• Menu
  • Menu
Home » Azië

Categorie - Azië

Backpacken in Azië

Azië zit vol verassingen en diversiteit. Azië is ontzettend populair onder backpackers, wat vooral te maken heeft met de lage prijzen maar ook de prachtige natuur en cultuur. Eigenlijk is het grootste deel van Azië het hele jaar door goed te bereizen, met name zuid-oost Azië is erg populair door het warme klimaat en de lage prijzen.

Azië – Interessante links met nuttige informatie

Wikipedia – Wikipedia Azië
Facebook groep – Azië Backpackers
Website – Wanderbird.nl (centraal Azië)
Website – Backpacken in Azië

Klimaatinformatie van Azië

Azië is het werelddeel met de grootste extremen en tegenstellingen wat betreft het klimaat. Zo vind je hier extreem warme en natte gebieden zoals Bangladesh, delen van India, Taiwan, Singapore, Maleisië en Indonesië.

Maar wat te denken van de verschillen in temperatuur? Siberië is in de winter enorm koud. Min vijftig graden is geen uitzondering in de maand januari.

Al die extremen maken het klimaat van Azië zo interessant. Goede voorbereiding op de weersomstandigheden zoals ze daar voor kunnen komen is daarom niet onbelangrijk als je naar een Aziatisch land op vakantie wilt gaan.

Specifieke info over weer en klimaat is te vinden op de klimaatpagina’s per regio of land. Voor Azië is meer klimaatinformatie beschikbaar op klimaatinfo.nl