Crypto index

Home » Blockchain & Crypto » Crypto index

Als belegger in cryptocurrency of als beginnende belegger in cryptocurrency kun je wel hulp gebruiken. Want je moet tijd hebben om de cryptomarkt te volgen en om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Wat jou het best zou kunnen helpen, is een cryptocurrency index fund. Als je ervoor gekozen hebt Bitcoin te verhandelen, heb je een Bitcoin index nodig. Het gaat vooral om het minimaliseren van risico’s.

Er zijn veel cryptovaluta en het is moeilijk om aan te geven welke het best is om in te investeren. Met een crypto index, zoals de Bitcoin index van een fonds voor Bitcoin, wordt het een stuk gemakkelijker. Je kunt via het fonds beleggen in crypto. Maar hoe wordt het gemakkelijker voor je? Hoe gaat het precies aan toe?

Coin index bitcoin

Het is eerst goed om na te gaan van waar een crypto index komt en wat het precies is. Een crypto index is afkomstig van een indexfonds. Dit is een type beleggingsfonds of exchange-traded fund (ETF) met een portefeuille die gevormd is met bepaalde cryptocurrency om een financiële-marktindex voorbij te streven of om deze te volgen. Je kunt het vergelijken met de Standard & Poor’s 500 Index (S&P 500).

Een bekend voorbeeld van een BTC index is de BTC/USD index, waarbij de onderlinge verhouding weergegeven wordt tussen Bitcoin en de Amerikaanse dollar.

Bitcoin index graph

De doelen van zo een index-beleggingsfonds zijn het creëren van een brede marktblootstelling, lage bedrijfskosten bevorderen en een lage omloopsnelheid aanhouden. Een crypto index fonds wil zorgen dat het minimaal hetzelfde rendement behaald als de markt. Dezelfde risico’s worden hierbij meegenomen. Het crypto index fonds probeert de index na te bootsen.

Het crypto index fonds wil dit bereiken door bijvoorbeeld te investeren in de top 30 cryptovaluta van Coinmarketcap. Dit bedrijf volgt namelijk de top dertig cryptovaluta in de wereld. Een notering op Coinmarketcap is belangrijk voor cryptovaluta. Het crypto index fonds zorgt er dan altijd voor de top 30 in bezit te hebben. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met veranderingen in deze top 30.

Om de prijsgeschiedenis van crypto en de recente prijsontwikkelingen makkelijk te kunnen volgen, wordt er gebruik gemaakt van een index graph. Hiermee wordt de gemiddelde prijs van een index op ’s werelds toonaangevende beurzen aangegeven. Voor Bitcoin geldt dat de btc prijs index de gemiddelde prijs weergeeft op de leidende wereldwijde beurzen.

Met de Bitcoin chart, index prijs gericht, kun je de gemiddelde prijs cryptocurrency Bitcoin gemakkelijker analyseren. Experts van het fonds gebruiken deze graphs onder andere om een marktstrategie te bepalen.

Crypto index

Iedere crypto-index bestaat uit een selectie van cryptovaluta, die samengebracht en gemeten worden op marktkapitalisatie. De marktkapitalisatie van een cryptovaluta wordt berekend door het aantal eenheden van een specifieke cryptovaluta te vermenigvuldigen met de huidige marktwaarde vergeleken met de Amerikaanse dollar. De marktkapitalisatie stijgt, wanneer een cryptocurrency in waarde stijgt,

En daarom zal de waarde van de crypto-index stijgen. Het omgekeerde gebeurt, wanneer de cryptocurrency-prijzen dalen vergeleken met de Amerikaanse dollar. Want dan zal de waarde van de crypto-index dalen. Je kunt meerdere voordelen hebben aan het handelen in cryptomanden, in plaats van in meerdere individuele cryptocurrencies te investeren.

Je kunt als eerst met een cryptomand een meer kosteneffectieve manier hebben om in cryptocurrencies te handelen. Je kunt hiermee een de cryptovaluta sector als geheel bekijken zonder dat je een aparte positie op elke individuele coin moet openen. Door te handelen met een crypto-index helpt het je ook om een deel van jouw risico te spreiden. Doordat je niet aan een enkele cryptovaluta wordt blootgesteld.

Belangrijk om te weten, is dat je er rekening mee moet houden dat verspreid beleggen en CFD’s voor cryptocurrency, speculatieve producten met een hoog risico zijn. Je kunt opvallende verliezen leiden door hoge volatiliteit in combinatie met hefboomwerking.

Met de crypto index kun je de gemiddelde prijs achterhalen voor een bepaald type cryptovaluta. Zoals Bitcoin bijvoorbeeld. Er zijn verschillende indices die komen van cryptofondsen. Met deze fondsen kun je gemakkelijker investeren in crypto, omdat deze fondsen bedreven zijn in het werken met crypto indices. Het voordeel is dat je met een crypto index jouw risico verspreid om de kans op verliezen te verminderen.

Toch moet je er rekening mee houden dat cryptocurrency nog steeds speculatieve producten zijn.

Remi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *