Crypto lending

Home » Blockchain & Crypto » Crypto lending

Van de zoveel manieren die er zijn om geld te verdienen met je gekochte of gemijnde crypto, is crypto lending ook een manier. De term crypto lending kun je vanuit twee kanten bekijken, de kant vanuit de persoon die leent. En vanuit de kant van de persoon die uitleent. In beide gevallen heeft het te maken met het verdienen van geld, het maken van winst. Uiteraard betaalt de persoon die leent, rente aan de persoon die uitleent.

Momenteel zijn onder andere de platformen Binance, Nexo, Celcius Network en BlockFi de bekendste voor crypto lending. En dus voor Bitcoin lending

Hoe werkt bitcoin lending?

We bekijken Bitcoin lending als eerst, omdat het de eerste en populairste cryptocurrency is. Veel mensen zijn ook geïnteresseerd in winst maken met Bitcoin. Met je Bitcoin bezit kun je dus Bitcoin rente innen door je Bitcoin uit te lenen. Dit wordt ook wel Bitcoin P2P lending of peer-to-peer lending genoemd. Om Bitcoin te lenen en uit te lenen, moet je een account hebben op een platform dat dit ondersteunt.

Momenteel zijn onder andere de platformen Binance, Nexo, Celcius Network en BlockFi de bekendste voor crypto lending. En dus voor Bitcoin lending. Met een account op deze platformen kunnen gebruikers een overeenkomst sluiten voor een Bitcoin lening. Het is wel zo dat de rente voor Bitcoin lending veel verschilt per platform. De rente loopt uiteen van 0,5% tot 8% op jaarbasis.

Belangrijk is om ook de risico’s na te gaan bij Bitcoin uitlenen. Een daarvan is dat de rente uitgedrukt wordt met de afkorting EAY, Estimated Annual Yield. Het is dus een geschatte of verwachtte rentepercentage over een jaar. Dat betekent dat de werkelijke rente kan verschillen van de genoemde rentepercentages.

Een andere is als je uitgeleende crypto nog steeds in jouw eigen beheer is. Of als je door het uitlenen het beheer over je crypto verliest. Het is mogelijk dat je om een bepaalde gegronde reden de lening wenst af te breken. En dat je dan ook de mogelijkheid hebt om dit te doen. Het is namelijk aangeraden het beheer over je eigen fondsen altijd te behouden.

Waarom is Crypto lending populair?

Je kunt dus rente innen door je crypto uit te lenen via een platform. Maar, hoe zit met het lenen van crypto? Waarom zou je crypto lenen? Je leent crypto omdat je ook op deze manier winst kunt maken. Het is zo dat je rente betaalt. En toch kun je op twee manieren winst maken. Een daarvan is crypto lenen en deze op een later tijdstip verkopen, wanneer de prijs stijgt. Je bent in dit geval, voordat je crypto leent, er zeker van dat de prijs van de crypto zal stijgen.

Momenteel zijn onder andere de platformen Binance, Nexo, Celcius Network en BlockFi de bekendste voor crypto lending. En dus voor Bitcoin lending

Je los je de rente netjes af volgens de overeenkomst. Wanneer de prijs stijgt van de crypto, verkoop je het tegen een voordelige prijs. En zo hou je er winst aan over. Bij de tweede manier, gaat het er juist om dat de crypto in waarde zal dalen in de toekomst. Dus je leent het en verkoopt het direct door. Wanneer waarde ervan daalt, koop je deze weer op met minder geld om de rente af te lossen. Terwijl je geld overhoudt en dus winst. Hierbij is belangrijk de ontwikkelingen op de markt goed te volgen.

Rente op crypto ontvangen

Als je crypto uitleent, kun je een passief inkomen zo genereren. Want je krijgt rente over de crypto die je hebt uitgeleend. Het is passief, omdat het enige wat je moet doen is, een overeenkomst sluiten met iemand anders op een lending platform, zoals Binance. Verder is het een kwestie van controleren wanneer je rente binnenkomt. Per dag, per week of per maand, afhankelijk van de overeenkomst. En eigenlijk kunnen zowel de persoon die uitleent als de persoon die leent, passief inkomen genereren.

Momenteel zijn onder andere de platformen Binance, Nexo, Celcius Network en BlockFi de bekendste voor crypto lending. En dus voor Bitcoin lending

Crypto lending is steeds populairder aan het worden, omdat je zo ook passief inkomen kunt genereren. Je kunt zowel door crypto uit te lenen als door crypto te lenen, winst maken. Belangrijk bij het uitlenen is dat je erop let hoe de overeenkomst in elkaar zit. Je moet altijd de controle van het beheer van je crypto in handen hebben. Bij het lenen van crypto, moet je zekerheid hebben over de verwachtingen van de crypto. 100% zeker zul je nooit zijn, maar je kunt wel een idee hebben door de marktontwikkelingen goed te volgen.

Remi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *