Unieke roadtrip door Bryce Canyon, Amerika

Bryce Canyon! We besloten deze ochtend maar eens vroeg te vertrekken. De rit duurde uiteindelijk een stuk langer dan we verwacht hadden. De weg erheen was niet al te best, rustig aan dus! De wegen waren ook echt eindeloos lang, zo ver als het oog kon zien, alsmaar rechtdoor. We reden grote delen van de dag letterlijk in the middle of nowhere. Toch keken we onderweg onze ogen uit, en we werden zo nu en dan getrakteerd op echte Amerikaanse plaatjes (zie foto’s), alsof je zo in een film bent gestapt. Prachtig!

Onderweg richting Bryce Canyon

Wil je in drie minuten de hoogtepunten zien? Check dan de video.

Kleine dorpjes en Halloween

Het was leuk om langs de kleine dorpjes te rijden met van die echte boerderijen met oude tractors. Uitgestorven tankstations en roestende Ford Mustangs, we zagen het allemaal. De uitgestrekte valleien gaven de roadtrip richting Bryce Canyon echt een extra dimensie. De rit was lang, maar we keken onderweg onze ogen uit. Dit is Amerika in zijn puurste vorm! Omdat het bijna Halloween was waren ook de veranda’s versiert met pompoentjes en skeletten, hoe Amerikaans kan een roadtrip zijn?

Een oude Ford Mustang bij een verlaten tankstation, alsof de tijd hier heeft stilgestaan
Een verlaten huis in de vallei
Halloween versiering bij een typisch Amerikaans huis op het platteland
Crackers en pindakaas, Malou is er dol op!

Aankomst in Bryce Canyon

Aan het eind van de middag kwamen we dan toch aan in Bryce. Bryce Canyon is ook weer een National Park dus toegankelijk met de pas. In het park zijn campings beschikbaar. Je rijdt erheen, kiest een beschikbare plek, neemt een envelop bij de ingang, vult je gegevens in op de envelop en stopt deze met geld ($18!) in een brievenbus.

De campingplaats

Op de plaats was ook plek om een kampvuurtje te maken, een picknicktafel, toiletten, maar helaas geen douche. De keuze is een dagje niet wassen, of douche-improvisatie met de kraan van je campervan en de ander die een grote handdoek omhoog houdt om een mini-douchecabine te improviseren. Lekker fris!
Kamperen midden in het bos, het blijft apart. 

Kampvuur, sterrenhemel en de vrieskou

In Bryce werd het ‘s nachts ook weer erg koud. Voordat de zon onderging hadden we ons al ingepakt in vier lagen kleding. En ja, dat is echt nodig! Rond een uur of 9 in de avond lag te temperatuur rond het vriespunt, dus het kampvuur moest flink worden opgestookt. Daar was het dan ook heerlijk vertoeven, met een lekkere whiskey in de hand keek ik geregeld naar boven. De sterrenhemel was erg goed zichtbaar door de kraakheldere lucht, en voor het eerst in mijn leven kon ik de Melkweg gewoon goed zien, met het blote oog!

The Lodge

Wil je lekker knus en warm binnen zitten dan kan dat ook, dan ga je naar ‘The Lodge’. Hier is het hotel en restaurant en in de lobby was het heerlijk warm bij het haardvuur. Mensen zaten in de comfortabele banken en stoelen te lezen en wij gingen 1 avondje lekker zitten en schrijven.

Een van de Lodges die je kunt huren

Activiteiten in en rond the Lodge

In “the Lodge’ worden ook geregeld activiteiten georganiseerd. Het programma staat in het krantje wat je krijgt als je het park binnen rijdt. Deze avond was er een Duitse vrijwilliger die vertelde over alle nationale parken in Amerika, de geschiedenis en hoe de nationale parken tot stand zijn gekomen. Met een flinke beamer werd dit ondersteund door foto en videobeelden, best interessant en we zaten lekker warm!

We zagen dat je op andere dagen ook door een grote telescoop naar de sterren kon kijken, dat was even balen! We hadden dit namelijk graag willen doen maar helaas konden we niet nog een aantal dagen op deze plek blijven.

Hiken door Bryce Canyon

De volgende dag trokken we de wandelschoentjes aan om daadwerkelijk de canyon in te gaan. Net toen we naar beneden liepen kwamen we gasten tegen die we in The Grand Canyon hadden ontmoet met camperen. Toevallig! Amerika is toch niet zo groot!
Jesse and Jacob, onze vrienden van de Grand Canyon. We kwamen ze weer tegen in Bryce Canyon!
Even de bomen knuffelen. Dankjewel, moeder natuur!
1 van de vele mooie viewpoints in Bryce Canyon
Erosie hard aan het werk, prachtige plaatjes.
Squirrels (eekhoorntjes) in Bryce Canyon. Je ziet ze overal.
De bomen vinden hun weg naar boven, een prachtig gezicht.

Dat was het voor nu! In onze volgende blog verlaten we even de natuur en gaan we los in Las Vegas. De schaamteloze video is niet te missen, check it out!

5 comments

Complimentje geven, een vraag stellen of wat te zeuren? Laat dan hier je berichtje achter...