de wensen van de miners (die op elke blockchain een invloed uitoefenen die in verhouding staat tot hun miljoenen dollars kostende ASIC-apparatuur) en van de gebruikers die alleen maar kopen en uitgeven.

Decred vertrouwt op een consensus mechanisme dat noch puur POW (proof-of-work, wat miners bevoordeelt) of POS (proof-of-stake, wat mining helemaal elimineert) is, maar eerder iets dat de twee mengt. Hoe dit hybride mechanisme precies in elkaar zit, is te ingewikkeld om in een inleidend artikel als dit uit te leggen.

Het is echter ingenieus genoeg om ervoor te zorgen dat geen enkele belangengroep andere kan overstemmen bij het nemen van beslissingen. Dit unieke mechanisme wordt beheerd in een openbaar platform genaamd Politeia, dat in 2018 werd gelanceerd. Via Politeia kan iedereen voorstellen indienen met betrekking tot de toekomstige ontwikkeling van Decred. Zodra het voorstel is ingediend, gescreend op spam, en doorgelicht door admins, wordt het ter stemming voorgelegd. Het voorstel kan worden aangepast na feedback van de gebruikers, en zodra de gemeenschap voor het voorstel stemt, kan het werk beginnen.

Aangezien Politeia een open-source platform is, kan elk cryptonetwerk worden overgenomen dat de inbreng van de gebruiker in hun bestuur wenst te verruimen. Decred komt dus voort uit diepe teleurstellingen van bitcoin en beantwoordt aan een reële behoefte. Het wil een vorm van democratische consensus injecteren in een publieke sfeer die door een handvol oligarchen dreigt te worden opgeslokt. Het blijft een open vraag of het zijn ambitieuze agenda kan verwezenlijken. Is de architectuur van Politeia, gesofisticeerd als zij is, stabiel en robuust genoeg om de belangen van de verschillende groepen in evenwicht te brengen? Zal het zijn stabiliteit behouden als het eenmaal algemeen ingang begint te vinden? Zal zij in staat zijn kwaadwillende spelers in toom te houden?

Dit zijn diepgaande en eeuwigdurende vragen waar politieke filosofen, te beginnen met Aristoteles, al twee millennia over hebben nagedacht. Van Decred kan niet worden verwacht dat het deze in één klap oplost. We kunnen echter oprecht applaudisseren voor het feit dat het deze vragen voor het eerst durft te stellen in de crypto-ruimte.

Decred kopen? Dat kan het beste bij onderstaande exchanges.

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 228 Bitvavo
Coinmerce Coinmerce Nederlandse exchange, acceptatie iDeal & 150+ Cryptocurrencies 180 180 Coinmerce

Decred Technische Analyse

Decred is een antwoord op een aantal ernstige tekortkomingen die cryptocurrencies zoals bitcoin sinds hun ontstaan hebben geteisterd. Deze tekortkomingen – centralisatie, oligarchische controle en onverantwoord bestuur – dreigen het doel van gedecentraliseerd bestuur, waarvoor blockchain is uitgevonden, te ondermijnen.

Om deze misstanden aan te pakken, probeert Decred een zekere mate van democratische controle in het systeem te injecteren. Het valt nog te bezien of dit project succesvol zal zijn. Er bestaat geen twijfel over het technologische kaliber van het Decred-team, noch over de interne coherentie en de intellectuele ambitie van zijn langetermijnagenda.

Maar wat de menselijke natuur ook is, de prijs van democratie zou wel eens te hoog kunnen zijn om te kunnen dragen.

Decred koers verwachting 2024

Decred heeft een enorm groeipotentieel. Met gezonde fundamenten en een gepassioneerde ontwikkelaarsgemeenschap, zal Decred zichzelf waarschijnlijk voortdurend upgraden en mijlpaal na mijlpaal behalen in zijn streven om de gouden standaard van cryptocurrency te bereiken. Volgens de voorspelling en algoritmische analyse zou de prijs van 1 Decred-token (DCR) in 2024 mogelijk rond de $ 59,1 kunnen liggen.

Terwijl Bitcoin en Ethereum waarschijnlijk nog steeds de onbetwiste dubbele monarchen van de crypto-ruimte zullen blijven, zal Decred zeker aan momentum winnen met zijn inclusieve bestuursfilosofie en zijn steeds geavanceerdere technologische innovaties. Volgens de voorspelling en algoritmische analyse zou de prijs van 1 Decred-token (DCR) in 2024 mogelijk rond de 109,9 dollar kunnen liggen.

Decred koers verwachting 2024 – 2025

Dit jaar wordt een keerpunt, niet alleen voor Decred maar voor cryptocurrencies in het algemeen. Want dit is het jaar waarin blockchain waarschijnlijk mainstream zal worden in de samenleving, met elke moeder-en-pop belegger met zijn of haar eigen crypto portefeuille. Dit jaar zal ook beslissen welke munten zullen overleven en welke failliet zullen gaan. Decred zal waarschijnlijk niet alleen overleven, maar ook gedijen. Volgens de voorspelling en algoritmische analyse zou de prijs van 1 Decred token (DCR) in 2025 mogelijk rond de $133,7 kunnen liggen.

Koers Decred

In de afgelopen maanden heeft de Decred Koers een extreme groei doorgemaakt. Op dit moment is Decred inmiddels dan ook al terug te vinden in de top 50 van alle cryptocurrency Decreds. De marktwaarde van Decred is hard gegroeid en heeft inmiddels ruim een marktwaarde van 1 miljardbereikt. De verwachting is dat de marktwaarde de aankomende periode nog sterk zal gaan groeien.

Op dit moment zijn er in totaal 12,746,846  coins in omloop, deze cijfers zijn terug te vinden op Decredmarktcap.nl. Het merendeel van deze cryptomunt wordt verhandeld op de Binance exchange. Ook is het mogelijk om 24/7 de Decred koers in de gaten te houden op de website van Binance, Bitvavo, Kraken, Decredbase en andere exchanges waar het verhandeld kan worden.

Kijkend naar het laatste Decred nieuws, dan lijkt de Decred toekomst uiterst rooskleurig. Vele experts zijn positief over de crypto en het begint steeds meer acceptatie te verkrijgen. Dit heeft een erg positieve invloed op de Decred prijs.

Om in te kunnen spelen op eventuele Decred koers dalingen of stijgingen is het van belang om het laatste Decred Nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Wanneer Decred positief in het nieuws is, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om extra bij te kopen en later te verkopen. Om op de hoogte te blijven van het laatste Decred nieuws kun je terecht op deze pagina. Ook kun je hier de actuele Decred koers 24/7 bekijken.

De marktwaarde van de crypto is nog vrij klein te noemen in vergelijking met BitDecred, maar is het wel duidelijk dat de Decred koersprijs een sterke groei doormaakt. De Decred toekomst is er dus zeker ééntje om nauwlettend in de gaten te houden.

Is investeren in Decred een goede keuze?

Het gaat om een technische vraag over de toekomstige prijs en een filosofische vraag die raakt aan de kern van de betekenis van democratische controle. Decred is trots op zijn verfijnde bestuursstructuur die erop gericht is belanghebbenden uit alle hoeken erbij te betrekken. Maar het is gemakkelijker om democratie te handhaven in een stadstaat dan in een transnationaal imperium, en Decred is vooralsnog een stadstaat, klein, homogeen en verbonden met gemeenschapsbanden.

Zal het in staat zijn om zijn bestuursarchitectuur te handhaven zodra het honderdduizenden mainstream-gebruikers begint aan te trekken die hun stem willen laten horen? Zal het in staat zijn iedereen te geven wat hem of haar toekomt? Hoe zullen tegenstrijdige belangen met elkaar in evenwicht worden gebracht? Er is geen antwoord op deze vraag. Het is een eeuwigdurende puzzel, en alleen de tijd zal leren hoe alles zal uitpakken.

Decred kopen? Dat kan het beste bij onderstaande exchanges.

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 228 Bitvavo
Coinmerce Coinmerce Nederlandse exchange, acceptatie iDeal & 150+ Cryptocurrencies 180 180 Coinmerce