Het Chainlink netwerk heeft aan populariteit gewonnen door het bieden van betrouwbare gegevensbescherming tegen ongeautoriseerde toegang voor complexe slimme contracten op elke blokketen. Door de decentrale oracles oplossing die het bedrijf biedt, heeft het bedrijf aan geloofwaardigheid en populariteit gewonnen in de decentrale financiële apps markt. Wat is Chainlink en hoe werkt het? In dit artikel bespreken we de prijsvoorspellingen van Chainlink, behandelen we de fundamenten van het project en sluiten we af met de prijsvoorspellingen van experts.
Meer informatie | Voordelen | Rating | Aantal cryptocurrencies | Aanbieder |
---|---|---|---|---|
![]() |
Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf | 9.5 | 204 | Bitvavo |
![]() |
De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2023. | 9.2 | 43 | Finst |
![]() |
Veel gebruikte exchange wereldwijd. | 8.7 | 744 | Kucoin |
Inhoudsopgave
Wat is Chainlink?
Chainlink is een blockchain platform dat is ontworpen om klanten te beschermen tegen onbevoegde toegang bij het uitwisselen van gegevens, terwijl ze werken met complexe slimme contracten. De Chainlink oplossing biedt geavanceerde gegevensbescherming zowel binnen als buiten de blockchain. De Chainlink blockchain bestaat uit speciale knooppunten die bekend staan als orakels. Om het netwerk goed te laten functioneren, moeten de slimme contracten correct werken en moeten de gegevens die naar hen worden verzonden betrouwbaar zijn.
Een decentraal orakelnetwerk controleert de invoergegevens uit verschillende bronnen en stuurt deze vervolgens door naar een slim contract. Zo wordt een hogere nauwkeurigheid van de invoerinformatie bereikt, die soms moeilijk op een gecentraliseerde manier te verifiëren is. Bovendien wordt zo manipulatie van de gegevens voorkomen. Het Chainlink orakel fungeert als een betrouwbare brug tussen dataleveranciers en hun klanten. Inzetten op de hoge koersverwachtingen van Chainlink? Chainlink kopen kan het goedkoopst bij deze exchange of via deze exchange.
Hoe werkt Chainlink (LINK)?
Chainlink (LINK) is een decentraal netwerk van orakels die in de eerste plaats bedoeld zijn om slimme contracten te verbinden met informatie uit de omgeving. Omdat een blokketen geen vrije toegang heeft tot informatie buiten zijn systeem, fungeert het orakel als een informatiekanaal in een slim contract. Het Chainlink netwerk gebruikt als onderliggende waarde LINK tokens, die nodig zijn om off-netwerkdatastromen te extraheren. Alle tokens worden gevormd tot een leesbaar blockchain en off-chain network computing systeem dat zorgt voor een betrouwbare, veilige workflow.
Chainlink is gebaseerd op klanten en dataproviders. Klanten selecteren specifieke gewenste data, en aanbieders delen alleen deze data. Als garantie blokkeren dataanbieders een bepaald percentage van de LINK-tokens wanneer ze een aanbieding voor data publiceren. Deze tokens kunnen in beslag worden genomen in geval van wangedrag van de leverancier. Tegelijkertijd gebruikt Chainlink het orakelreputatiesysteem om de verstrekte gegevens te verzamelen en te evalueren. Als alles soepel verloopt, ontvangen leveranciers gewoon hun betaling en is iedereen tevreden.
Chainlink verbindt dataleveranciers met de klanten. De projectontwikkelaars gaan ervan uit dat slimme contracten de bedrijfsketens van bestaande industrieën aanzienlijk kunnen verbeteren. Op dit moment is de mogelijkheid om informatie van een externe bron te verkrijgen echter zeer beperkt. Daarom ontwikkelt Chainlink een betrouwbaar, sterk beveiligd decentraal orakelnetwerk met behulp van blokketentechnologie. Het Chainlink netwerk verbindt een slim contract met:
- Elk ander smart contract
- Diverse API’s
- Bankbetalingssystemen
- Externe bronnen.
Het Chainlink netwerk bestaat uit twee hoofdcomponenten: een blockchain en een off-chain. De twee elementen staan in wisselwerking met elkaar om actuele en betrouwbare gegevens te leveren. Blockchains selecteren het orakel op basis van de parameters die door het slimme contract worden gevraagd. Het off-chain gedeelte bestaat uit oracle nodes die verbonden zijn met het Ethereum netwerk en die data verzamelen die door gebruikers worden opgevraagd. De software van Chainlink verwerkt de ontvangen informatie. Het wordt ook gebruikt door grote organisaties, waaronder SWIFT, een internationale onderneming die zich bezighoudt met wereldwijde monetaire transacties.
Smart contracts
Smart contracts maken het mogelijk om cryptocurrency te verplaatsen van het ene adres naar het andere wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Slimme contracten zijn in de blokketen beschikbaar voor het publiek, wat betekent dat de parameters van de overeenkomst of de contractkenmerken niet meer kunnen worden gewijzigd als ze eenmaal zijn uitgerold.
Slimme contracten die gegevens buiten de keten vereisen, moeten een betrouwbare bron hebben om gegevens veilig in de keten over te dragen voordat deze gegevens heen en weer worden overgedragen aan een partij buiten de keten. Dat communicatieprobleem heeft de ontwikkeling van slimme contracten eerder afgeremd. Met de opkomst van orakels behoort dat probleem echter tot het verleden. Slimme contracten kunnen nu voor verschillende scenario’s worden gebruikt.
De Chainlink koersverwachting in 2023
Dit jaar is er een gestage Chainlink integratiestroom geweest, met onder meer partnerschappen met de grootste namen in DeFi, maar ook integratie met Microsoft en IBM. Nu is het tijd om de LINK crypto prijsvoorspelling van populaire voorspellingsdeskundigen en bureaus te evalueren.
Voorspelling van de prijs voor 2023-2025
Volgens de Chainlink prijsvoorspelling van Trading Beasts zal de toekomstige prijs van LINK in 2022 stabiel blijven. Zij voorspellen dat Chainlink in 2022 zal handelen binnen de $13-$18 range. In de volgende jaren zal Chainlink blijven groeien en niet onder de $14 komen. Zoals Trading Beasts stelt, kan Chainlink in de toekomst $27 bereiken in 2023.
Koers Chainlink
In de afgelopen maanden heeft de Chainlink Koers een extreme groei doorgemaakt. Op dit moment is Chainlink inmiddels dan ook al terug te vinden in de top 10 van alle cryptocurrency Chainlinks. De marktwaarde van Chainlink is hard gegroeid en heeft inmiddels ruim een marktwaarde van 12 miljard bereikt. De verwachting is dat de marktwaarde de aankomende periode nog sterk zal gaan groeien.
Op dit moment zijn er in totaal 414,509,556 coins in omloop, deze cijfers zijn terug te vinden op Chainlinkmarktcap.nl. Het merendeel van deze cryptomunt wordt verhandeld op de Binance exchange. Ook is het mogelijk om 24/7 de Chainlink koers in de gaten te houden op de website van Binance, Bitvavo, Kraken, Chainlinkbase en andere exchanges waar het verhandeld kan worden.
Kijkend naar het laatste Chainlink nieuws, dan lijkt de Chainlink toekomst uiterst rooskleurig. Vele experts zijn positief over de crypto en het begint steeds meer acceptatie te verkrijgen. Dit heeft een erg positieve invloed op de Chainlink prijs.
Om in te kunnen spelen op eventuele Chainlink koers dalingen of stijgingen is het van belang om het laatste Chainlink Nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Wanneer Chainlink positief in het nieuws is, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om extra bij te kopen en later te verkopen. Om op de hoogte te blijven van het laatste Chainlink nieuws kun je terecht op deze pagina. Ook kun je hier de actuele Chainlink koers 24/7 bekijken.
De marktwaarde van de crypto is nog vrij klein te noemen in vergelijking met BitChainlink, maar is het wel duidelijk dat de Chainlink koersprijs een sterke groei doormaakt. De Chainlink toekomst is er dus zeker ééntje om nauwlettend in de gaten te houden.
Gaat Chainlink (LINK) omhoog?
Op basis van de vooruitgang die Chainlink’s team heeft geboekt en de populariteit die de cryptomunt heeft verworven, zijn de vooruitzichten voor verdere groei enorm. Chainlink zou in de toekomst moeten groeien, maar we moeten er wel rekening mee houden dat de asset vooralsnog op sterke weerstand stuit en dat het gezond zou zijn om een pullback te hebben voordat het verder groeit.