Home » Azië » Filipijnen

Filipijnen

Backpacken in de Filipijnen

Wat ons betreft echt één van de mooiste landen in Azië om te backpacken. Een land met met vele prachtige, ongerepte bounty eilanden. Een divers backpack land waar je met een klein budget toch heel goed uit de voeten kan. Een land waar men bijna overal Engels spreekt en waar je je over het algemeen erg veilig voelt, met uitzondering van de grote steden. Er zijn ruim 7000 eilanden te ontdekken en de duikspots behoren tot de allerbeste van de wereld. Verwacht in de Filipijnen geen culinaire hoogstandjes zoals je bijvoorbeeld van Thailand gewend bent.

Interessante links met nuttige informatie over de Filipijnen:

Wikipedia pagina – Filipijnen Wikipedia
Geldzaken – Geld pinnen & betalen (met een App) in de Filipijnen
Facebook groep – Filipijnen backpackers NL + BE

Klimaatinformatie van plaatsen en streken in Filipijnen

Het klimaat van de Filipijnen is een tropisch klimaat en wordt gekarakteriseerd door hoge temperaturen, een hoge luchtvochtigheid en overvloedige regenval. Van maart tot en met mei is het in veel delen van de Filipijnen erg warm. Daarna valt van mei tot oktober in grote delen van het land veel regen als gevolg van de moesson. Van december tot en met februari is het op veel plekken juist droger en koeler. De gemiddelde temperatuur in de Filipijnen zo’n 27 graden Celsius. De temperatuur, maar vooral de gemiddelde hoeveelheid neerslag is echter erg afhankelijk van de locatie. De gemiddelde jaarlijkse neerslag varieert van 1000 millimeter tot 5000 millimeter.

Per jaar worden de Filipijnen door gemiddeld zo’n negen tyfoons getroffen. De gevolgen van dergelijke tyfoons zijn vaak groot, als gevolg van de enorme windsnelheden en regenval in korte tijd.

Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op Klimaatinfo.nl