Home » Azië » Indonesië

Indonesië

Backpacken in Indonesië

Denk je erover om te gaan backpacken in Indonesië? Zeker doen! Wanneer je door Indonesië rondreist met je backpack of koffer valt namelijk één ding al heel snel op: het land is eigenlijk meerdere landen in één. Een land met verschillende culturen en geloofsovertuigingen. Daar waar men op Java vooral islamitisch is, gelooft men in Bali voornamelijk in het Hindoeïsme en Boeddhisme. Op de eilanden rondom Komodo en Flores vind je juist weer veel aanhangers van het Christendom.

Indonesië is van oudsher verbonden met Nederland. We hebben een lang koloniaal verleden. In sommige gebieden spreekt men zelfs nog Nederlands. Over het algemeen worden Nederlandse reizigers met open armen ontvangen en is het een veilig land om rond te reizen.

Meer informatie over reisadvies naar Indonesië vind je hier.

Indonesië – Interessante links met nuttige informatie

Wikipedia – Wikipedia Indonesië
Facebook groep – Indonesië Backpackers
Website – Indonesië.nl

Klimaatinformatie van Indonesië


Indonesië ligt in het zuid-oostelijke deel van Azië. Op de hoogste plekjes van de berggebieden op Papoea en Borneo na hebben vrijwel alle grote eilanden een tropisch regenwoudklimaat. Over het algemeen is het gehele land warm en vochtig. 30 graden met een luchtvochtigheid van 90% is geen uitzondering. De kleinere eilanden ten oosten van Java en sommige delen van Java zelf hebben een tropisch moessonklimaat. Dat is omdat deze regio’s een duidelijker onderscheid hebben in een nat en een droger seizoen hebben waarbij de droogste maand wat betreft hoeveelheid neerslag onder de 60 millimeter gemiddeld per maand blijft steken.

Specifieke info over weer en klimaat in Indonesië is beschikbaar op klimaatinfo.nl