Search
Close this search box.

Wat te doen in Unawatuna en Galle, Sri Lanka + Tips

Unawatuna is een zeer populaire bestemming in Sri Lanka. Het zuiden beschikt namelijk over prachtige stranden en het geeft je zelfs de all the bali-feels! Unawatuna ligt maar op een uurtje afstand van de luchthaven in Colombo, dus je bent er (vergeleken met andere bestemmingen in Sri Lanka) zo! Je kiest voor Unawatuna wanneer je lekker wilt relaxen en wanneer je op zoek bent naar zon, zee en strand! Wanneer je tussendoor een dagje ‘uit’ wil, dan is een bezoekje naar Galle perfect. Je bent hier op de scooter binnen een uur en er is genoeg te bezichtigen! Unawatuna in combinatie met Galle is een super leuke bestemming. Het chillste is als je deze bestemming op het laatste doet tijdens je reisroute door Sri Lanka. Het is namelijk een perfecte afsluiting en vanuit Unawatuna regel je makkelijk vervoer naar de luchthaven in Colombo!

1. Wijaya Beach in Unawatuna

De plek waar alle ‘Instagrammers‘ zich verzamelen om de perfecte foto’s te schieten. Het strand was (toen ik er was in augustus 2018) gelukkig helemaal niet zo druk en het is zo mooi! Ga je ook voor mooie foto’s? Dan raad ik je aan om 1 avond foto’s te gaan maken en ook 1 avond om te genieten van de mooie omgeving en de zonsondergang. Misschien ben je er zelfs wel elke avond te vinden, zo mooi is het!

Wanneer je op zoek bent naar de beach swing, navigeer dan naar het café Dream Cabana. Je kunt hier je scooter parkeren en door het steegje naar het strand lopen. Je komt dan direct uit bij de swing.

2. Dalawella Beach in Unawatuna

Dit strand ligt op een stukje rijden vanaf het centrum, maar OH MY GOD. Ik denk dat dit het mooiste strand is wat ik ooit heb gezien. In ieder geval in mijn top 3 dan. Omdat het strand niet zo dichtbij het centrum ligt is het geen druk strand. Toen ik er was, was er zelfs niemand. Dat is toch de droom van iedereen? Een prachtig strand helemaal voor je alleen hebben. Zoiets komt niet vaak voor in Azië..

Zoveel palmbomen bij Dalwella Beach, Unawatuna
Zoveel palmbomen bij Dalwella Beach

3. Dutch Church in Galle

Galle voelde voor ons even aan als een totaal andere wereld! De stad is namelijk in de 17e en 18e eeuw overheerst door Nederland, dus het heeft heel veel Nederlandse invloeden. In die tijd was Galle de belangrijkste havenstad van Sri Lanka. Galle is een populair stadje om te bezoeken met name door de rijke historie en het feit dat je hier makkelijk een hele dag kunt besteden. Galle is niet groot, dus parkeer je scooter ergens bij de ingang van de stad en je loopt zo langs alle bezienswaardigheden. Eigenlijk kun je niks missen hier.

4. The Clock Tower in Galle

De Clock Tower kun je natuurlijk niet overslaan tijdens je bezoek aan Galle. Vanaf dit hogere punt heb je uitzicht over het stadje en je kunt er heerlijk slenteren en genieten van het uitzicht!

5. Galle Fort

De omgeving bij Galle Fort vond ik persoonlijk het allerleukste. Hier vind je super leuke winkeltjes, restaurants en de mooiste bezienswaardigheid: de vuurtoren. Bij de vuurtoren ligt ook een mooi strand waar je lekker kunt uitwaaien. Ga er echter niet vanuit dat je hier kunt gaan chillen in je bikini, want dit strand is geliefd bij veel locals en dus niet echt geschikt om te gaan liggen.

De vuurtoren van Galle
De vuurtoren van Galle
De omgeving van de vuurtoren in Galle
De omgeving van de vuurtoren in Galle
Stukje strand en zee bij het Fort van Galle (vlakbij de vuurtoren)
Stukje strand en zee bij het Fort van Galle (vlakbij de vuurtoren)

6. Bekijk de zonsondergang vanaf Galle Fort

Je sluit je per-fecte dag in Galle af door met de zonsondergang vanaf Galle Fort. Zoek een rustig plekje op, er zijn genoeg plekken waar je fijn kunt zitten met goed uitzicht!

7. Maak een dagtrip naar Mirissa

Voeg je Mirissa toe aan je reisroute door Sri Lanka of bezoek je alleen Unawatuna en Galle? In het laatste geval is het zeker aan te raden om dan een dagtrip naar Mirissa te doen. Mirissa is een heerlijke plek waar je prima een hele dag kunt vertoeven. De stranden zijn mooi, je vind er het mooiste stukje ‘Coconut Tree Hill‘ en je krijgt zelfs keuzestress van de hoeveelheid awesome restaurants die er te vinden zijn. Zeker de moeite waard!

Meer lezen over Mirissa? Lees: Wat te doen in Mirissa, Sri Lanka

8. Beste restaurants in Unawatuna

In het begin zei ik al dat Unawatuna je echt bali-feels geeft en dat komt met name door de fancy restaurantjes die je hier kunt vinden. In andere bestemmingen in Sri Lanka vind je namelijk echt geen smoothiebowl of smashed avocado. Maar hier wel! Mijn favorieten zijn: Skinnytom’s Deli (dit super leuke ontbijt/lunch-tentje ligt super dichtbij het strand), Happy Spice restaurant, The Hideout & Bedspace.

9. Huur een scooter in Unawatuna

Je kunt het beste Unawatuna & Galle ontdekken met de scooter. Het geeft je de meeste vrijheid en bovendien kun je alles op je gemak verkennen. Je huurt al een scooter voor ongeveer 5 euro per dag en wanneer je deze voor meer dagen huurt kun je natuurlijk een leuker prijsje regelen. Ik had mijn scooter gehuurd bij Kumari Tours.

Meer Sri Lanka?

Wil je naast Unawatuna en Galle meer lezen over Sri Lanka? Of wil je onze reisroute door Sri Lanka checken? Bekijk dan onze blogs op de Sri Lanka pagina. Je kunt natuurlijk ook een vraag stellen in de reacties, waarop wij zo spoedig mogelijk zullen antwoorden. Tot de volgende blog!