Campervan roadtrip door Bryce Canyon, Amerika

Bryce Canyon! We besloten deze ochtend maar eens vroeg te vertrekken. En maar goed ook, want de rit duurde uiteindelijk een stuk langer dan we hadden verwacht. De weg erheen was niet al te best, rustig aan dus! De wegen waren ook echt eindeloos lang, zo ver als het oog kon zien, alsmaar rechtdoor. We reden grote delen van de dag letterlijk in the middle of nowhere. Toch keken we onderweg onze ogen uit, en we werden zo nu en dan getrakteerd op echte Amerikaanse plaatjes (zie foto’s), alsof je zo in een film bent gestapt. Prachtig!

The wegen richting Bryce Canyon zijn eindeloos

Wil je in drie minuten de hoogtepunten zien? Check dan de video!

Een roadtrip langs kleine dorpjes, Ford Mustangs en Halloween

Het was leuk om langs de kleine dorpjes te rijden met van die echte boerderijen met oude tractors. We zagen uitgestorven tankstations en roestende Ford Mustangs. De uitgestrekte valleien gaven de roadtrip richting Bryce Canyon echt een extra dimensie. De rit was lang, maar we keken onderweg onze ogen uit. Dit is Amerika op zijn best! Omdat het bijna Halloween was waren ook de veranda’s versiert met pompoentjes en skeletten, hoe Amerikaans kan een roadtrip zijn?

Een oude Ford Mustang bij een verlaten tankstation, alsof de tijd hier heeft stilgestaan
Een oude Ford Mustang bij een verlaten tankstation, alsof de tijd hier heeft stilgestaan
Een verlaten huis in de vallei
Halloween versiering bij een typisch Amerikaans huis op het platteland
Beautiful house in the middle of nowhere
Onze coole campervan en Crackers met pindakaas, Malou is er dol op!
Onze coole campervan en Crackers met pindakaas, Malou is er dol op!

Aankomst in Bryce Canyon & een camping zoeken

Aan het eind van de middag kwamen we dan toch aan in Bryce. Bryce Canyon is ook weer een Nationaal Park dus alleen toegankelijk met de Nationale park pas. In het park zijn campings beschikbaar. Je rijdt erheen, kiest een beschikbare plek, neemt een envelop bij de ingang, vult je gegevens in op de envelop en stopt deze met geld ($18!) in een brievenbus. Klaar!

De campingplaats midden in het bos

Op de plaats was ook plek om een kampvuurtje te maken, een picknicktafel, toiletten, maar helaas geen douche. De keuze is een dagje niet wassen, of douche-improvisatie met de kraan van je campervan en de ander die een grote handdoek omhoog houdt om een mini-douchecabine te improviseren. Lekker fris!

Kamperen midden in het bos, het blijft apart. 

Kampvuur, de prachtige sterrenhemel en vrieskou in Bryce

In Bryce werd het ‘s nachts ook weer erg koud. Voordat de zon onderging hadden we ons al ingepakt in vier lagen kleding. En ja, dat is echt nodig! Rond een uur of 9 in de avond lag te temperatuur rond het vriespunt, dus het kampvuur moest flink worden opgestookt. Daar was het dan ook heerlijk vertoeven, met een lekkere whiskey in de hand keek ik geregeld naar boven. De sterrenhemel was erg goed zichtbaar door de kraakheldere lucht, en voor het eerst in mijn leven kon ik de Melkweg gewoon goed zien, met het blote oog!

The Lodge bij Bryce Canyon (en de exacte lokatie)

Wil je lekker knus en warm binnen zitten dan kan dat ook, dan ga je naar ‘The Lodge’. Hier is het hotel en restaurant en in de lobby was het heerlijk warm bij het haardvuur. Mensen zaten in de comfortabele banken en stoelen te lezen en wij gingen een avondje lekker zitten om te schrijven een foto’s uit te zoeken. Het viel allemaal weer even heerlijk op zijn plek..

Een van de Lodges die je kunt huren

Activiteiten in en rond The Lodge bij Bryce Canyon

In “the Lodge’ worden ook geregeld activiteiten georganiseerd. Het programma staat in het krantje wat je krijgt als je het park binnen rijdt. Deze avond was er een Duitse vrijwilliger die vertelde over alle nationale parken in Amerika, de geschiedenis en hoe de nationale parken tot stand zijn gekomen. Met een flinke beamer werd dit ondersteund door foto en videobeelden, best interessant en we zaten lekker warm! Zeker de moeite waard om aan te sluiten, als je er toch bent..

Sterrenkijken bij The Lodge Bryce

We zagen dat je op andere dagen ook door een grote telescoop naar de sterren kon kijken, dat was even balen! We hadden dit namelijk graag willen doen maar helaas konden we niet nog een aantal dagen op deze plek blijven. Teleurstellend, maar het was helaas niet anders.

Hiken en wandelroutes door Bryce Canyon

De volgende dag trokken we de wandelschoentjes aan om daadwerkelijk de canyon in te gaan. Net toen we naar beneden liepen kwamen we gasten tegen die we in The Grand Canyon hadden ontmoet met kamperen. Toevallig! Amerika is toch niet zo groot! We besloten en deel van de wandelroute samen te vervolgen.

Jesse and Jacob, onze vrienden van de Grand Canyon. We kwamen ze weer tegen in Bryce Canyon!

Er zijn meerdere wandelroutes beschikbaar. Van licht tot extreem lang en zwaar, er is eignelijk voor ieder wat wils. Hieronder een kleine greep uit de verschillende wandelroutes in Bryce Canyon.

Bryce Canyon hiking trail map
Bryce Canyon hiking trail map

De verschillende trails door Bryce Canyon en de afstanden

  • Mossy cave trail – 1,5 kilometer
  • Navajo loop trail – 2 kilometer
  • Queens garden trail – 3 kilometer
  • Tower bridge trail – 5 kilometer
  • Hat shop trail – 6,5 kilometer
Even de bomen knuffelen. Dankjewel, moeder natuur!
1 van de vele mooie viewpoints in Bryce Canyon
Erosie hard aan het werk, prachtige plaatjes.
Squirrels (eekhoorntjes) in Bryce Canyon. Je ziet ze overal.
De bomen vinden hun weg naar boven, een prachtig gezicht.

Dat was het voor nu! In onze volgende blog verlaten we even de natuur en gaan we los in Las Vegas. Hier gaan we feesten in een partybus limousine en maken we kennis met feestgangers vanuit de hele wereld. De schaamteloze video is niet te missen, check it out!

5 comments

Complimentje geven, een vraag stellen of wat te zeuren? Laat dan hier je berichtje achter...