Van plan te investeren in crypto op Binance of heb je al een Binance account? Er zijn verschillende manieren waarop je winst kunt boeken met jouw crypto bezit op zo een account. Een daarvan is staking waarbij je misschien ook wel de term Proof of Stake gehoord hebt. Je kunt namelijk beloond worden voor het vasthouden van cryptocurrency voor langere tijd. Echter, wat houdt staking precies in? En hoe geschiedt het op de Binance exchange?
Binance staking
Belangrijk om te weten is dat je aan staking kunt doen op Binance met verschillende cryptocurrency. Toch geldt dit niet voor elke cryptocurrency op Binance. Daarom deze, voor staking Binance, uitleg. Voordat je kunt beginnen met staking, moet je een account op Binance hebben. Voor het geval je dit nog niet hebt gedaan. Het eerste wat je doet, is inloggen op je Binance account.
Daarna kun je als bezitter van cryptocurrency nagaan wat het aanbod van Binance is. En indien de blockchain-technologie voor Proof-of-Stake wordt ondersteund.
Wat is staking Binance
Voordat we kijken naar staking op Binance is het goed om de staking crypto betekenis door te nemen. Het belangrijkste idee achter staking is het verhogen van de veiligheid van een netwerk. Miners kunnen hun cryptocurrency inzetten en dat is hun stake. Daarna zal met bepaalde tussenpozen het protocol willekeurig het recht toekennen aan een van hen om het volgende blok te valideren.
De kans om gekozen te worden, wordt groter met het aantal crypto die je vast laat houden voor staking. Hoe meer crypto, hoe meer kans jij gekozen wordt voor de validatie. Door mee te doen aan staking ben je een soort van investeerder op het netwerk. De beloning die erbij hoort, maakt het bouwen aan het netwerk ook aantrekkelijk. Er worden nieuwe blokken gemaakt, waaruit nieuwe cryptocurrency wordt gemaakt en daarmee word je beloond voor jouw staking.
De veiligheid wordt gegarandeerd, omdat alle nodes in het netwerk eerlijk blijven. Probeert een node een frauduleuze deal aan het blok toe te voegen, dan zal deze eerst geverifieerd worden. De node die verifieert, zal de frauduleuze deal weigeren. Dit zal ertoe leiden dat gebruikers op het frauduleus netwerk geen nieuwe blokken meer valideren en ook geen beloning ontvangen.
De eigenaar van een frauduleuze node zal echter alle crypto verliezen. Zo krijgt deze geen kans om op legitieme en veilige netwerken te worden aangesloten. Dat betekent dat de staking Binance risico hiermee wordt verminderd. Op Binance kun je beginnen met staking door in te loggen op je account. Daarna kun je kiezen voor de optie “Earn”. Hierbij heb je de mogelijkheid te kiezen voor “Staking”. Vervolgens verschijnt een scherm waarop je de verschillende producten kunt zien.
Staking vergoeding Binance
Van elk product kun je zien wat de jaarlijkse staking Binance opbrengsten zullen bedragen. Je ziet hoeveel van deze crypto je in ieder geval moet hebben. Voldoe je aan de voorwaarden, dan kun je op “Deposit” of op “Buy” klikken. Hiermee heb je jouw medewerking toegezegd voor staking met de cryptovaluta van jouw keuze. Je kunt op Binance stoppen met het staking programma door de cryptocurrency waarmee je meedoet te verkopen.
Of door deze terug te trekken. Binance hanteert geen lock-up periodes. Er is wel een wachtperiode van 24 uur voordat de saldi bijgeteld worden in de dagelijkse snapshots. Op Binance kun je de volgende bekende cryptocurrencies staken namelijk Dash, Chainlink, Ethereum, NEO, Tezos en Vechain.
Belangrijk nog om te weten is dat je eigenaar blijft van jouw cryptocurrency die je laat vastleggen voor staking. Binance heeft geen lock-up periodes, maar bij andere exchanges kun je de cryptocurrency voor staking niet opnemen voor de afgesproken periode. Staking is dus handig als je cryptocurrency voor langere tijd wilt vasthouden. Toch kun je bij de meeste exchanges vroegtijdig de staking stoppen.
Het is uiteindelijk raadzaam cryptocurrency vast te zetten, nadat je de voorwaarden goed hebt doorgenomen.