Coinbase IPO

Home » Blockchain & Crypto » Coinbase IPO

Het Amerikaans bedrijf Coinbase heeft pasgeleden aangekondigd een IPO te houden voor zijn aandelen. Maar wat voor bedrijf is het? Coinbase is een digitaal cryptovaluta wisselkantoor waar je vele cryptovaluta onderling kunt wisselen. In 2012 werd het bedrijf opgericht en is het grootste cryptovaluta wisselkantoor van Amerika. Brian Armstrong, voormalig Airbnb engineer, en Fred Ehrsam, een Goldman Sachs trader, zijn de oprichters. Coinbase aandeel IPO

Het duurde niet lang voor het bedrijf uitgroeide naar meer dan één miljoen gebruikers in 2014. Bovendien ontving het een tal van investeringen van verschillende financieringsbedrijven. Hierbij biedt Coinbase twee diensten aan. Het functioneren als wisselkantoor voor diverse digitale valuta en de verkoop van cryptovaluta aan particulieren. Echter is de verkoop gelimiteerd tot Bitcoin, Bitcoin cash, Ether, Ethereum Classic en Litecoin.

Initial Public Offering eind februari begin maart

Vanaf 2018 biedt Coinbase een koop- en verkoopmogelijkheid voor crypto’s in meer dan 32 landen. En in meer dan 190 landen is er een functionerende cryptovaluta wallet. De laatste tijd is de Coinbase stock veel in het cryptovaluta gerelateerd nieuws. Dit komt door hun eigen aankondiging over hun IPO (initial public offering) voor hun aandelen eind februari/begin maart. De Coinbase aandelen zullen dus beschikbaar worden op de markt.

Voorbereiding naar de IPO toe

De openbare uitgave van aandelen zal veel informatie geven over de waarde van het wisselkantoor. Ook van cryptocurrency die via dit digitaal wisselkantoor worden uitgewisseld. Het is dus belangrijk om de Coinbase stock naar aanleiding van de aankomende IPO grondig te bekijken en of investeren in Coinbase aandelen gunstig is. Aandeel Coinbase is nog niet beschikbaar op de markt.

Nadat de IPO heeft plaatsgevonden zal Coinbase stock hoogstwaarschijnlijk ook bij brokers beschikbaar zijn voor het publiek. Wil je investeren in Coinbase aandelen, dan is het verstandig om nu al een account te hebben bij een online broker. Zoek daarom nu al de juiste broker die past bij jouw handelsstrategie.

De online broker vormt de intermediaire schakel tussen de beurs en de belegger. Dat betekent dat de online broker ook kosten in rekening brengt hiervoor. Toch doen veel brokers hun best om de kosten laag te houden. Soms zijn bepaalde handelsproducten gratis. Dit betekent dat je een broker kunt vinden die niet te veel aan commissies vraagt. Denk eraan dat de broker goed gereguleerd is.

Als de broker een goed gereguleerde en veilig platform heeft, kun je zorgeloos beleggen. Zoals hoe wij de AFM in Nederland hebben, beschikken de meeste landen over één toezichthouder. Je wilt je beleggingen altijd kunnen controleren en daarom is het fijn als het handelsplatform van de broker beschikbaar is middels een goede mobiele app.

Coinbase Aandeel verwachtingen

Coinbase heeft besloten haar aandelen publiekelijk uit te geven om te kapitaliseren op de hoge waarde van onder andere Bitcoin. Dit werd besloten door de grote stijging in waarde van verscheidene cryptovaluta en de publiciteit die digitale valuta kreeg in de media eind 2020. Het toekomstig verloop van cryptovaluta zal dus sterk medebepalend zijn voor de waarde van aandeel Coinbase.

Door de volatiliteit van de cryptomarkt biedt dit natuurlijk niet veel zekerheid. Wel wordt verwacht dat de IPO van het grootste crypto wisselkantoor ter wereld de waarde van crypto’s nog meer zal opschroeven. Crypto’s en de aandelen gaan hand in hand want als cryptovaluta meer mainstream wordt, betekent dit uiteraard ook een stijging in waarde van Coinbase stock.

Beide zijn dus sterk afhankelijk van elkaar. Je kunt alleen afwachten wat de invloed zal zijn van de uitgave van Coinbase aandelen op de cryptomarkt. Wil je serieus investeren in de Coinbase stock, dan doe je er goed aan door de grote cryptovaluta op de voet te volgen. Zolang Bitcoin zijn waarde behoudt of zelfs verder stijgt, is het voordelig voor Coinbase stock.

Nu hebben Bitcoin en Ethereum historisch hoge waarden bereikt. Een goed moment voor Coinbase om zijn aandelen op de beurs te brengen. Experts zijn voorzichtig en waarschuwen toch voor de volatiliteit van cryptovaluta. Het enige wat je kunt doen is afwachten of crypto’s als Bitcoin hun waarde kunnen vasthouden. Of als de prijzen van deze weer zullen vallen zoals in 2018 gebeurde.

Het is daarom ten slotte belangrijk de waarde van cryptovaluta te volgen om een accurate inschatting te kunnen maken van de waarde van Coinbase stock. De waarde van aandeel Coinbase kan sterk stijgen in de periode na de IPO, als tijdens de Coinbase IPO de waarde van deze crypto’s stabiel blijft of zelfs gaat stijgen. Gebeurt dit dan is investeren in Coinbase stock een slim besluit.

Investeren in Coinbase stock is ook meer voor mensen die geloven in de waarde van crypto’s op lange termijn. Bovendien zijn deze mensen bereid om de koersen van verschillende crypto’s in de gaten te houden. Zo kunnen ze altijd een goed beeld hebben van het koersverloop van de Coinbase stock.

Remi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *