Bitcoin futures

Home » Blockchain & Crypto » Bitcoin futures

Het handelen in cryptocurrency wordt gekenmerkt door ongeveer dezelfde mogelijkheden als bij de traditionele aandelenmarkt. Zo kun je bij de cryptomarkt handelen in wat futures genoemd worden. Deze zijn niet iets van de afgelopen maanden of jaren, maar dateren van 1972. Futures worden op de traditionele aandelenmarkt toegepast op onder andere aardolie, bedrijfsaandelen, Forex of goud.

Echter, hoe zien futures eruit op de cryptomarkt en wat zijn de Bitcoin futures?

Bitcoin futures betrouwbaar

Wat is een future in de cryptomarkt? Het is een recht dat je verkrijgt om een onderliggend aandeel, zoals Bitcoin, op een speciale datum tegen een speciale prijs te verkopen of te kopen. Als cryptohandelaar weet je niet als de prijs zal stijgen of dalen. Voordat het futures contract afloopt. Dit is namelijk het risico dat ervaren cryptohandelaren nemen. De bitcoin futures explained op een simpele manier.

Betrouwbare futures contracten kun je natuurlijk afsluiten bij de betrouwbare crypto exchanges. Een van de meest betrouwbare exchanges waarop je kunt handelen in futures is Binance. Op deze internationale exchange kun je in de futures market, bitcoin is de crypto, op vier verschillende manieren handelen. Deze zijn de limit order, de market order, de stop-limit order en de stop-market order.

Bij de limit order kun je zelf de limiet bepalen als cryptohandelaar. Zo wordt de transactie uitgevoerd wanneer de marktprijs de limiet bereikt die jij opgegeven hebt. Bij het plaatsen van de futures order.

Kies je voor de marktorder dan wordt, volgens je order, met een kleine vergoeding een aankooporder tegen de beste marktprijs van het moment uitgevoerd. Of een verkooporder. Dit vindt dus vrijwel direct plaats.

De stop-limit order werkt een stuk complexer, waarbij er een stopprijs is en een limietprijs. De stopprijs zorgt ervoor dat je order opgenomen wordt in het orderboek. Terwijl de limietprijs ervoor zorgt dat de aankoop of verkoop op de marktprijs plaatsvindt, die jij al limiet hebt aangegeven.

De stop-market order wordt in tegenstelling tot de stop-limit order direct een marketorder geplaatst. Wanneer de stopprijs de marktprijs heeft bereikt.

Binance is een heel populaire, betrouwbare en veelzijdige exchange. Je kunt op verschillende manieren handelen in crypto, behalve futures. Er zijn ook betrouwbare exchanges toegewijd aan futures zoals BitMEX.

Bitcoin future account

Met je account op een betrouwbare exchange, zoals Binance, kun je handelen in twee verschillende soorten futures. De Cash settled futures en de Bitcoin settled futures. In het geval van de Cash settled futures krijg je als houder van het contract, je winst uitbetaald in traditioneel geld of fiatgeld. Kies je voor de Bitcoin settled futures dan wordt je winst logischerwijs in Bitcoin uitgekeerd. Een van de meest betrouwbare exchanges waarop je kunt handelen in futures is Binance.

Een van de meest betrouwbare exchanges waarop je kunt handelen in futures is Binance. Omdat deze exchange toegewijd is aan de Bitcoin futures handel. Je kunt een account aanmaken door je te registreren op de website van Binance. Zorg er voor een krachtig wachtwoord in te stellen. Bij het ontvangen van de verificatie email is het ook belangrijk te kiezen voor 2-factor authenticatie.

Als je account in orde is, kun je met tabje deposit, geld overmaken op je account. Hierna kun je de QR-code scannen of een kopie van het adres van je wallet invoeren. Wanneer dat in orde is kun je op tabje trade klikken, om te starten met het verhandelen in futures. Je kunt hierbij kiezen wat je positie op de markt moet zijn, zoals bijvoorbeeld een limit order. Daarna geef je aan, uitgedrukt in Amerikaanse dollars, hoeveel Bitcoin je wilt kopen of verkopen.

Als je dat hebt gedaan, moet je alleen nog invullen wat je invloed moet zijn. Bijvoorbeeld 4X om zo het risico dat je kunt lopen, te beperken of vergroten.

Review bitcoin future

Uiteindelijk hangt het van de cryptohandelaar af wat zijn of haar doel is. Vind je het goed op lange termijn, winst te zien op je investering? Of vind je het beter op korte termijn, winst op je investering te ervaren? Als je geduld hebt en aast op lange termijn, dan ben je wellicht een Bitcoin-investeerder. Terwijl als je snel winst wilt maken, ben je meer een speculant. Toch is er een overeenkomst tussen beide partijen.

Want zowel de investeerder als speculant vermijden altijd direct werken met Bitcoin. Zij kiezen liever voor een afgeleide van de top crypto, een derivaat. En dat is in principe wat je kunt bereiken met futures.

Remi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *