coinbase logo

Coinbase inloggen

Inloggen op Coinbase kan via Inloggen – Conbase.Coinbase

Coinbase is een crypto exchange platform dat veilig kopen, verkopen, opslag van digitale valuta en overdracht van virtuele activa biedt.

De standaard fiat valuta van Coinbase is de dollar, euro, en pond Sterling. Fiat valuta is een munteenheid uitgegeven door een overheid of land.

Coinbase werd in 2012 opgericht door Brian Armstrong, de huidige CEO en Fred Ehrsam en is een van het grootste crypto exchangeplatform in de Verenigde Staten. Omdat het de eerste grote crypto exchange in de Verenigde Staten was die naar de Nasdaq beurs ging met een startwaarde van 381 dollar, werd het al snel een cryptocurrency exchange met een market kapitaal van 99 miljard dollar. Vanaf 2020 heeft Coinbase een omzet van meer dan 1 miljard dollar. Tegen 2021 was Coinbase een van de grote crypto platforms met een enorm handelsvolume, liquiditeit en verkeer wereldwijd.

Coinbase homepage

Coinbase is een Amerikaans bedrijf met een legale licentie in de VS. Coinbase begon aanvankelijk met de handel in Bitcoin. Om aan zijn gedecentraliseerde criteria te voldoen, begon het andere cryptocurrencies toe te voegen, zoals Ethereum, XRP, Litecoin, en nog veel meer. Coinbase biedt twee verschillende platforms aan, Coinbase en Coinbase Pro. Coinbase en Coinbase Pro zijn beide eigendom van Coinbase Global.Inc, maar ze bieden heel verschillende tradingplatforms voor de handel in cryptocurrency. Coinbase Pro heeft complexe functies en wordt vooral aanbevolen voor actieve en professionele handelaren. Gewone Coinbase is vooral populair onder beginners vanwege de eenvoud van handelen.

coinbase website

Hoe werkt de Coinbase Exchange?

Als u cryptocurrency wilt kopen of verkopen op de Coinbase exchange, moet u een account bij hen aanmaken. Een account is snel en gemakkelijk te maakt op hun website. Bij het aankopen van cryptovaluta betaal je transactiekosten. Hieronder vindt u gedetailleerde informatie over hoe de betaling van de transactiekosten verloopt volgens een vierledig systeem:

-Niveau 1: Transacties van minder dan $10,00 kosten een vast bedrag van $0,99.

-Niveau 2: Transacties boven de $10.00 maar onder de $25.00 kosten een vast bedrag van $1.49

-Niveau 3: Voor transacties tussen $25.01 en $50.00 worden vaste kosten van $1.99 in rekening gebracht.

-Niveau 4: Transacties in het bereik van $50,00 tot $200,00 brengen vaste kosten van $2,99 met zich mee

coinbase get started

Coinbase kosten

De transactiekosten van Coinbase Pro zijn daarentegen eenvoudiger. Het is gebaseerd op uw maandelijkse handelsvolume en de liquiditeit van de cryptomunt op het moment van aankoop. Als uw order onmiddellijk beschikbaar is, wordt u een “taker”-tarief aangerekend; als uw order moet wachten op een koper, wordt u een “maker”-tarief aangerekend. Stortingen en opnames met Coinbase Pro moeten worden gedaan via een bankrekening, kaartaankopen zijn niet toegestaan. Kosten voor bankoverschrijvingen blijven van toepassing.

Hieronder een kort overzicht van de transactiekosten voor een Coinbase Pro account:

 • Transacties van minder dan $10.000 betalen een taker fee van 0,50% of een maker fee van 0,50%.
 • Transacties van $10.000 tot $50.000 betalen een taker fee van 0,35% of een maker fee van 0,35%
 • Transacties van $50.000 tot $100.000 betalen een taker fee van 0,25% of een maker fee van 0,15%
 • Transacties $100.000 tot $1 miljoen betalen een taker fee van 0,20% of een maker fee van 0,10%

Is Coinbase betrouwbaar?

Coinbase is een zeer veilig crypto exchange platform. Slechts 2% van het activa is online opgeslagen. De overige 98% van het activa is offline opgeslagen in cold storage, wat betekent dat het buiten het bereik van hackers is. Alle Coinbase-accounts beschikken over een tweestapsverificatie. Deze tweestapsverificatie vraagt naast de gebruikersnaam en het wachtwoord ook een code die naar het mobiele nummer van de klant wordt gestuurd. Alle Coinbase werknemers moeten een achtergrondcontrole doorstaan als onderdeel van hun aanwervingsproces. Coinbase is een van de meest betrouwbare en snelgroeiende exchanges in de cryptocurrency industrie. Hoewel veiligheid nooit 100% gegarandeerd is, heeft Coinbase veruit de beste infrastructuur en hanteert men zeer strenge veiligheidsmaatregelen om de veiligheid van het platform te garanderen.

Coinbase storten

U kunt uw Coinbase-rekening financieren door euro’s over te maken via een SEPA-overschrijving, een creditcard met 3D Secure, iDEAL, Sofort of PayPal. Het enige wat u hoeft te doen is uw externe e-wallet of creditcard te koppelen aan uw Coinbase account. En alle benodigde gegevens te verifiëren.

Coinbase contact

De klantenservice van Coinbase is zeer behulpzaam, en uw probleem wordt meestal binnen een paar uur behandeld. Coinbase heeft een grondige help-website met een zoekfunctie en antwoorden op de meest gestelde vragen kan je in het Engels en Duits vinden. Om een antwoord op uw vraag te krijgen, kunt u ofwel een onderwerp selecteren of de zoekbox bovenaan de pagina gebruiken. Als u niet tevreden bent met de antwoorden, is er klantendienst telefonisch of via de chat beschikbaar om u te helpen.

Als u contact wilt opnemen met Coinbase support, kunt u hen bellen op +1 888 908 7930 of een ticket aan maken via hun helpdesk.

Wat moet ik doen als Coinbase crasht?

De Coinbase website kan onbereikbaar zijn als gevolg van één van de onderstaande redenen:

 • Downtime van de server
 • Instabiel internetsignaal
 • Incompatibiliteit van website versies
 • De sever van Coinbase is overbelast
 • De privé beveiligingsinstellingen van uw browser laten het niet toe in te loggen

Voordat u contact opneemt met de Coinbase klantenservice, zorg ervoor dat u de bovenstaande test uitvoert om te bepalen of het probleem aan uw kant ligt of niet. Als de bovengenoemde alternatieven niet effectief zijn, kunt u rechtstreeks contact met hen opnemen via help.coinbase.com/en. Hier dan u het supportteam contacteren via livechat of het internationaal telefoonnummer +1 (888) 908-7930 bellen om u verdere te helpen.

Veelgestelde vragen

 • Biedt Coinbase een veilige wallet aan?

Naast Coinbase en Coinbase Pro applicatie, heeft de exchange ook een aparte portemonnee applicatie. Het goede is dat je geen Coinbase account nodig hebt om een Coinbase wallet te gebruiken. Coinbase wallet helpt voornamelijk bij het opslaan van je cryptomunten en het beheren van je private keys. Dit betekent dat u uw activa direct op uw apparaat kunt opslaan en niet bij een gecentraliseerd systeem.

 • Heeft Coinbase een eigen app?

Alle drie Coinbase apps, zowel Coinbase Pro, Coinbase en de Coinbase wallet zijn beschikbaar in de App Store voor iOS en de Google Play Store voor Android. U kunt ook de desktopversies voor Windows downloaden en installeren. Hetzelfde geldt voor je Mac computer, je kan de desktopversie downloaden via de Mac App Store.

 • Voor welke gebruiker is Coinbase het meest geschikt?

Coinbase is geschikt voor iedereen, of u nu een beginner, gevorderde of expert bent. U kunt kiezen voor de pro-versie van Coinbase als u een professionele handelaar bent die vertrouwd is met de complexiteit van het trading platform. Als u nieuw bent in het handel van cryptovaluta, overweeg dan om te beginnen met de gewone versie van Coinbase.

 • Is de Coinbase exchange geschikt voor beginners?

Zoals hierboven vermeld, is Coinbase zowel voor beginners als voor professionals. De reguliere versie wordt aanbevolen voor beginners omdat het een eenvoudige versie van het trading platform aanbiedt. De pro versie is vooral voor professionals.

 • Staking bij Coinbase

Staking stelt u in staat om geld te verdienen met uw cryptocurrency door deel te nemen aan het Proof of Stake (PoS) netwerk van een bepaalde munt. Wanneer u uw cryptocurrency inzet, maakt u de onderliggende blockchain van de munt veiliger en efficiënter. In ruil daarvoor wordt je beloond met extra cryptocurrency. Op een Proof of Stake blockchain moet een node een bepaalde hoeveelheid tokens op het netwerk aanwijzen, dit is vergelijkbaar met een borg. Als een node een blok succesvol verifieert, wordt deze beloond met stakingrewards, vergelijkbaar met hoe een miner wordt beloond in Proof of Work ketens. Staking op Coinbase is helaas niet mogelijk voor inwoners van Nederland, wel voor inwoners van België.

 • Heeft Coinbase een API?

Ja, Coinbase heeft een API of Application Programming Interface, deze maakt het mogelijk om bitcoin, bitcoin cash, litecoin, en ethereum eenvoudig te integreren in nieuwe software zoals tradingbots of andere trading software.

Coinbase’s API’s bieden een breed scala aan mogelijkheden, van het verkrijgen van alleen-lezen gegevens tot het creëren van iets wat nog nooit eerder is vertoond.

Enkele mogelijkheden van deze API:

 • Creëer wallets en adressen voor Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, en Ethereum.
 • Koop en verkoop Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, en Ethereum, en verzendontvang ze.
 • Bewaar Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, en Ethereum veilig.
 • Verkrijg huidige of historische prijsinformatie.
 • Ontvang alerts wanneer betalingen aankomen

Conclusiecoinbase logo

Coinbase is een betrouwbare crypto exchange met een aantal voor- en nadelen. Om te beginnen is de exchange vrij eenvoudig te gebruiken, de website is aantrekkelijk en de beveiliging is uitstekend. Verder is de verscheidenheid aan verschillende soorten cryptocurrency beperkt; je kunt ze echter altijd snel kopen of verkopen. Over het geheel is Coinbase een van de meest populaire exchange om Bitcoins en de meer populaire cryptomunten te verkrijgen. Betrouwbaarheid en volume zijn heel belangrijk, wat verklaart waarom Coinbase nog steeds zo populair is.