Search
Close this search box.

Augur koers verwachting

In 2014 besloten Jack Peterson en Joe Krug een blokketen-analoog van een gokplatform te maken. Ze waren er zeker van dat een blokketen-gebaseerd weddenschappensysteem meer voordeel zou opleveren voor de gebruikers dankzij de decentralisatie. Vijf jaar geleden maakte dit idee een echte sensatie, dus besloten ze een platform te lanceren op basis van Ethereum, en Vitalik Buterin meldde zich vrijwillig aan om hun adviseur te worden.

Augur koers verwachting

In 2015 lanceerde het Ethereum-netwerk het eerste slimme contract van het project Augur (ter ere van de Romeinse Augur-waarzeggers). In datzelfde jaar voerden de ontwikkelaars een ICO uit en slaagden erin om ongeveer 8,8 miljoen REP-munten te verkopen voor ongeveer 5 miljoen dollar. Het project is zo succesvol geworden dat Augur is veranderd in een van ’s werelds meest populaire gokplatform, en REP is 46e cryptocurrency per market cap (vanaf 09/12/2019).

Dus, met Augur, kunnen sommige gebruikers een collectieve mening over een bepaalde gebeurtenis te weten komen, terwijl anderen hun mening kunnen geven en, als ze gelijk blijken te hebben, er geld voor verdienen.

Hier volgt een meer gedetailleerde uitleg over wat het Augur-platform is, en hoe het werkt:

 

Augur kopen kan het goedkoopst bij deze exchange.

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 228 Bitvavo
Coinmerce Coinmerce Nederlandse exchange, acceptatie iDeal & 150+ Cryptocurrencies 180 180 Coinmerce

Wat is Augur?

Augur is een set van open-source slimme contracten, gecodeerd in soliditeit, die kunnen worden ingezet op de Ethereum-blokketen. Deze slimme contracten verrekenen bij uitvoering de betalingen in ETH met de deelnemende gebruikers. Augur werkt met twee cryptocurrencies.

REP (of reputatie) is een staking token dat door verslaggevers wordt gebruikt om geschillen over de uitkomsten van de voorspellingsmarkt op te helderen. Gebruikers vergrendelen REP-munten in escrow en zetten ze zo in om de uitkomst van een bepaalde gecreëerde markt te claimen. Er is een specifieke incentive-structuur opgenomen in het augur-platform die rapportering over correcte resultaten beloont, rapportering over onjuiste resultaten bestraft, en passieve houders die niet inzetten op geschillen en vorken bestraft.

Het augur protocol wordt ondersteund door The Forecast Foundation – een groep van ontwikkelaars die bijdragen aan het onderhoud en de ontwikkeling van het protocol, maar het niet bezitten of controleren. De stichting ontvangt geen vergoedingen van het protocol en heeft geen rol in de werking van onder andere gecreëerde markten.

Koers Augur

In de afgelopen maanden heeft de Augur koers een extreme groei doorgemaakt. Op dit moment is Augur inmiddels dan ook al terug te vinden in de top 150 van alle cryptocurrency coins. De marktwaarde van Augur is hard gegroeid en heeft inmiddels ruim een marktwaarde van 363 miljoen bereikt. De verwachting is dat de marktwaarde de aankomende periode nog sterk zal gaan groeien.

Op dit moment zijn er in totaal 11,000,000  coins in omloop, deze cijfers zijn terug te vinden op Coinmarktcap.nl. Het merendeel van deze cryptomunt wordt verhandeld op de Binance exchange. Ook is het mogelijk om 24/7 de Augur koers in de gaten te houden op de website van Binance, Bitvavo, Kraken, Coinbase en andere exchanges waar het verhandeld kan worden.

Kijkend naar het laatste Augur nieuws, dan lijkt de Augur toekomst uiterst rooskleurig. Vele experts zijn positief over de crypto en het begint steeds meer acceptatie te verkrijgen. Dit heeft een erg positieve invloed op de Augur prijs.

Om in te kunnen spelen op eventuele Augur koers dalingen of stijgingen is het van belang om het laatste Augur nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Wanneer Augur positief in het nieuws is, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om extra bij te kopen en later te verkopen. Om op de hoogte te blijven van het laatste Augur nieuws kun je terecht op deze pagina. Ook kun je hier de actuele Augur koers 24/7 bekijken.

De marktwaarde van de crypto is nog vrij klein te noemen in vergelijking met Bitcoin, maar is het wel duidelijk dat de Augur koersprijs een sterke groei doormaakt. De Augur toekomst is er dus zeker ééntje om nauwlettend in de gaten te houden.

Augur Koers verwachting 2024 – 2025

Op dit moment heeft de altcoindmarkt een dalende trend, dus het is mogelijk dat de REP-prijs tot het einde van het jaar gelijk blijft. Zo zou de REP-prijs in 2020 een weerstandsniveau van 20 dollar kunnen overwinnen.

Is Augur een goede investering? De kosten van REP-munten hangen direct samen met de vraag naar het platform, en de vooruitzichten zijn veelbelovend. Augur werkt al met de sportweddenschappen Veil, Guesser en Blitzpredict.

Daarnaast lanceerden de ontwikkelaars het PdotIndex-project, dat beroemdhedencijfers berekent, en Reporters, waarin voorspellingen worden gedaan over de groei van de waarde van topcryptocurrencies. Dat wil zeggen dat er actief gebruik wordt gemaakt van technologie en dat de reikwijdte ervan zich uitbreidt. In tegenstelling tot conventionele weddenschapsplatformen is Augur echt open en gedecentraliseerd.

Elke gebruiker met ETH kan een markt creëren of een weddenschap plaatsen. Het risico op fraude wordt geminimaliseerd door het werk van een groot aantal scheidsrechters (nu zijn er ongeveer 200) en de mogelijkheid om de resultaten van de prognose te betwisten. En de prijzen op Augur zijn veel lager dan op de reguliere sweepstakesites. Ze worden immers bepaald door marktmakers, en het is voordelig voor hen om zoveel mogelijk aandelen te krijgen.

Kapitalisatie van de weddenschappenmarkt is $113 mln. Als gewone bookmakers Augur gaan gebruiken, kan de waarde van het interne teken enorm groeien.

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 228 Bitvavo
Coinmerce Coinmerce Nederlandse exchange, acceptatie iDeal & 150+ Cryptocurrencies 180 180 Coinmerce