Amazing Arches National Park – Budget roadtrip Amerika

Rode stof en stenen bogen

Arches National Park ligt in een woestijnachtige omgeving met rode stof waarin mega stenen bogen staan, uitgesleten door eeuwenlange Erosie. De bogen zijn echt niet normaal groot! Er staan ook ‘balanced rocks’. Grote rotsen die de zwaartekracht op een onbegrijpelijke manier trotseren. Terwijl ik naar eentje keek probeerde ik me voor te stellen wat voor een impact het zou geven als dat ding eraf zou vallen. Damn! Zo nu en dan gebeurt dat ook, maar ik ben blij dat dat niet gebeurde terwijl wij in Arches National Park rondliepen.

Wil je in drie minuten de hoogtepunten zien? Check de video!

De camping in Moab

‘s Avonds sliepen we op een RV-kamp in een pitoresk plaatsje, Moab. Hier zijn meerdere RV parks te vinden. Het stadje ziet er leuk uit en er zijn veel kunstgalerien. Leuk om even rond te lopen en op zoek te gaan naar lekker eten. Onze keus viel op een authentiek mexicaans restaurant genaamd La Churo Loco. Jammmm!!!
BBQ op de camping in MOAB
We hebben ook keer lekker Mexicaans gegeten bij El Charro Loco, Mexican grill, Moab
‘s avonds kon een kampvuurtje natuurlijk niet ontbreken. Lekker een boekje lezen voor het slapen gaan.

VIP Entree in Arches National Park

The Arches is een National Park dus met de onze pas (als je denkt welke pas? zie tips bij de blog over The Grand Canyon) hoefde we niet in de rij te staan met ons busje en geen entree te betalen. Je kan vervolgens geheel op eigen houtje door het park rijden (het is behoorlijk groot) en bij verschillende punten stoppen om te wandelen of gewoon even rond te kijken. Er zijn veel wandel routes beschikbaar, de een nog mooier dan de ander. Dus wandelschoentjes aan, en lekker op pad!

Malou doet even wat balans oefeningen in Arches National Park
Het gat in de rots is werkelijk gigantisch.
Even gek doen
TV, IPA bier en een burger. Amerikaanser dan dit wordt het niet.
Een flinke rots die de elementen trotseert
1 van de vele bogen in het Arches National Park

2 comments

Complimentje geven, een vraag stellen of wat te zeuren? Laat dan hier je berichtje achter...