Home » Azië » Laos

Laos

 


Laos reisblogs | Tips voor backpacken, klimaat & reisroutes

Ga je backpacken in Laos en ben je op zoek naar de beste reisroutes en reistips? Deze pagina staat vol reisblogs met nuttige reistips gericht op Laos zodat je onderweg niet voor verassingen komt te staan.

Waarom je toch echt naar Laos moet reizen? 🤷‍♂️ Laos is naar mijn mening het meest authentieke land in Zuid-oost Azië, omdat het toerisme nog niet heeft doorgezet. Laos is met slechts zeven miljoen inwoners één van de dunstbevolkte landen in Azië.

Er zijn geen grote steden, de bevolking is ontzettend aardig en het land heeft een prachtige natuur. Oja, en het is spotgoedkoop!

Lees je van tevoren goed in over je bestemming. Gebruik indien nodig de zoekfunctie bovenin de website of gebruik het hoofd menu om direct naar de reisblogs te gaan waarvan je de informatie zoekt. Heb je vragen? Stel ze dan gerust! Onze redactie en je mede-reizigers helpen graag.

Handige Facebook groepen om te volgen

Deze Facebook groepen zijn handig als je een vraag hebt over het land, of gewoon een leuke reisfoto wil plaatsen. Of het nu gaat om reistips, hostel tips of gewoon waar je je geld moet wisselen, op deze pagina’s kan je alles kwijt en kom je in contact met andere Nederlandstalige backpackers in het desbetreffende land. Klik op de links om de Facebook pagina’s te openen, word lid om te volgen.

Filipijnen backpackers NL + BE
Maleisië backpackers NL
Cambodja & Laos backpackers NL + BE
Vietnam backpackers Nederland
Indonesië backpackers NL
Myanmar backpackers NL + BE
China backpackers NL + BE
Japan backpackers NL + BE
Zuid Korea backpackers NL + BE


Beste reistijd & klimaat informatie Laos

Eigenlijk is het grootste deel van Laos het hele jaar door goed te bereizen door het warme klimaat en de lage prijzen. Wel zijn een aantal maanden per jaar een stuk natter door het regenseizoen.

Meer informatie over het continent Laos vindt je op Wikipedia

Specifieke info over weer en klimaat in Azië is te vinden op klimaatinfo.nl

Veiligheid in Laos
Over het algemene kan gezegd worden dat Laos voor backpackers veilig genoeg is om zorgeloos rond te kunnen reizen. In de grensstreek met Myanmar kan het soms onrustig zijn. Het beste advies wat we je kunnen geven is om met ‘gezond verstand’ te reizen. Vermijd risicogebieden en reis zo veel mogelijk overdag. Probeer niet te veel ‘s nachts alleen over straat te gaan. Voor het meest recente reisadvies adviseren we om altijd voor vertrek even de website van het ministerie van buitenlandse zaken te raadplegen.