Crypto apps

Home » Blockchain & Crypto » Crypto apps

Iedereen met een beetje interesse in crypto heeft weleens gehoord van BitVavo, CoinBase of Binance. Dat zijn namelijk een aantal van de beste crypto apps van dit moment. Als je nog niet hebt gehoord van deze crypto apps, dan is het hoog tijd om je er eens in te verdiepen. Je telt tegenwoordig namelijk echt niet meer mee als je niet op een handelsplatform in cryptomunten handelt. Handelen in crypto is namelijk de nieuwe en moderne manier van beleggen, ook al bestaat de Bitcoin als sinds 2009.

De stijgende populariteit van crypto is toch vooral iets van de afgelopen jaren. In maart 2021 behaalde Bitcoin zijn absolute hoogtepunt, toen de munt meer dan 60.000 dollar waard was. Dat is natuurlijk een historisch hoogtepunt te noemen, maar laat je als beginnende cryptohandelaar door alle succesverhalen niet misleiden.

Het lijkt namelijk misschien makkelijk om veel geld te verdienen met cryptohandel, maar het is net zo makkelijk om veel geld te verliezen. Het is belangrijk dat je investering in een cryptomunt altijd een weloverwogen beslissing is. Zorg dus dat je handelt op een veilige manier! Daarom is het verstandig om gebruik te maken van de beste crypto apps. Wij zetten 5 van de beste crypto apps voor je op een rij.

Bitvavo – Beste Nederlandse crypto app

Bitvavo Nederlandse crypto app
Bekijk de Bitvavo app

Bitvavo is volgens veel Nederlandse gebruikers de beste crypto app. Het is in Nederland dan ook een van de meest gebruikte crypto apps, vooral vanwege het feit dat er veel voordelen aan gebruik van BitVavo zitten.

De app richt zich voornamelijk op beginnende cryptohandelaren, maar ook voor ervaren cryptotraders is Bitvavo zeker een aanrader. De app is beschikbaar voor zowel Apple- als Androidtelefoons en staat bekend als zeer veilig en gebruiksvriendelijk. Ook op de laptop kun je Bitvavo natuurlijk gebruiken via de prettige website.

 • Voordelen:
 • De transactiekosten die Bitvavo rekent zijn erg laag. Deze komen namelijk per transactie nooit hoger uit dan 0,25%. Als je dus een transactie voor 100 euro doet, ben je slechts 25 cent aan transactiekosten kwijt.
 • Bitvavo is ideaal voor staking. Staking is eigenlijk te vergelijken met sparen. Je investeert in een bepaalde munt en houdt deze voor lange tijd vast. Je handelt dus niet met deze munt. Dat levert jou na verloop van tijd namelijk maximaal 10,5% rente op. Vergeleken met de huidige spaarrente bij Nederlandse banken, is dat natuurlijk een enorm verschil!
 • BitVavo wordt ook gezien als een van de beste crypto apps vanwege het feit dat ze maar liefst 88 verschillende cryptomunten aanbieden om in te handelen.
 • Deze crypto app staat bekend als veilig. BitVavo is geregistreerd bij de Nederlandse Bank en maakt daarnaast gebruik van betrouwbare betaalmethodes, zoals iDeal en Credit Card.
  Nadelen:
 • Het enige nadeel dat je misschien kunt noemen, is dat de klantenservice geen gebruik meer maakt van een telefoonnummer. BitVavo heeft besloten de klantenservice namelijk volledig digitaal te regelen dus je kunt niet meer bellen als je een probleem hebt.

Bekijk de Bitvavo app zelf!

Binance

Crypto app Binance
Bekijk de Binance App

De crypto app met de meeste wereldwijde gebruikers is Binance. Dat heeft te maken met het enorme aanbod aan cryptomunten, maar ook zeker met de professionaliteit van de app. Daarnaast draait het niet alleen om het handelen in crypto, maar is er nog veel meer mogelijk met de Binance app. Ook voor beginnende cryptohandelaren leent Binance zich uitstekend. Daarom behoort Binance zonder twijfel tot de lijst met de beste crypto apps.

Voordelen:

 • Binance heeft een aanbod van ruim 200 cryptomunten waarin je kunt handelen.
 • De transactiekosten zijn slechts 0,1%.
 • Er zijn meerdere uitgebreide handelsfeatures, die je kunnen helpen om het handelen gemakkelijker te maken.
 • Met staking kan je rente in totaal oplopen tot zo’n 10%.
 • Binance wordt beschermt door het SAFU Fonds. Hierdoor weet je zeker dat het met de veiligheid in ieder geval goed zit.

Nadelen:

 • Binance heeft een live chat die 24 uur per dag te bereiken is. Op drukke dagen kan het echter behoorlijk lang duren voordat je geholpen wordt. Helaas is er geen mogelijkheid om telefonisch de helpdesk te bereiken.

Bekijk de Binance app zelf!

Bitpanda

Bitpanda cryptocurrency app
Bekijk de BitPanda app

Een ander handelsplatform, dat ook wel gezien kan worden als een van de beste crypto apps, is Bitpanda. Bitpanda bestaat al sinds 2014 en is de afgelopen jaren door zijn veelzijdigheid uitgegroeid tot een van de beste crypto apps in de wereld. Je kunt bij Bitpanda namelijk niet alleen handelen in crypto, maar ook bijvoorbeeld in aandelen of edelmetalen.

Voordelen:

 • Bitpanda biedt meer dan 55 van de populairste cryptomunten aan waarin je kunt handelen. Daarnaast kun je ook in andere beleggingsobjecten zoals aandelen en grondstoffen investeren.
 • Je kunt bij Bitpanda ook gebruik maken van 3 verschillende crypto indicie. Je kunt kiezen tussen de top 25, top 10 en top 5 cryptomunten.
 • Een andere reden waarom Bitpanda gezien wordt als een van de beste crypto apps, is dat je met maar liefst 11 verschillende betrouwbare betaalmethodes je geldzaken kunt regelen. Betaalmethodes waar je aan moet denken, zijn bijvoorbeeld iDeal, Bancontact en Credit Card.

Nadelen:

 • Vergeleken met andere crypto apps, zijn de transactiekosten van Bitpanda relatief hoog. Voor elke verkoop betaal je namelijk 1,29% aan transactiekosten en voor elke aankoop 1,49%.

Bekijk de BitPanda app zelf!

Coinbase

Coinbase app voor crypto
Bekijk de Coinbase app

Coinbase is op dit moment het op één na grootste handelsplatform voor cryptovaluta ter wereld. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat Coinbase geschikt is voor beginnende en ervaren cryptohandelaren. Vooral de gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid worden erg gewaardeerd en maken het dat Coinbase wordt gezien als een van de beste crypto apps ter wereld.

Voordelen:

 • Coinbase heeft een aanbod van ruim 50 verschillende populaire cryptomunten.
 • Met de Coinbase app kun je altijd en overal zien wat de koersen van verschillende cryptomunten op dat moment zijn. Dit wordt zeer nauwkeurig bijgehouden.
 • Veiligheid staat voor Coinbase centraal. De accountbeveiliging is dan ook op orde. Daar hoef je je als gebruiker van de app geen zorgen over te maken.
 • De app heeft een aantal handige features, zoals prijswaarschuwingen en het instellen van automatische aankopen.

Nadelen:

 • De transactiekosten zijn relatief hoog, al zijn ze wel lager dan bij Bitpanda. Bij Coinbase zijn de transactiekosten namelijk 0,5%.

Bekijk de Coinbase app zelf!

LiteBit

Litebit - beste cryptocurrency app
Bekijk de Litebit app

Vergeleken met de drie genoemde platforms, heeft LiteBit een stuk minder gebruikers. In totaal heeft deze Nederlandse crypto app een kleine miljoen gebruikers. Maar LiteBit wordt wel gezien als een van de beste crypto apps van Europa. Gebruikers vinden vooral het gemak van de LiteBit app erg prettig. Het handelen in crypto is met deze crypto app absoluut niet moeilijk. Mede daarom heeft LiteBit in 2019 en 2020 ook de prijs voor beste crypto app in Nederland gewonnen.

Voordelen:

 • Bij LiteBit kun je in de 56 populairste cryptomunten handelen.
 • Voor elke klacht, vraag of andere opmerking kun je altijd terecht bij de zeer uitgebreide helpdesk. LiteBit is via een live chat bereikbaar, maar ook via Whatsapp, e-mail en telefoon.
 • LiteBit is geregistreerd bij de Nederlandse Bank en staat bekend als zeer veilig.

Nadelen:

 • De transactiekosten van 2% zijn wat aan de hoge kant.

Bekijk de LiteBit app zelf!

Beste Bitcoin app

Een zeer gebruiksvriendelijk platform voor het kopen van Bitcoin in Nederland is Bitvavo. Het is de grootste broker van Nederland met rond de 700.000 klanten. Litebit heeft trouwens in opeenvolgende jaren de Cashcow Award ontvangen voor de beste cryptocurrency broker van Nederland. Zowel in 2020 als in 2019. Bovendien staat het officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Uiteraard kun je bitcoin kopen, app van Litebit ondersteunt meer dan 50 coins, met iDeal.

Je hoeft niet vooraf tegeoed te storten op Litebit. Je kunt snel beschikken over de uitbetaling, binnen 1 dag. Voor issues kun je chatten in het Nederlands met de klantvriendelijke klantenservice, bellen of contacten op sociale media. Litebit biedt zijn klanten een online wallet voor opslag van crypto. De transactiekosten zijn relatief hoog tot wel 2% en betalen met iDeal vereist een fee van € 0,42.

Betrouwbaar en veilig is het platform zeker met de tweestap verificatie van Google Authenticator app. Het werkt zowel op Android als iOS, je hebt een duidelijk overzicht van alle crypto in je wallet en je blijft up-to-date met het nieuws.

Lennard

Woont in Vietnam, interesse in cryptocurrency en passief inkomen.

Meer berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *