Onbekende pareltjes Antelope Canyon & Horseshoe Bend, Amerika

Vervolg van de roadtrip: Richting Horseshoe Bend

Vanaf Grand Canyon National Park vervolgden we onze roadtrip, met als bestemming Horseshoe Bend & Antelope Canyon. De rit duurde ongeveer 2 uur en onderweg was er veel te zien. Prachtige rotsen die her en der uitstaken door duizenden jaren aan erosie. Perfecte sculpturen en eindeloze wegen. Dit is waar je het allemaal voor doet, een roadtrip waarbij je tijdens het rijden constant je ogen uitkijkt en van de ene verbazing in de andere valt. West Amerika is hier bij uitstek geschikt voor, en het hoeft niet heel duur te zijn (de tips / kostenplaatje vind je onderaan het bericht).

Wil je in 3 minuten de hoogtepunten zien? Check dan de video!

De weg richting Horseshoe Bend

Eindeloos rechtdoor, met hier en daar een flinkte rotsformatie
Kleur en contrast, zelfs wanneer je even een fotootje maakt vanuit de rijdende auto.
Rechts zie je hoe de tectonische platen enorm schuin liggen en door de jaren heen perfect afgeslepen zijn.

De camping

In de buurt van het stadje Page, wat op de grens ligt van de staten Arizona en Utah, liggen de Horseshoe Bend en de Antelope Canyon. Page is een gezellig stadje waar je goedkoop en luxe kan kamperen, en je bent dichtbij de twee benoemde bezienswaardigheden. Wij stonden voor 18 dollar(!) op een camping waar we op de plaats een barbeque en picknicktafel hadden, en tevens gebruik konden maken van zwembad en jacuzi! Vaak wordt gezegd dat Amerika hartstikke duur is, maar met een beetje zoeken valt het vaak echt wel mee.
Onze coole hippie campervan op de camping bij Page
De BBQ ging weer aan, pikkedonker was het zonder maan.

Kermis

Tegenover de campingplaats was deze avond een Kermis met krakkemikkige kermisatracties. Het was leuk om het vermaak van de locals te zien (voornamelijk indianen). Vooral de stoere jongeren die bij de meest gevaarlijke attractie in de rij stonden te wachten om indruk te maken op de meisjes was grappig om te zien. Na een urrtje of 2 rondwandelen en een lekker biertje gedronken te hebben, liepen we terug naar de camping om op tijd te gaan slapen. De volgende dag hadden we namelijk een druk programma.

Horseshoe Bend

De volgende dag was het tijd om Horseshoe Bend te bezoeken. Horseshoe Bend dankt zijn aan de vorm waarmee de rivier door de canyon is gesleten, de buiging van de rivier lijkt namelijk op een hoefijzer. Je kan behoorlijk dichtbij komen en vlakbij je auto parkeren. Na een stukje lopen kan je van dit overweldigende uitzicht genieten. Entreegeld of iets dergelijks hoef je hier niet te betalen, het is namelijk geen officieel park.

Meerdere ongelukken met dodelijke afloop bij Horseshoe Bend

Je kan gewoon doorlopen en letterlijk tot de rand komen en er gaan zitten, hekjes of veiligheidsvoorschriften kennen ze hier (nog) niet. Wij vroegen ons af hoe dit altijd goed kon gaan, maar na een beetje Googlen vonden wij al een paar ongelukken (met dodelijke afloop). Dus let op jezelf, vooral met het maken van selfies! Wij hielden ons hart vast als er weer een wat mensen op de randen gingen staan voor wiebelige selfies. Ons advies: wees voorzichtig!

Alleen in Amerika

Als je je bedenkt hoeveel kracht nodig is geweest om dit wonder der natuur te creeren, droom je langzaam weg in de schoonheid van je uitzicht. Het heeft even nodig om te bezinken, dit soort extreme uitzichten vind je nergens anders ter wereld. Het bewees ons nogmaals dat de USA veel te bieden heeft!
Horseshoe Bend – Aziaten en bruidsparen
Horseshoe bend, niet geschikt voor hoogtevrees
Hier kon ik uren blijven zitten, wat een uitzicht.

Antelope Canyon

Na Horseshoe Bend reden we door naar Antelope Canyon, wat aan de andere kant van het stadje ligt. Antelope Canyon is een drukke toeristische trekpleister gerund door Navajo Indianen. Dit zijn prachtige smalle kloven die in de loop van de tijd door water en modder zijn uitgesleten. Waarschijnlijk ken je het wel van 1 van je Windows laptop/pc achtergronden, er zit namelijk standaard een foto van deze canyon tussen!

Antelope Canyon tours boeken

Alleen de canyon in gaan is geen optie. Dit heeft 2 redenen: 1, ze willen natuurlijk geld verdienen en 2, het is een plek waar je verrast kan worden door zogenaamde ‘Flash Floods’. Simpel gezegd houd dit in dat je binnen enkele seconden kan worden verrast door bulderend water dat door de smalle canyon heen komen razen, omdat het een eind verderop flink heeft geregend. Dit fenomeen zorgt voor de prachtige contouren in de canyon maar heeft tevens meerdere mensen het leven gekost. Sinds een ramp met een groep franse toeristen die het niet hebben overleefd, is een gids verplicht. Je moet een kaartje kopen om met een groepje en een gids de canyon in te gaan, dat kost zo’n 28 dollar per persoon. De canyon is een paar honderd meter lang en je moet soms hele stijle trapjes op en af. Binnen is het echter adembenemd mooi, dus laat de prijs je niet afschrikken!
Ingang Lower Antelope Canyon Tours
Antelope Canyon, prachtig uitgesleten
Ik zag hier een leeuwenkop in, maar ik zal wel gek zijn!

Totale kostenplaatje:

De campervan rekenen we even niet mee, want die is bij het ophalen al betaald (zie de eerste blog in Amerika, Los Angeles). Wat we wel rekenen zijn alle overige kosten voor deze dagjes uit zoals entree tickets, overnachtingen en boodschappen.

  • 2 dagen camping met zwembad, Jacuzzi, BBQ en picknicktafel: $36
  • 3x Uit eten in page en wat boodschappen: $110
  • 2x Entree Tickets Horseshoe bend: $0
  • 2x Entree tickets Antelope Canyon: $56
  • Totale kostenplaatje voor 2 personen 2 dagen: $202

Totale kostenplaatje per persoon per dag: ongeveer $50!

Next stop: Monument Valley!

4 comments

Complimentje geven, een vraag stellen of wat te zeuren? Laat dan hier je berichtje achter...