Search
Close this search box.
bitvavo logo

Bitvavo inloggen

Je kan inloggen bij de Bitvavo exchange door naar de volgende pagina te gaan.bitvavo logo

De Bitvavo cryptocurrency exchange is opgericht in mei 2017, maar officieel op de markt gebracht in 2018. De exchange werd opgericht door een team van ontwikkelaars die een platform wilden bieden voor de Europese markt dat veilig en gebruiksvriendelijk was en dit met transparante prijzen, lage kosten en een groot aanbod van verschillende cryptomunten.

Het team van ontwikkelaars is gevestigd in Amsterdam en is voortdurend bezig met het verbeteren van de diensten en het uitbreiden van het platform om meer mensen wereldwijd te kunnen bereiken. Het platform biedt meer dan honderd verschillende cryptocurrencies aan en is beschikbaar is in het Nederlands, Engels, Spaans, Italiaans, Frans en Duits.

Bitvavo is een van de beste platforms voor beginners, maar ook de gevorderde traders kunnen zeker gebruikmaken van het platform. Deze cryptocurrency exchange is de grootste en goedkoopste exchange van Nederland, zo is er in 2020 voor drie miljard euro verhandeld op het Bitvavo platform.

Hoe maak ik een account aan bij Bitvavo?

Een account aanmaken of inloggen bij Bitvavo kan via de website Bitvavo.com.

Om een account aan te maken bij Bitvavo moet u 18 jaar of ouder zijn en een inwoner zijn van de Europese Unie. Je kan eenvoudig en gratis een account aanmaken bij Bitvavo. Eenmaal op de website, wordt u voorzien van een registratieformulier waar u uw gegevens kan invoeren zoals ze op uw bankrekening en identificatiedocument staan. Stel na de registratie een sterk wachtwoord in om uw account te beveiligen. U ontvangt een e-mail om uw gegevens te bevestigen. Uw account is daarna klaar voor gebruik.

Bitvavo biedt verschillende niveaus aan voor gebruikers. We geven je hieronder wat meer uitleg over de verschillende verificatieniveaus:

Starter: Dit is het laagste niveau dat je bereikt na het aanmaken van een account. In dit niveau, heeft de gebruiker beperkte toegang, en kan hij niet handelen. In dit niveau hoeft u alleen uw e-mailadres te verifiëren.

Gevorderd: In dit niveau moet je je e-mail verifiëren alsook je persoonlijke gegevens. Het verificatieproces kan worden gedaan met behulp van je rijbewijs, identiteitskaart, of paspoort, plus een selfie om te verifiëren dat u het bent. Als laatste stap zal je ook je bankrekening moeten aangeven, dit doe je door een klein bedrag van je Bitvavo-rekening over te maken. Je bankrekening is hierna gekoppeld aan uw Bitvavoaccount, nu kan je eenvoudig tegoeden opnemen en storten.

Pro: Het kan nodig zijn om uw account te upgraden naar pro om goed te kunnen verdienen. Met een pro-account kunnen handelaren en investeerders onbeperkt cryptovaluta verhandelen, storten en opnemen. Om uw account te upgraden, moet u bewijzen voorleggen die de bronnen van uw activa verifiëren. Het bewijs kan een jaarrekening, salarisstrook of belastingaangifte zijn.

Hoe werkt de Bitvavo crypto exchange?

Binnen het Bitvavo platform kan je werken met twee systemen, één hiervan is een eenvoudig te gebruiken dashboard waar je kan kiezen uit het menu handelen, staken, storten of opnemen. Binnen het menu handelen kan je via een eenvoudig swap systeem je Bitcoin en andere cryptovaluta makkelijk verhandelen met één klik op de knop “verkopen” of “kopen”. Je order zal dan geplaatst worden en zodra je cryptocurrency gekocht of verkocht is, krijg je hiervan een melding in het dashboard. Het tweede handelssysteem kan je activeren door op de knop geavanceerd de klikken. Hier zal je dan een meer geavanceerd dashboard te zien krijgen met zowel een grafiek van de gekozen cryptocurrency, het orderboek, market depth, de recentste trades, alsook een order tab waar je je orders kan ingeven. In dit geavanceerde systeem kan je ook met verschillende ordertypes werken zoals een Limit en Market order of de nog meer gevorderde orders zoals Good Til Canceled, Immediate Or Cancel, Fill or Kill of een Stop-limietorder. Zoals je dus kan zien kan zowel de beginnende als gevorderde belegger gebruikmaken van de Bitvavo exchange.

bitvavo

Is de Bitvavo exchange betrouwbaar?

Veiligheid is een belangrijke zorg als het gaat om online handelen en cryptocurrency. Bitvavo heeft verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen om uw geld te beschermen. Ze gebruiken de nieuwste veiligheidsmaatregelen om de handelsrekeningen, investeringen en persoonlijke gegevens van klanten te beschermen.

De gebruiker heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van twee-factor authenticatie. Deze authenticatie kan worden gebruikt voor zowel inlogpogingen als opnames van digitale valuta. Met twee-factor authenticatie of 2FA, vraagt Bitvavo twee verschillende bevestigen om in te loggen op je account. Dit betekent dat als iemand toegang wil krijgen tot uw account, hij zowel het wachtwoord als je telefoon moet bezitten om in te loggen. Met deze extra verificatie zorgt Bitvavo ervoor dat je de enige bent die veilig toegang krijgt tot je account.

De Bitvavo exchange heeft een eigen stichting opgericht, namelijk de “Stichting Bitvavo Payments” deze stichting beheert de tegoeden van klanten om deze tegoeden veiling te stellen mocht Bitvavo failliet gaan. Als dat niet genoeg, is deze gigantische cryptocurrency exchange ook nog eens geregistreerd als officiële crypto-dienstverlener bij DNB of beter gezegd “De Nederlandsche Bank”, de Centrale Bank van Nederland. Hiermee voldoet Bitvavo aan de internationale standaard voor informatiebeveiliging en managementsystemen en zorgen ze ervoor dat hun klant- en bedrijfsinformatie beschermd is.

Bitvavo hanteert de onderstaande beveiligingsmaatregelen:

 • Twee-factor authenticatie met Google Authenticator, Authy, LastPass, Microsoft, of Yubico.
 • Cold wallets met meerdere handtekeningen
 • ISO-certificeringen zoals ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017
 • Bitvavo screent hun medewerkers en geeft hen op regelmatige basis opleiden in verband met veiligheidsnormen en veiligheidsrisico’s
 • Anti-phishing code in de e-mail communicatie
 • Whitelist beheer en toegangsregels zo kan je ervoor zorgen dat alleen de IP-adressen op de whitelist mogen inloggen.
 • Whitelist voor opnameadressen
 • Apparaat- en IP-beheer
 • Gegevensbescherming (AVG)
 • Bitvavo paste de vijfde antiwitwasrichtlijn (AMLD5) toe

Bitvavo reviews

Bitvavo wordt als uitstekend beoordeeld op Trustpilot met een gemiddelde score van 4,3 / 5 en met een totaal van 9639 reviews, dit is een geweldig resultaat.

Contact opnemen met de klantenservice

De klantendienst van Bitvavo is zeer behulpzaam en uw vraag wordt meestal binnen een paar uren beantwoord. Bitvavo biedt ook een uitgebreide helppagina aan die beschikbaar is in het Nederlands, Engels, Spaans, Italiaans, Frans en Duits met antwoorden op de meest gestelde vragen. U kunt een onderwerp kiezen of het zoekveld bovenaan de pagina gebruiken om een antwoord te vinden op uw vraag. Als je niet tevreden bent met de vragensectie, is de klantendienst direct beschikbaar om in uw vragen te beantwoorden.

U kunt ook gebruikmaken van de live chat of een e-mail sturen om contact op te nemen met het supportteam van Bitvavo, zo kan je hen van 10:00 uur tot 17:00 uur op weekdagen contacteren via e-mail en live chat en in het weekend kan je het support team enkel via e-mail bereiken tussen 10:00 uur en 18:00 uur.

Geld storten of geld opnemen 

Storten is een belangrijk aspect omdat u niet kunt beginnen met handelen zonder wat geld op uw rekening te storten. Het stortings- en opnameproces in Bitvavo is een zeer simpel proces. Het platform biedt vijf betaalmethodes aan waardoor Bitvavo de klant de keuze geeft uit de meest gebruikte betalingsmethode in Nederland, België en andere Europese landen.

Bitvavo ondersteunt de volgende betalingsmethodes:

 • Bancontact
 • EPS Überweisung
 • Giropay
 • SEPA-overschrijving
 • iDEAL

Kosten bij Bitvavo

Zoals bij alle crypto exchanges zijn er verschillende kosten en vergoedingen verbonden aan de Bitvavo. De kosten bestaan uit handelskosten, opname- en stortingskosten.

Handelskosten:

Er zijn twee soorten handelskosten bij de Bitvavo crypto exchange, maker fees en taker fees.

Maker fees kosten tussen -0.01% en 0.15% per transactie afhankelijk van je handelsvolume in de afgelopen 30 dagen.

Maker fees is een bedrag dat in rekening wordt gebracht wanneer een gebruiker een order aanmaakt, maar niet direct wordt uitgevoerd en liquiditeit toevoegt aan het orderboek. Een maker is iemand die een order plaatst om een bepaalde valuta te kopen of te verkopen, maar de transactie pas uitvoert als iemand anders een overeenstemmend order plaatst.

Taker fees kosten tussen 0.04% en 0.25% per transactie afhankelijk van je handelsvolume in de afgelopen 30 dagen. Deze taker fees zijn van toepassing als uw order direct wordt uitgevoerd op basis van de beschikbare orders in het orderboek.handelskosten bitvavo

De stortingskosten:

Afhankelijk van de betaalmethode die u gebruikt zullen de kosten tussen 0 en 2,25% bedragen. Voor de meest gebruikte betaalmethoden zoals iDEAL, Bancontact en SEPA Bankoverschrijving zijn er geen stortingskosten. Het is aan u om een betaalmethode te kiezen die aan uw behoeften voldoet. Bitvavo heeft ook een maximum bedrag dat u kunt storten in een enkele transactie, dit maximum bedrag varieert per stortingsmethode.

stortingskosten bitvavo

De opnamekosten:

Alle opnamekosten zijn ingesteld in cryptocurrency en variëren van welke cryptocurrency je wilt opnemen. Bitvavo stelt een minimum bedrag in dat je moet opnemen per transactie.

Voordelen van Bitvavo ten opzichte van andere crypto exchanges

Veel grote buitenlandse exchanges bieden niet de mogelijkheid aan om met iDEAL te betalen, maar Bitvavo doet dat wel. Bitvavo is een Nederlands bedrijf, je weet dus dat je investering bij een erkende Nederlandse exchange zit die geregistreerd is als crypto-dienstverlener bij de Centrale Bank van Nederland. Bitvavo gebruikt state-of- the-art beveiligingssystemen, ze maken het kopen en verkopen van bitcoin en andere cryptocurrency ongelooflijk eenvoudig via hun gebruiksvriendelijk platform en instant swap systeem, je hoeft dus geen ervaren trader te zijn om het platform te gebruiken.

We sommen hieronder enkele pluspunten van Bitvavo op:

 • Zeer lage kosten van maximaal 0.25%, de laagste van alle Nederlandse exchanges.
 • Je kan makkelijk geld op je rekening storten met iDEAL of Bancontact.
 • Geld opnemen en storten via je Belgische of Nederlandse bank via een SEPA-overschrijving.
 • Ontvang rewards over je crypto met de stakingdiensten.
 • Het platform is in het Nederlands.
 • Gebruiksvriendelijk platform met een overzichtelijk dashboard.
 • Je hebt kiezen twee dashboards, een simple handelssysteem of een meer gevorderde systeem om cryptocurrency te verhandelen

Verschillende ordertypen

Wanneer we digitale valuta verhandelen, zijn er verschillende soorten orders die kunnen worden gebruikt om de gewenste transactie te specificeren.

De Bitvavo exchange ondersteunt de volgende ordertypen:

 • Marktorder, deze worden uitgevoerd tegen de huidige marktprijs en worden onmiddellijk uitgevoerd tegen de beste beschikbare prijs.
 • Limit orders, deze worden uitgevoerd tegen een specifieke prijs of beter.

Alsook enkele gevorderde ordertypes, zoals:

 • Good Til Canceled.
 • Immediate Or Cancel.
 • Fill or Kill.
 • Stop-limietorder.

Veel gestelde vragen

 • Wat kan ik doen in het geval van een Bitvavo storing of crash?

Neem contact op met het support team via e-mail of livechat om de problemen op te lossen.

 • De Bitvavo wallet, hebben ze er een, en is het veilig?

Bitvavo biedt de mogelijkheid om elke cryptomunt in zijn eigen ecosysteem op te slaan. Dit betekent dat u geen wallet van een derde partij nodig heeft en al uw cryptomunten op één plek kunt bewaren. Normaal gesproken heeft elke cryptocurrency een eigen wallet nodig.

Een aanzienlijk deel van de cryptocurrency in jouw account wordt bewaard in offline wallets die niet verbonden zijn met het internet. Dit staat bekend als cold storage, en iets wat niet verbonden is met het internet kan mogelijk niet gehackt worden via het internet wat het extra veilig maakt.

 • Heeft Bitvavo ook een eigen mobiele app?

In 2020 lanceerde Bitvavo hun eigen IOS en Android app. Zo kunnen de gebruikers van een Bitvavo account nu altijd en overal toegang krijgen tot hun accounts door gebruik te maken van de Bitvavo app. De app biedt de klanten nog meer gemak door hen onder andere in staat te stellen bitcoins te kopen en te verhandelen met hun smartphone.

Deze gebruiksvriendelijke en veilige smartphone-app is bedoeld om te voldoen aan de behoeften van elke handelaar op het gebied van snelheid, eenvoud, veiligheid en gebruiksgemak. Met de Bitvavo smartphone-app kunt u eenvoudig notificaties aanmaken voor bepaalde koersdoelen om zo altijd op de hoogte te zijn van eventuele bull of bear trends. U krijgt dan een melding wanneer de prijs van Bitcoin of een andere cryptomunten een bepaald prijs bereiken.

 • Kan ik Bitvavo telefonisch bereiken indien ik problemen heb?

Momenteel is het niet mogelijk om contact op te nemen met Bitvavo via telefoon, het supportteam zal je via Livechat kunnen helpen en dit op weekdagen van 10:00 uur tot 17:00 uur.

 • Is de Bitvavo exchange geschikt voor beginners?

Ja, de Bitvavo exchange is uitermate geschikt voor beginners vanwege de gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijke manier van kopen, verkopen en staken. Ze is het mogelijk om elke digitale valuta direct om te wisselen voor een andere binnen het overzichtelijk dashboard, geen complex online-tradingplatformen of moeilijke termen. Zo simpel als een product te bestellen in een webshop.

 • Is het mogelijk om een trading bot te gebruiken met Bitvavo?

Ja, Bitvavo ondersteunt Crypto Hopper, de top Nederlandse trading bot. Bitvavo en Crypto Hopper werken goed samen, door deze koppeling te activeren zijn gebruikers in staat om crypto handelstechnieken toe te passen dankzij deze geautomatiseerde trading bot. Gebruikers van de Bitvavo exchange kunnen zo 24 uur per dag en zeven dagen per week profiteren van handelsmogelijkheden, met ongekende eenvoud. Deze koppeling activeer je door een API of Application Programming Interface aan te vragen binnen het platform van Bitvavo. Daarna kan je deze API-sleutel koppelen aan Crypto Hopper account. Hierdoor kunnen beide computerprogramma’s als het waren communiceren en gegevens delen en orders doorsturen.

 • Welke andere software kan ik koppelen aan Bitvavo?

Je kan ook Bit Broker Trade koppelen via een API, deze bot bekijkt de wisselkoers tussen Bitcoin en Euro, om zo winsten te maken. Met andere woorden, Bit Broker Trade doet het werk voor jouw.

 • Staking bij Bitvavo, kan dit en voor welke cryptomunten?

Bij Bitvavo Staking diensten kunt u passief geld verdienen over aangekochte cryptocurrency en tokens.

Bitvavo heeft voor de klanten een oplossing gecreëerd die zowel on-chain als off-chain staking mogelijk maakt. Deze Bitvavo stakingdiensten omvatten het staken van Proof-of-Stake cryptocurrencies die worden beheerd door Bitvavo, waarbij rewards worden uitbetaald aan de klanten. Deze stakingdiensten worden op regelmatige basis uitgebreid en zijn nu toegankelijk voor de onderstaande cryptocurrencies:

ARK (ARK), Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Cardano (ADA), Chainlink (LINK), Dai (DAI), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), ICON (ICX), NEO (NEO), Ontology (ONT), Tether (USDT), Tezos (XTZ), Tron (TRX), USD Coin (USDC), VeChain (VET), Waves (WAVES)

Conclusie

bitvavo logo

Bij Bitvavo koop, verkoop, bewaar en stake je veilig meer dan 100 cryptocoins bij de grootste exchange van Nederland en dit op een ICT-architectuur die behoort tot de top in de wereld.

Je betaalt geen stortingskosten indien je gebruik maat van de meeste gebruikte betalingsmethodes zoals iDEAL, Bancontact of een SEPA- overschrijving.

Een groot voordeel bij Bitvavo is dat alle tegoeden van hun klanten worden afgescheiden van hun werkzaamheden door het creëren van een aparte stichting, namelijk Stichting Bitvavo Payments. Deze stichting stelt u in staat om cryptovaluta te verhandelen en te bewaren bij Bitvavo, gemakkelijk en veilig. Bitvavo behoort dan ook tot een van de weinige exchanges in de wereld die beschikt over een verzekering.Bitvavo is mooi ontworpen en gemakkelijk om te gebruiken, ze hebben zowel een eigen IOS als Android app. Het platform is zeer overzichtelijk en ze hebben een mooie dashboard vanwaaruit ieder kan handelen, zelf een startende trader.

Bitvavo ondersteunt de ook de handel in stablecoins, alsook heb je de mogelijkheid om cryptovaluta te staken via hun stakingdiensten en dit zowel off-chain als on-chain.

Kortom, ben je een beginnende belegger of een ervaren trader, in beide gevallen is Bitvavo zeker een geschikte crypto exchange.